Gość otfwebd Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Ty masz wersje 150km a ja 170 km w twoim wyciśnie się max 200ps a umie poleciało mocniej:) a ja mam b5 chyba w tej starej budzie ale wersja z usa[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 16:46_________________________________________________no ja mam b5 ale tego silnika co ja mam nie ma nawet w danych na profilu tu na stronie ja mam chyba ...hmmm pierwsza litra to W.wdr czy cos takiego:)dlatego mam 1.8 t Q 170ps czy jak jak kto woli 125kw
Buba Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Sorki za ale i tak poprosze o info o tej firmie bo ciekawy jestem jak robia softy +80KM, skoro najlepsi w polsce nie potrafia
Gość otfwebd Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 proszę http://www.chiptuning-dabrowa.pl/[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 16:58_________________________________________________a co tzn najlepsi w polsce hmmm?
sylwiasty Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 W takim razie czekamy na wykres z hamowni. Jeśli dobrze Ciebie zrozumiałem to moc o której mówisz jest mocą na "oko" a modyfikacja śmierdzi mi gotowcem. Piszesz, że to jakiś silnik na rynek amerykański - nie znaczy to, że może osiągać po czipsie moce większe, niż np. fabryczne 180 po czipie (AJL). Z informacji jakie można znaleźć na różnych stronach/forach to przyrost jaki udaje się uzyskać samym czipem oscyluje w ok. max. 40 kucy. Na więcej nie pozwala osprzęt fabryczny czyli intercooler, układ paliwowy, dolot, turbina (na pewno w przypadku 150 PS, w 180 (AJL) jest wydajniejsza). Na Twoim miejscu zrobił bym pomiar na hamowni - wiedział byś przynajmniej za co zapłaciłeś. Nie narażał byś się też się na ironiczne uwagi z naszej strony. Jak kolega wyżej napisał: ... co do tych dodatkowych 80 KM samym chipem to nie będę się spierał, widocznie nowy rodzaj tjuningu powstał, daj namiary bo tez tak chce :gwizdanie: Skoro tak dobrze robią to może zrobimy grupowe czipsowanko.
Gość otfwebd Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 zapraszam na chipa i polecam ich co do chipsa-to nie gotowiec-czekałem na niego pare godzinek to fachowcy i nie robią gotowców tylko pod każde auto inny soft by było wszycho ok poza tym nie będe ich reklamował bo nie o to tu chodzi i nie o to ile mam kucy bo też mi to lata:)mam miec dobre auto a tu jest problem?? dla kolegi wyżej-jeżdziłem bi turbo i n ie ma polotu z moim uwierz ja sam nie wierzyłem że dodadzą aż 80 km a jednak:)a na chamowanie nie jade bo po co ale może latem dla siebie sprawdze:)[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 17:39_________________________________________________aha i 40 kucy to oni wyciagają z 1.9 disel ze 110 km robią na 150km spokojnie mój brat ma więc wiem bo jeżdziłem
Buba Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 czyli reasumujac po samym chipie objezdzasz 2.7biT??
Gość otfwebd Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 hehe ostatnio brałem się z mesiem slk tym najnowszym miał silnik coś ok 5 , 6 tysięcy więc mocy ok 350km podejżewam i szliśmy ok 200 metrów łeb w łeb a co do bi turbo-jeżdziłem i nie ma polotu koniec:) pomóżcie w sprawie gazu
Buba Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 co do gazu to ciezko cokolwiek powiedziec bo nie wiadomo jaka masz moc auta ani jaka masz instalacje zalozona.
Gość otfwebd Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 a co do chipsa-w niektórych silnikach nie da sie podnieść o tyle mocy to fakt np w oktawi 1.8 t jeden model podniesiesz o 50kucy a drugi tylko o parę to zależy od silnika i tyle:) ja mam szczęscie hehe nr do nich 504-104-943 tomek moto-max
Patrikos28 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 No to mamy kolejnego bajko pisarza , albo człowieka żyjącego w nieświadomości
A-rek Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 dawno tak sie nie usmialem a na chamowanie nie jade bo po co i masz racje, ja tez bym nie jechal bo z 250 moze zrobic sie 200 i wtedy tylko lina i do lasu.... widze, ze jestes od nas to zapraszam na spot do Gliwic
Guregoru Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Kolego Otfwebd jeżeli tobie ze 170 konnego motoru (którego nie ma w B5) zrobili faktyczne 250 KM to ja się dam obrzezać na żywca tępym nożem Ps. Co do problemów z instalką LPG to ja bym pojechał do innego zakładu bo ten co ci zakładał instalację to, jeżeli coś spie*dolił, raczej się do tego nie przyzna i będzie szukał innych przyczyn dla picu tak jak kolegę wkręcali a jak pojechał gdzie indziej to mu powiedzieli że instalacja była odwalona najgorszą fuszerką i dlatego ma problemy co się sprawdziło jak ją zmienił
moskal Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 te 80 km które dodał powiedział że to lekka modyfikacja i najbezpieczniejsza az sie boje jaka moc wyszłaby przy hardkorowym programie Mozemy zrobić tak , że podasz mi nr. swojego konta ja ci przeleje 200pln na hamownie , pojedziesz , shamujesz , wkleisz wykres. jesli bedzie minimum 210KM to nie zwracasz mi kasy , jesli powyżej to ja płace , ok ???
MAJKI Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Kolego jak ze 110 w 1,9 tdi robią 150 to chyba tam pojade moze wykrzesają ponad 200KM z mojego 2.0
Gość otfwebd Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 chłopaki macie ubaw heheh akurat silniki 2.0 kolego kiepskie są do chipa ale co ja się tam znam Wy jesteście to spece jakich mało o podważacie gościa który robi chipsy na europę więc mam dla Was dobry pomysł otwórzcie zakłady róbcie chipy i zarobicie co???kończę temat panowie bo widzę że po prostu mało się znacie a do guregoru-"Kolego Otfwebd jeżeli tobie ze 170 konnego motoru (którego nie ma w B5)" -mało się znasz więc nie powinneś tu zamieszczać wątku, bo są nawet wersje 180km ale przecież Ty się znasz lepiej nie:)
moskal Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 a do guregoru-"Kolego Otfwebd jeżeli tobie ze 170 konnego motoru (którego nie ma w B5)" -mało się znasz więc nie powinneś tu zamieszczać wątku, bo są nawet wersje 180km ale przecież Ty się znasz lepiej nie:) to ze są 180 konne to my dobrze wiemy kolego , i wiemy również że nie ma 170 konnych :gwizdanie: no i wiemy napewno ze nie mozna ze 170KM zrobić 250KM samym programem :gwizdanie: dałem ci propozycje , rozważyłeś ją ???? Wy jesteście to spece jakich mało o podważacie gościa który robi chipsy na europę moze i robi ale to oszust i tyle DAJ WYKRES I BEDZIE PO DYSKUSJI
Buba Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Kolego Otfwebd jeżeli tobie ze 170 konnego motoru (którego nie ma w B5) zrobili faktyczne 250 KM to ja się dam obrzezać na żywca tępym nożem popuscilem :polew: :polew: :polew: moskal dorzucam drugie 200 ale jak nie bedzie 200+ to biore 400 :gwizdanie:
Bogumił Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Panowie było zabawnie pośmialiśmy się ale nie odchodźmy aż tak daleko od tematu. Każdy ma prawo do własnych przemyśleń i osądów - czasami błędnych, ale to nie znaczy aby po nim jechać od dłuższego czasu jak po łysej kobyle. Proponuję uciąć temat tępym nożem (czystym, bądź zakrwawionym) i powrócić do wątku, ewentualnie można chyba część tych przemyśleń przelać do odpowiedniego działu.
Gość otfwebd Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 ok przesyłaj kase zrobei specjalnie dla Ciebie-myśle żę 210 będzie bez problemu a co do mojego silnika to zagne was i zrobie zdjęcie z dowodu poza tym panowie cos słabo sie znacie bo u porządnego elektronika który ma nowe programy mój silnik z oznaczeniem wychodzi a w sklepach jak kupuje części go nie ma np hehe Przy uzupełnianiu profilu także go nie ma dlaczego znawcy?????????????????????????????????????????????????????
Rekomendowane odpowiedzi