Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
235/45/17 to standardowa opona w B6 na taka fele

:blink: balon niezly

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ogólnie autem musi się dać bez problemu parkować na krawężnikach i wpadać w dziury... tak myślą producenci, przynajmniej takiej grupy aut jaką jest akurat a4

Opublikowano

dokladnie... fakt faktem, ze przy 235 jest balon - ale przynajmniej w PL warunkach nie uszkodzisz sobie tak latwo felgi.

z drugiej strony przy 235/45 jest duuuzo mniejszy balon niz przy 225/50.

Opublikowano

Panowie a co felgami ET 56 i szerokosc felgi 7.5 znalazlem 17 na allegro i maja takie ET a szukam kol na zime na tarcze 320

Opublikowano

ogólnie autem musi się dać bez problemu parkować na krawężnikach i wpadać w dziury... tak myślą producenci, przynajmniej takiej grupy aut jaką jest akurat a4

myslisz ze producenci biora pod uwage polskie drogi :?: :decayed:

Panowie a co felgami ET 56 i szerokosc felgi 7.5 znalazlem 17 na allegro i maja takie ET a szukam kol na zime na tarcze 320

musi byc do nich dystans 10-20 mm

Opublikowano

Dystans 15 mm minimum

Opublikowano

dzieki :good: chyba sie na nie zdecyduje :)

Opublikowano

Witam.

Koledzy napiszcie czy do B7 na zime moge kupic stalowki 6,5 x 16 ET42(wtedy opona 205/55), czy musza byc to jednak felgi o szer.7" x 16 i wtedy opona 215?

Jaki w ogole jest przedział ET dla B7? 35-45?

Opublikowano

Witam.

Koledzy napiszcie czy do B7 na zime moge kupic stalowki 6,5 x 16 ET42(wtedy opona 205/55), czy musza byc to jednak felgi o szer.7" x 16 i wtedy opona 215?

Jaki w ogole jest przedział ET dla B7? 35-45?

tak mozesz kupic 6,5Jx16" z ET 42.

przedzial ET taki jak napisales, a nawet i do 48

Opublikowano

Nie wiem gdzi eto dać więc jak coś to proszę o przeniesienie.

Znalazłem filmik pokazujący łopatologicznie jak sobie zmierzyć jaki nam potrzebny dystans. Po tym nie powinno już u nikogo być wątpliwości jak to zrobić: http://www.trakplus.com/measure

Opublikowano

Sory Panowie mam mały problem.

Szukam, ale jakoś nie widzę.

Kupiłem auto, poprzedni właściciel zamontował w nim felgi 19!!!!!!!!!! i powiedzmy ze na lato, jako tako, ale w zimę to sie nic z tym nie da zrobić

Musze kupić nowe felgi + opony zimowe.

I tu mam dylemat każdy mówi, co innego, a jak zadzwoni sie do sprzedawcy z allegro to ten juz w ogóle sprzedałby koło od tira, aby tylko sprzedać.

2 Warszawskie serwisy Audi sobie zaprzeczają i mówią, co innego. :wallbash:

Moje auto

A4 quattro , TFSI 2.0 211km 2009r Avant

Obecnie na aucie są 19

Na zimę chciałbym opony w rozmiarze 225/55/16 ( wyczytałem ze takie są oryginalne na wyjeździe z salonu)

Z felgami mam problem Nie wiem czy ET ma być 35 czy 45 , 5 x 112 czy 116 itd

Z góry dziękuje za pomoc. :hi:

Dariusz

Opublikowano

Sory Panowie mam mały problem.

Szukam, ale jakoś nie widzę.

Kupiłem auto, poprzedni właściciel zamontował w nim felgi 19!!!!!!!!!! i powiedzmy ze na lato, jako tako, ale w zimę to sie nic z tym nie da zrobić

Musze kupić nowe felgi + opony zimowe.

I tu mam dylemat każdy mówi, co innego, a jak zadzwoni sie do sprzedawcy z allegro to ten juz w ogóle sprzedałby koło od tira, aby tylko sprzedać.

2 Warszawskie serwisy Audi sobie zaprzeczają i mówią, co innego. :wallbash:

Moje auto

A4 quattro , TFSI 2.0 211km 2009r Avant

Obecnie na aucie są 19

Na zimę chciałbym opony w rozmiarze 225/55/16 ( wyczytałem ze takie są oryginalne na wyjeździe z salonu)

Z felgami mam problem Nie wiem czy ET ma być 35 czy 45 , 5 x 112 czy 116 itd

Z góry dziękuje za pomoc. :hi:

Dariusz

parametry felg do twojego auta powinny byc takie:

-alu 7,5Jx16" ET 45

-stal 7Jx16 ET 39

i najwazniejsze otwor centrujacy 66,6

Opublikowano

Wilekie dzięki :hi:

Opublikowano

koledzy przeczytałem temat opon i felg wszerz i wzdłuż i proszę teraz o potwierdzenie czy mój wybór jest właściwy ??

auto A4 b6 1.9tdi zaweicha -30

latem jeżdże na bridgestone potenza 235/45/17

po przeczytaniu dziesiątków postów doszedłem do wniosku że oponki jakie kupię to: goodyear ultragrip 7+ 195/65/15

... i teraz, no właśnie - felgi: 6,5jx15 et33 bądź 35 - chodzi mi o to aby felga była mniej wiecej na równo z zewnątrzną częścią karoseri aby to jakos normalnie wyglądało.. i czy przy moim zawieszeniu nic nie bedzie obcierało przy takim zestawie itd?

Opublikowano
... i teraz, no właśnie - felgi: 6,5jx15 et33 bądź 35 - chodzi mi o to aby felga była mniej wiecej na równo z zewnątrzną częścią karoseri aby to jakos normalnie wyglądało.. i czy przy moim zawieszeniu nic nie bedzie obcierało przy takim zestawie itd?

ET 33 to ori przy tej feldze wiec jesli chcesz aby kola byly rowno z blotnikami to ET powinno wynosic okolo 30-25, a moze i nawet jeszcze mniej (malo mialem do czynienia z nadkolami w B6 :gwizdanie: )

Opublikowano

Witam serdecznie,

Problemem jest ET, mianowicie.

Posiadam Audi A4 B8 3.0 TDI w wersji S-line i wystepują tam orginalne sline-owe felgi (245/40/R18). Niestety nie znam ani szerokości felgi, ani ET.

Planuje wymienic Kola na zime, zalożyć 225/50/R17 - i tutaj pytanie: jakie ET do nowych felg, by wszystko wyglądało i parowało idealnie?

pozdrawiam

Opublikowano

Witam serdecznie,

Problemem jest ET, mianowicie.

Posiadam Audi A4 B8 3.0 TDI w wersji S-line i wystepują tam orginalne sline-owe felgi (245/40/R18). Niestety nie znam ani szerokości felgi, ani ET.

Planuje wymienic Kola na zime, zalożyć 225/50/R17 - i tutaj pytanie: jakie ET do nowych felg, by wszystko wyglądało i parowało idealnie?

pozdrawiam

jak zdejmiesz jedno kolo to poznasz ich szerokosc oraz ET (ew odpowiedz znajdziesz pod deklem).

mozesz rowniez podeslac mi fotke felgi, a powiem ci jakie maja parametry.

Opublikowano

W A4 B6 z oryginalnym zawieszeniem ET 35 jest moim zdaniem najodpowiedniejsze. Nie trzeba używać dystansów i można założyć następujące laczki:

Przód: Alusy 18" ET35 8J opony 225/40

Tył: Alusy 18" ET35 8J opony 245/40

Na aucie wygląda to tak:

oDMti.jpg

[br]Dopisany: 14 Październik 2010, 15:09_________________________________________________tył:

oE2Wi.jpg

[br]Dopisany: 14 Październik 2010, 15:10_________________________________________________Przód:

oEcUS.jpg

[br]Dopisany: 14 Październik 2010, 15:11_________________________________________________Nic nie obciera na zakrętach i pod pełnym obciążeniem poprostu jak z fabryki

Opublikowano

Ja mam felgi 18" 8 szerokie et 32 i przy oponach 225/40 r18 też nic nie trze, zawias na razie ori ale po zimie będzie -5cm i myślę że też nic nie będzie tarło

Opublikowano
Przód: Alusy 18" ET35 8J opony 225/40

Tył: Alusy 18" ET35 8J opony 245/40

dlaczego takie dziwne zestawienie opon :?:

ty wiesz ze srednice tylnego kola masz wieksza od przedniego o ponad 1,5 cm :?: