pietruszka007 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Cześć, chciałbym wyrównać zawieszenie w moim audi, żeby przód był mniej więcej takiej samej wysokości jak tył. Poczytałem trochę na forum o klasach wagowych itp. posprawdzałem i sytuacja wygląda tak: z przodu na sprężynach mam paski niebieski, zielony, zielony czyli kat.6 BE z tyłu na sprężynach mam paski niebieski, różowy, różowy czyli kat. 9 BE auto jest obecnie na felgach 16' chcę zmienić na 18'
Fido Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Auto stoi jak najbardziej poprawnie i prosto. Przednie nadkola są wyższe bo przednie koła są skrętne. Możesz podnieść tył stosując twardsze sprężyny.
pietruszka007 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Aha, nie wiedziałem, że tak powinno być. Ale jak zapakuję bagażnik to już dość mocno siedzi tył. Może dać sprężyny 10 albo 11?
greg2505 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Nie stoi poprawnie ,tył za bardzo siedzi, ja mam kategorię niżej i tak nie siedzi , kumpel ma dokładnie to co ty i tył jest wyżej, sprawdź xzy sprężyny masz całe lub mają już dość
Langista Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Panowie, a wiecie może co to za amory? Jest to seria?
pietruszka007 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Da radę jakoś sprawdzić sprężyny czy są wyjechane? Całe raczej są nie widziałem żeby były pęknięte.
Langista Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 1 minutę temu, pietruszka007 napisał: Da radę jakoś sprawdzić sprężyny czy są wyjechane? Całe raczej są nie widziałem żeby były pęknięte. Tylko na stacji diagnostycznej, chyba że masz najazdy sprawdzające sprawność amortyzatorów.
greg2505 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 30 minut temu, Langista napisał: Panowie, a wiecie może co to za amory? Jest to seria? 1be/1bv są w takim kolorze 1ba czarne
greg2505 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 12 minut temu, pietruszka007 napisał: Da radę jakoś sprawdzić sprężyny czy są wyjechane? Całe raczej są nie widziałem żeby były pęknięte. raczej tylko wizualnie ,lubią pękać na dole ,u mnie najpierw się ok 3cm urwało ,następnie pękła na pół,auto usiadło ok 2cm z tej strony,ale były już przykorodowane,
pietruszka007 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Na stacji byłem po kupnie auta zaraz i wszystko niby w porządku, ale z doświadczenia wiem że tam nie wszystko wykazuje na tych ich urządzeniach
greg2505 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 4 minuty temu, pietruszka007 napisał: Na stacji byłem po kupnie auta zaraz i wszystko niby w porządku, ale z doświadczenia wiem że tam nie wszystko wykazuje na tych ich urządzeniach ja byłem z pękniętą sprężyną i nic nie wyszło ,dopiero w domu się dopatrzyłem
pietruszka007 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Ok, to dzięki, sprawdzę sobie jeszcze te sprężyny bardziej szczegółowo.
Rekomendowane odpowiedzi