Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlenie otwartych drzwi w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jestem nowy, na schematach sie nie znam ? chciałbym zamontować podświetlenie gdy drzwi są otwarte i nie wiem jak to zrobić ponieważ nie mam oryginalnego podświeglenia? gdzie się wpiąć żeby się świeciło gdy mam otwarte drzwi i gasło gdy mam zamknięte?Myślałem żeby do zamka się wpiąć bo czujnik jest w zamku i pokazuje na fis ale nie wiem jak za to się zabrać. Help ??

Edytowane przez marcin1520
Dodanie informacij

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

Dobra czytałem to ale dalej nie wiem o co chodzi połowy zdjęć nie moge odczytać

Opublikowano
4 godziny temu, marcin1520 napisał:

Dobra czytałem to ale dalej nie wiem o co chodzi połowy zdjęć nie moge odczytać

oświetlenie drzwi jest wpięte w sterowniki w drzwiach, w przednich zawsze a w tylnych jeżeli są elektryczne szyby, jeżeli są korbki z tyłu to oświetlenie tylnych drzwi jest podpięte do modułu komfortu. Aby działało to prawidłowo musisz mieć moduł komfortu który obsługuje pakiet światło, w temacie poniżej masz listę modułów komfortu z opisem jakie mają funkcje.

Opublikowano
  • Autor

Ooo to spoko a w jakie kable mam sie wpiąć jeżeli posiadam moduł komfortu? W którą kostke ?czy przed kostką w kable ? Mam coś takiego czy moge tam sie wpiąć?

Screenshot_20190313-191226_Gallery.jpg

Edytowane przez marcin1520
Dodanie zdjęcia

Opublikowano
11 godzin temu, marcin1520 napisał:

Ooo to spoko a w jakie kable mam sie wpiąć jeżeli posiadam moduł komfortu? W którą kostke ?czy przed kostką w kable ? Mam coś takiego czy moge tam sie wpiąć?

Screenshot_20190313-191226_Gallery.jpg

Chyba mylisz sterowniki, to co wstawiłeś na zdjęciu to sterownik drzwi przednich a nie moduł komfortu.

Moduł komfortu też na pewno posiadasz bo musi być w aucie, pytanie jest takie, czy Twój moduł komfortu obsługuje pakiet światło? Trzeba sprawdzić jaki ma numer, albo przez kabel diagnostyczny, albo dostać się do niego - znajduje się w puszcze pod wykładziną podłogi pod nogami kierowcy). Jak będziesz miał nr modułu komfortu to  wtedy sprawdź na liście w temacie który Ci już podałem czy obsługuje pakiet światło.

To co wstawiłeś na zdjęciu to sterownik przednich drzwi i do niego trzeba podłączyć lampki przednich drzwi ale moduł komfortu musi być odpowiedni żeby nimi sterować.

Tylne szyby masz na korbkę czy elektryczne?

Edytowane przez kdawid

Opublikowano
  • Autor

Tylne na korbe mam. czyli dalej nie czaje jak to trzeba podłączyć zanaleźć ten moduł komfortu i do niego czy do sterownika drzwi co na zdjęciu?

Opublikowano

przednie lampki do sterowników w drzwiach bo masz sterowniki w przednich drzwiach

w tylnych drzwiach nie masz sterowników więc tylne lampki podłączasz do modułu komfortu pod nogami kierowcy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne sie pod pytanie, Czy podczas wymiany modułu w moim przypadku jest obecnie 8e0 959 433 BQ , muszę bo zmienić na 8e0 959 433 CA. Jest jakaś zmiana we wtyczkach ? Muszę coś ruszać obecne kable w BQ czy plug&Play? Potrzebuje dołożyć light pakiet pod nogi przód tył. Sterowanie jest masą  z modułu? Gdzieś tak z doczytałem

Opublikowano

kabli we wtyczkach nie ruszasz, przepinasz tylko wtyczki + odpowiednie kodowanie nowego modułu. Co do light pakietu to tak jak piszesz sterowanie jest masą z MK.

Przed włożeniem do auta nowego MK, sprawdź sobie czy twój vag będzie wstanie poradzić sobie z kodowaniem kluczy(niektóre chińskie vag'i mają z tym problem)

Opublikowano
  • Autor

Już ogarnąłem. Zajechałem do elektryka i w kostkach w w/w zdjęciu znalazł mi miejsce i wpiąłem się już w istniejące kable i działa a kable były od czegoś innego niż od podświetlenia dla osób zainteresowanych w cieplejsze dni mogę rozkręcić i powiedzieć w jakie kable mam wpięte lampki i na pewno będzie działać. Dodam że na pewno nie mam wpiętych w moduł komfortu.

• 5 lat później...
Opublikowano

Siema, możesz się podzielić w co się wpiąłeś?

Chcę doinstalować lampki do przednich drzwi.

Z jakiego okablowania pociągnąłeś zasilanie i masę?