Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Duże spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam problem z audi a4 b6 1.9 tdi 130 km  bardzo mocno wzrosło mi spalanie 9 l na 100 km  , odpala bez problemu nie kopci (wzime odpalała na dotyk)buta ma tylko spalanie wysokie  .Byłem na kompie  zero błędu  wtryski ponoć  idealnie pracują ,od razu dodam że byłem u 3 mechaników i każdy  mówił  że wtryski okey. Powiedzieli że turbina się kończy   i ze puszcza olej i czujniki moga głupieć więc  zregenerowałem  nadal to samo  wymieniłem przepływkena na oryginalną   też  bez zmian  pod ciśnienia  sprawdzali i mówili że wszystko jest Okey  czujnik temperatury silnika też  w porządku  . Miał ktoś  z was taki problem ?

Opublikowano

Głupotą jest wymieniać w ciemno osprzęt...

Zrób podstawowe logi, zobaczymy czy wszystko trzyma się normy...

Opublikowano
  • Autor

Jutro pojadę jeszcze do innego elektryka może  coś   z lokalizuje  bo  już  ręce opadają 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego, a możesz napisać ile Ci wcześniej palił?? Ja spisuje sobie każde tankowanie przez ostatnie 45tys km i wychodzi mi 8,5l/100km - uważam to za normę zwłaszcza że 85% mojej jazdy to zakorkowany Kraków.

Opublikowano

7,2 w cyklu mieszanym. Tak dla statystyk. Sprawdzane przez 13mc aplikacja do tankowania 

Opublikowano

Hamulce sprawdzone? może trzymają delikatnie.

Opublikowano
  • Autor

Prędzej  paliła mi 6.5 l hamulce Okey  

Opublikowano

To sprawdź jeszcze wskazania czujnika temperatury (G62), czy pokazuje rzeczywiste wartości :whistling:

Opublikowano

Też mam ten problem ale u mnie to chyba wtryski leją bo wartości w logach na dwóch są ponad -2.9 a na dwóch +2,5

Opublikowano
W dniu 21.04.2019 o 00:17, JaskoDZA napisał:

Też mam ten problem ale u mnie to chyba wtryski leją bo wartości w logach na dwóch są ponad -2.9 a na dwóch +2,5

To na 99% nie jest problem z lejącymi pompkami tylko problem z ich dolnym uszczelnieniem ( na tych dwóch których korekcje są bliskie trzech na plusie ).

Przedostające się spaliny z cylindrów do szyny paliwowej  głowicy powodują zakłócenia w napełnianiu pompek w paliwo ( "zapowietrzają " je ).

Skutkiem właśnie  jest telepanie na jałowym i zawyżanie spalania na fisie  :whistling::hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wtryski  wymienione na nowe i problem nadal nie znikną,  tylko dynamika silnika się  poprawiła

Opublikowano
10 godzin temu, Liskop napisał:

Wtryski  wymienione na nowe i problem nadal nie znikną,  tylko dynamika silnika się  poprawiła

Przecież jeden post wyżej napisałem Ci że to nie jest wina pompowtrysków tylko ich uszczelnienia :whistling:

Opcje są dwie , albo ten kto wymieniał pompki zrobił to na odpier**l ( lub bez znajomości tematu ), albo stan ich gniazd w głowicy jest tak zły że uszczelniacze nie dają rady ....

Oczywiście zakładam że te nowe pompki są sprawne ...

Jak po wymianie wyglądają korekcje na poszczególnych cylindrach  w stosunku do tych które były przed wymianą ?

Uszczelniacze , podkładki mosiężne, śruby mocujące pompki zostały wymienione na nowe ?

Powierzchnie do których przylega mosiężna podkładka bez wżerów i wyczyszczone z nagaru ?

Montaż przeprowadzony zgodnie z przewidzianą dla nich procedurą ?

Opublikowano
  • Autor

Za pomocwtryski zapłaciłem 2800 . Tamte stare nie dawały ciśnienia  . Wszystkie uszczelki były nowe  .Ja tego nie skladałem  tylko mechanik 

Opublikowano
9 minut temu, Liskop napisał:

Za pomocwtryski zapłaciłem 2800

Masakra jak potrafią doić z ludzi kasę... ?

Chciałbym zobaczyć parametry tych "nowych" pompowtrysków...

Dopóki nie zrobisz kpl logów to możesz jeszcze dłuuugo szukać...

Opublikowano
  • Autor

Podjade na komputer zobaczę co pokaże 

Opublikowano
14 godzin temu, Liskop napisał:

Za pomocwtryski zapłaciłem 2800 . Tamte stare nie dawały ciśnienia  . Wszystkie uszczelki były nowe  .Ja tego nie skladałem  tylko mechanik 

Za kabel do diagnostyki zapłaciłbyś mniej jak 100 i jestem pewien, że z pomocą tutaj na forum prędzej byś doszedł ładu niż u Twoich znachorów. No ale kto bogatemu zabroni? :)

Opublikowano
22 godziny temu, Liskop napisał:

Za pomocwtryski zapłaciłem 2800 . Tamte stare nie dawały ciśnienia 

Jak to się ma do pierwszego posta ?

Jakby nie dawały ciśnienia to motorówka by nie odpaliła :P

Zamienił stryjek siekierkę na kijek i w dodatku jest lżejszy o trzy koła :kox:

Ludzka nonszalancja i brak zdrowego rozsądku nie zna granic... :decayed: