Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przymierzyli 6,5 i 7 calowe 16 z Et cos kolo 40 i ni cholery nie chialy wejsc na przod bo walily w zaciski hamulcow

nie jestem pewny ale czy na twoje hamulce najmniejsze jakie wejda to 17" :mysli:

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
przymierzyli 6,5 i 7 calowe 16 z Et cos kolo 40 i ni cholery nie chialy wejsc na przod bo walily w zaciski hamulcow

nie jestem pewny ale czy na twoje hamulce najmniejsze jakie wejda to 17" :mysli:

kurde czytalem na forum troche i pisali ludzie ze 16 wejda , zreszta gdzies w jakis katalogach sprawdzalem i niby tez 16 byly , teraz 16 sa zalozone i jezdze przy tym niskim ET do zaciskow kawal drogi i wsyztsko mniej wiecej wyglada tak jak bylo wczesniej ale do konca to ja pewny jestem zwlaszcza jak teraz takie glosy slysze ;(
Opublikowano

Wszystko zależy od wzoru felgi, nie tylko od ET. 3.0TDI (321mm tarcze) wychodziły w serii w 16'' więc sprawa dość jasna.

Opublikowano

Jeśli nic nie obciera to nie ma się o co martwić. Pewnie stoi po prostu inaczej bo felgi są bardziej na zew. W porównaniu do tych 17'' z ET45 wystają o 29mm na zew. Różnica niby duża, trochę inaczej auto będzie się prowadziło ale żadnych problemów nie powinieneś mieć z tego powodu.

Opublikowano

ok dzieki za odpowiedzi , mozecie mi jeszcze powiedziec jak sie to oblicza no bo szerokosc felgi w calach to sprawa dosc jasna ale jak sie przelicza ET na cm lub cale to nie mam pojecia a przelicznika tez nigdzie nie znalazlem

Opublikowano

ET to odległość w mm od środka felgi do płaszczyzny osadzenia felgi na piaście. 1 cal = 2,54cm

Kalkulator do tego: http://www.1010tires.com/WheelOffsetCalculator.asp

Opublikowano

Jeśli nic nie obciera to nie ma się o co martwić. Pewnie stoi po prostu inaczej bo felgi są bardziej na zew. W porównaniu do tych 17'' z ET45 wystają o 29mm na zew. Różnica niby duża, trochę inaczej auto będzie się prowadziło ale żadnych problemów nie powinieneś mieć z tego powodu.

29 mm?? wg tego co podal Yelo wychodzi ze mniej. 29 mm to roznica samych et a tu jest fela na szerokosc mniejsza o jeden cal czyli 25,4 mm , wychodzi na to ze ta nowa powinna wystawac tylko 4mm bardziej od poprzedniej , dobrze licze ? :/
Opublikowano

Prawie dobrze, bo trzeba odjąc połowę tego cala :)

Opublikowano
bo trzeba odjąc połowę

dokladnie :cool1:

Opublikowano

Sorry ja policzyłem tylko różnice w ET :fool:

Opublikowano

Prawie dobrze, bo trzeba odjąc połowę tego cala :)

ok fajnie ale why ?? :wallbash:
Opublikowano

Interesuje nas ile felga wystaje poza piastę.

Definicję ET podałem już na poprzedniej stronie. Wynika z niej dość prosto, że felga będzie wystawać połowę szerokości - ET.

Do środka nadkola będzie sięgać na połowę szerokości + ET.

Opublikowano

Interesuje nas ile felga wystaje poza piastę.

Definicję ET podałem już na poprzedniej stronie. Wynika z niej dość prosto, że felga będzie wystawać połowę szerokości - ET.

Do środka nadkola będzie sięgać na połowę szerokości + ET.

aaaaaaaaaaaaaaa czlowiek uczy sie jednak cale zycie :wallbash: :wallbash: :wallbash: podziekowal :hi:
Opublikowano

a4 b5 1,6 (:() 1996... obecnie felga 17", na zime planuje 16 stalowe.. pytanie odnośnie ET. Seryjnie mam 45.. jaki zakres felg bedzie pasował do mojego autka ? rozumiem ze et 42 lub 50 spokojnie wejdzie ? :)

Opublikowano

dejvt felgi z ET w przedziale 35-45. ET 50 bedzie za duze

Opublikowano

Dzis kupilem stalowki 6,5 x 15 ET33 na felgach jest znaczek audi (nawet) i do tego opony standard 195/65/15, będą dobrze pasowały do A4 AVANT po lifcie ('99)?

Opublikowano

Dzis kupilem stalowki 6,5 x 15 ET33 na felgach jest znaczek audi (nawet) i do tego opony standard 195/65/15, będą dobrze pasowały do A4 AVANT po lifcie ('99)?

Tak :wink4:

Opublikowano

Super ,dziękuje za odpowiedź.

W weekend pewnie je założe i sam sie przekonam jak to wizualnie wygląda:)

podobno ET33 było w b6 standartem czy się myle?

Opublikowano

no prawie :) 35

Opublikowano

Super ,dziękuje za odpowiedź.

W weekend pewnie je założe i sam sie przekonam jak to wizualnie wygląda:)

no prawie :) 35

Felgi stalowe w B6:

6,5Jx15 - ET33

7Jx16 - ET42

ET35 też były, ale tylko "tymczasowe koło zapasowe", nie były montowane seryjnie na piastach.