mcemsi Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Witam znowu. Jako ze nie znam kodu do swojego radia, zamartwiam sie juz teraz co bedzie jak kiedys trzeba bedzie odlaczyc akumulator. Dzis w wolnej chwili wyjalem Concerta i z tylu jest naklejka z 4-cyfrowa liczba. Moze to byc kod czy tylko tak mi sie wydaje?
pet3r Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 watpie, tak samo jak na karcie kredytowej nie zapisuje sie pinu kod powinien byc w ksiazce serwisowej lub instrukcji obslugi do radia (ja mialem w tych dwoch miejscach).
Gość spedyt Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Bardzo możliwe, mi po odczytaniu kodu nakleili taką naklejkę
marcin j Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Może poprzedni właściciel sobie nakleił Bardzo możliwe, mi po odczytaniu kodu nakleili taką naklejkę To udogodnienie dla złodzieja, Ja taki kod zapisuje w tel jako nr GG kogośtam i po sprawie.
szogun0 Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Witam znowu.Jako ze nie znam kodu do swojego radia, zamartwiam sie juz teraz co bedzie jak kiedys trzeba bedzie odlaczyc akumulator. Dzis w wolnej chwili wyjalem Concerta i z tylu jest naklejka z 4-cyfrowa liczba. Moze to byc kod czy tylko tak mi sie wydaje? Jeśli to odręczne pismo, to możesz tak przypuszczać. Jeśli jest to wydrukowana naklejka to nie jest to raczej kod do radia i nie sprawdzaj. Kody były z przedziału 0000 - 1999.
mcemsi Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Opublikowano 19 Marca 2007 Jeśli to odręczne pismo, to możesz tak przypuszczać. Wydruk Kody były z przedziału 0000 - 1999. To by sie akurat zgadzalo :-). Dobra , trudno. Nie bede (przynajmniej narazie) ryzykowac.
serfer Opublikowano 19 Czerwca 2007 Opublikowano 19 Czerwca 2007 ja tez mam taka naklejke z tyłu radia i to nie jest kod nie ma również zadnego kalkulatora który do radia audi odczytuje kod z numeru seryjnego trzeba pojechac do serwisu rtv/agd tam odczytuj kod z oprogramowania koszt 40zł
Koval78 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ja miałem podobnie. W książce do radia był wyrwany odcinek i pewnie tam był zapisany kod. Nie wyciągałem radia ale przy odłączeniu akumulatora ( bylem zmuszony) radio weszło w stan SAFE. 2 dni jeździłem bez radia a międzyczasie szukałem generatora kodu. znalazłem jakiś i zabrałem się do wyciągnięcia radia żeby odczytać nr seryjny a tu na obudowie różowa naklejka i 4 cyfry. Pomyślałem niemożliwe - a jednak to był kod. Zapisałem kod w kompie i w telefonie a naklejkę zerwałem. Zrobiło mi się głupio że nie zacząłem od wyciągnięcia radia ale człowiek uczy się na błędach.
Dziubek41 Opublikowano 7 Lipca 2007 Opublikowano 7 Lipca 2007 Witam ja też mam problem z kodem do radia. W mojej instrukcji również jest wyrwane kawałek kartki podobnej do wizytówki i podejrzewam ze tam był ten kod ,mało tego to nie wiem jak mam się zabrać za wyjęcie oryginalnego radyjka w celu przekonania sie czy nie ma tam naklejonego kodu. proszę o pomoc
pet3r Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 na dole przedniego panelu sa cienkiutkie, podluzne otwory - wsun tam jakies blaszki (ewentualnie zaopatrz sie w odpowiednie przyrzady za kilka pln) i pociagnij radio - wyjdzie. tylko nie odlaczaj kabli, bo radyjko sie zakoduje!!!
sisi1977 Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 ja na radiu miałem kod wypisany ołówkiem i w książce obsługi radia tez był zakonotowany kod
Dziubek41 Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam ponownie imam jeszcze jedno pytanko.Jak długie i grube maja być te blaszki do wyciągnięcia tego radyjka (a jeśli chodzi o kabelki to już za późno bo radyjko jest w stanie SAFE)
sisi1977 Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 możesz wyjąć radio nawet spinaczem do włosów.wkładasz w te otwoeki i z wyczuciem szukasz tych zapadek które się tam zanjdują,zapadki zapadają sie do zewnącz radia(z lewej strony w prawo,z prawej strony w lewo)
Dziubek41 Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 Dzięki z wyciągnięciem radia jakoś sobie poradziłem ( kodu nie było ),ale teraz mam kolejny problem.Wpisałem kilka razy przypadkowe kody i tyko sobie pogorszyłem. teraz nie mogę wpisać nic pomocy.
pet3r Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 zostaw auto na wlaczonym zaplonie z podlaczonym radiem przez godzine, potem wylacz zaplon i wlacz (ale chyba tez po jakims czasie - nie pamietam dokladnie )
Dziubek41 Opublikowano 9 Lipca 2007 Opublikowano 9 Lipca 2007 Ok. Dzięki, spróbuje i zobaczymy efekty mam nadzieje że będzie ok[br]Dopisany: 09 Lipiec 2007, 11:44 _________________________________________________ Wielkie dzięki jedna godzina na włączonym zapłonie pomogła,radio się odblokowało,ale cóż kod 1234 raczej nie pasuje wpisałem jeszcze z kalkulatora kodów 1 kod ale okazał się błędny. Nie wiem co mam dalej robić,mam jeszcze dwa kody muszę je spróbować.Może macie jeszcze jakieś pomysły?????
pet3r Opublikowano 9 Lipca 2007 Opublikowano 9 Lipca 2007 przewertowanie dokladnie dokumentow, ktore dostales z autem albo wizyta u magika, ktory rozkoduje radio.
serfer Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 wizyta w serwisie rtf/agd albo do ASO może przypadkiem trafisz na miłego pana co ci poda kod za darmo czasami sie tak zdarza ale przeważnie są nie mili chcą pieniedzy czego nie powinni robić no ale cóż polska żadne kalkulatory nie generują kodu do audi niestety
bialas23 Opublikowano 21 Lipca 2007 Opublikowano 21 Lipca 2007 Witam jesli ktoś chce moge rozkodowac radyko , robie to na codzień w pracy i w domu koszt nie jest wielki. Pozdrawiam Uzupełnij profil [spedyt]
Rekomendowane odpowiedzi