Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podnoszenie mocy 1.8t.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Z zestawem sprzęgła Geremi mówił mi że pasuje p&p. Zresztą sam będę zakładał i zobaczę co i jak. Czy pasuje.

Z tym lpg to wstępnie zrobię dolewkę pb i zobaczymy co i jak.

Przy tym zestawie IC to zastanawia mnie czy obsłuży np 300km?

Ma ktoś numery przepływki 3'' z awx? jak się dowiedziałem to ma być starego typu.

No i numery obudowy filtra powietrza bo nie mogę nigdzie znaleźć i nie jestem pewien, a chce teraz zamówić.

Opublikowano

A na czym planujesz zrobic te 300km? Jakas duza hybryda k03 od Geremiego? Czy w k04-064?

Do takich mocy tez pompe paliwo musisz ogarnac bo seryjna nie wystarczy. Np walbro 255.

Opublikowano
  • Autor

Znaczy nie planuje robić 300 tylko tyle ile wyjdzie. Chcę zrobić między 275 a 300 Turbina hybrydowa od Geremiego na kole cnc średnica wlotu 46,4 bodajże. To chyba k04-064 tak?

Ale pytałem o co innego. Chcę kupić tą obudowę filtra i przepływkę jak by ktoś mógł pomóc to bym teraz zamówił.

No i jeszcze zostanie kwestia tego orurowania.

Opublikowano

To nie jest k04-064, tylko hybryda k03.

Przepływka 3 cale, np. z s3 225km, jak masz sprawną przepływkę to kupujesz tylko obudowe i wkładasz swój wkład przepływki, albo od razu całą przepływkę (np. z 225km bam), żeby weszła do org airboxa trzeba go podocinać i jest ok. 

https://www.iparts.pl/czesc/przeplywomierz-masowy-powietrza-bosch-0280218065,0-30-0280218065-243682.html#102806

Wydech planujesz ruszać czy tylko dp?

Opublikowano
  • Autor

A ok ale no z tej hybrydy jak Geremi pisał da się wycisnąć 275-300km.

Mam sprawną przepływkę. Czyli potrzebny jest mi tylko przepływomierz 3 cale i w nim wymieniam wkład na mój? a obudowy filtra powietrza nie ruszam??

Wstawiłem DP, no i jak czytałem to seryjny wydech starcza do tych mocy. I chce zostawić.

Edytowane przez Vexart

Opublikowano

Nie chcę Ci burzyć planów ale 275-300 na hybrydzie to baardzo optymistyczne, przy założeniu że silnik super zdrowy a to też m. in. wyjdzie  w trakcie robienia programu, no i do tego setup bardzo dobrze ogarnięty.. załóż bardziej realną wersję czyli przekroczenie 250 km :)

Co do przepływki to  jak zamówisz całego airboxa z obudową przepływki to wkładasz tylko swój wkład jeśli zostawiasz swój airbox musisz wyciąc dziure na większa obudowe. Co do orurowania min 60 a najlepiej 63mm.

Edytowane przez Łukasz13

Opublikowano

Ile w końcu koni chcesz zrobić? Temat zaczynałes od 250-270, terax piszesz 275-300... uważaj i nie badz za pazerny na konie... masz spory przebieg, diagnostyka silnika na podstawie logow to podstawa, nie masz pojęcia w jakim stanie sa panewki i inne podzespoly mechaniczne, a troche bedzie dmuchane przy 270 koniach, jak dla mnie wariactwo, ale to tylko moje zadanie. 

Opublikowano

Do tego gdzie 275-300 km na seryjnym wydechu i seyjnym kolektorze. Takie cuda tylko w Erze?

Przekroczenie 260 km z samym dp będzie dobrym wynikiem.

Opublikowano
  • Autor

Hybryda z k04-064 zmodyfikowana jednak. No bo tak wyszło że zrobił turbo pod większą moc. Nie jestem pazerny na konie.

Chciałbym zrobić 275 raczej dolna granica turbo. Tak jak pisałem o ile to możliwe.

Opublikowano

Turbo k03 zrobione na hybryde k04-064. Czyli strona zimna turbiny k03 została przerobiona pod wirnik k04-064. Czyli turbo k03 hybryda, jest mnóstwo aukcji na alegrodo z podpisem realne 300ps z czegoś takiego, tylko dolicz wydech inne pierdoly... koszta rosną, a na nie cos marudziłes?

Edytowane przez Patryk94

Opublikowano
  • Autor

To w końcu ile da się z niej wycisnąć?

To rozumiem wydech wymienić co jeszcze??

Opublikowano

Widziałem projekty na okoloce 300ps z niej, ale co tam było porobione?- Nie wiem. Na pewno silnik byl kompleksowo ogladany, by zapewnić frajde z jazdy, a nie mase problemów. 

Edit: 

Mysl o realnych 250-270 ps pare koni kmniej a bezpiecznie dla osprzetu. 

Edytowane przez Patryk94

Opublikowano
  • Autor

No dobra. Ale ta turbina nada się pod 250-270km?

Opublikowano
5 minut temu, Vexart napisał:

No dobra. Ale ta turbina nada się pod 250-270km?

Z geremim rozmawialem ostatnio i K03 hybryda od niego w a4 b6 zrobila pare dni temu 274 konie. Kolektor wydechowy seria.

Tylko że silnik po kapitalnym remoncie i odprężony na 0.9

Opublikowano
  • Autor

Przesadziłem macie rację. To seryjna przepływka starczy pod 250-270km?

Czy warto wymienić na 3 cale? 

Opublikowano

No raczej przesadziles bo 275-300km na seryjnym nieotwieranym 1.8t ze sporym przebiegiem to nie sa zarty. Smiem twierdzic ze przy malo ogarnietym tunerze moga nawet korby poleciec.

Do mocy 250-260 km (czyli standardowych jakie robi sie na hybrydach) wystarczy seryjny wydech z dp, seryjna przeplywka i seryjna pompa paliwa, o ile wszystko sprawne oczywiscie.

Opublikowano
  • Autor

Wirusa mi zrobi Soft mod z Lublina, dozo ludzi poleca z forum. 

Ale chyba założę przepływke 3".

Opublikowano

Ja również polecam:-)

Spytaj się @Galettoo przepływkę, ale wg mnie 3'' do tych mocy jest bez sensu.

Edytowane przez bartez90

Opublikowano
  • Autor

A wtryski do tych mocy. Założyć te z silnika BAM? Wystarczą spokojnie? 

Opublikowano

Bez otwierania silnika  w 1.8T to realne okolice 250KM. Co z tego że będą kosmiczne hybrydy jak i tak silniki nie chcą przyjmować boostu zaczynają mocno stukać...
Moce nie zależą od osprzętu czy od tunera w głównej mierze od samego słupka, jeśli mowa o mocach w okolicy 300KM. Auta mają swoje lata i swoje przebiegi. 
Bez ingerencji w silnik to 1 na 10 wychodzi tak jak wykres poniżej Audi A4 BFB :D

Audi A4 B7 1.8T BFB KLJA.jpg