Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

słuchajcie felga stalowa 16 cali ale szerokosc 6 cali i opona 205/55/16 została ładnie załozona i nie ma jakies mega zew. rantu

więc można zakładać

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No cóż. A moją A4-czkę Helmut zamówił na ET45 - 5x112 - 7,5JX17H2 – „8D0601025M” :gwizdanie:, a oponki 225x45x17” i się dowiedziałem, że z powodu seryjnie większych tarcz nie włożę 15” (zimówek) nawet tak jest napisane na naklejce przy zamku drzwi kierowcy. Więc „Polak potrafi” żeby nie zrobić z Audi np. Fiata Punto. Poszperałem przeliczyłem jak inżynier i wyskoczył wynik: 7JX16 5X112 ET37 - otwór centrujący 57 mm od PASSATA B5 :cool1: do tego opony 205x55x16”. Całość pięknie wygląda super pasuje. Szczelina pomiędzy nadkolem, a zewnętrzną stroną opony ok. 5mm. Lepiej być nie może. Nie jeden chciałby mieć tak spasowane letnie. Szczerze polecam tą konfigurację przejeździłem tak cały sezon 2008 i ok :good: :good: :good:. Pozdrawiam :).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy czy taka felga podejdzie do a4 2004 s-line

ROZSTAW ŚRUB ;5 x 112

Rozmiar felg: 6 J x15 H2 ET 33Mocowanie felg: 5 śrub

czy w ogóle zmieście się pod zaciski no i czy nie bedzie obcierać ??

Opublikowano

Leman wystarczylo przeczytac jedna wypowiedz wczesniej bo tam jest odpowiedz :cool1:

masz ten sam samochod co Pilot_24 i on napisal

z powodu seryjnie większych tarcz nie włożę 15” (zimówek) nawet tak jest napisane na naklejce przy zamku drzwi kierowcy

:>

Opublikowano

A-rek a jednak weszły - i mam wrażenie że jest tam jeszcze dużo miejsca :good: :good:

PILOT_24 jednak można zrobić z audi fiata punto :polew: :polew:

Opublikowano

Na zimę 15'' nie jest złe, przynajmniej jak zbierzesz krawężnik, to małe szkody :wink4:

Opublikowano

Witam,

Jakiej grubosci dystanse zalozyc do felg 16'' o szerokosci 6.5'' ET45? Auto B5 Avant. Opony standard 205/55. Mysle nad 15mm

Opublikowano

Spokojnie możesz takie założyć. Bez nich również nie będzie nic tarło.

Opublikowano

A jakie maxymalnie moge zalozyc? 20mm? Czy oprocz wizualnych efektow i ewentualnego tarcia opony o nadkole, grubosc dystansu ma wplyw na cos?

Opublikowano

Jeżeli dystans jest dobrej jakości, to poza wyglądem i ew. tarciem nie na innych efektów.

20mm może być na tył, z przodem nie jestem przekonany.

Opublikowano

Zamierzam założyć na przód 15mm a na tył 20. Polecacie konkretne firmy produkujące dystanse? Oprócz H&R... Miał ktoś doświadczenie z tymi allegrowymi?

Opublikowano

Zamierzam założyć na przód 15mm a na tył 20. Polecacie konkretne firmy produkujące dystanse? Oprócz H&R... Miał ktoś doświadczenie z tymi allegrowymi?

dystans jak dystans , w zasadzie nie pracuje wiec nie ma co sie w nim zepsuć. no może pęknąć ale to rzadkość :wink4:

Opublikowano

Koledzy pomóżcie bo nie wiem jakie w końcu fele zakupić 16 czy 17" i jaką szerokość i jakie ET? W tej chwili posiadam fele Borbet 15" ET 35 ale jaka to jest szerokość to już nie mam pojęcia. Auto jest na oryginalnym zawieszeniu i wiem że 16" były by na pewno dobre z ET 35 tylko nie wiem jaka szerokość, a jak to jest z 17" ? Jakie powinno być ET i szerokość żeby było ok i żeby nigdzie nie tarło. Jedno wiem na pewno przy 16" opony powinny być 205/55, a przy 17" 225/45. Z góry dzięki. Pozdro.

Opublikowano

Przy 17" ET35 i szerokość 7,5" będzie :good:

Nie wiem jak jest z 8" czy pasuje ładnie czy może coś obcierać...

Opublikowano

I nie będzie nigdzie tarło? A w takim układzie jak 17" ma być ET 35 i szer. 7,5" to 16" ma być ET 35 i szer. 7" ? Czy jak?

Opublikowano

I nie będzie nigdzie tarło? A w takim układzie jak 17" ma być ET 35 i szer. 7,5" to 16" ma być ET 35 i szer. 7" ? Czy jak?

Spokojnie może być tak jak podajesz :good:
Opublikowano

Dziękówa, pozdro.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy,przymierzam się do kupna felg stalowych na zimę i jest oferta stalówek-parametry: 6x15", rozstaw 5x112 ET 45.Czy takie coś będzie pasowało?bo nie kumam o co chodzi z tym 6x15".Aha i na to oponki 185 lub 195.Nie będzie bulwy: :confused4:

Będzie pasiła. 6 to szerokość felgi a 15 to średnica.

Weź oponę 195 :wink4:

Witam ja mam propozycje zakupu felg ET45 6J15H2 czy takie beda pasowac do Avanta? I czy nie bedą za bardzo schowane pod blotnikami? Jako jest idealny rozmiar felg 15`stek do A4 ?

Opublikowano

To jest ori rozmiar 15'' stalówek do B5. Felga będzie schowana, ale zima to nie konkurs piękności (inaczej byś przecież nie zakładał stali) ;) Upewnij się tylko czy felgi są od Audi/VW (średnica otworu centującego 66,5mm).

Opublikowano

Upewnij się tylko czy felgi są od Audi/VW (średnica otworu centującego 66,5mm).

A nie 57.1mm?