Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

LEDy w miejsce świateł postojowych i dziennych - fotostory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Całkiem przypadkiem natknąłem się na taki oto artykuł między innymi o audi B7. Z tego co wyczytałem istnieje możliwość zmiany napięcia idącego na żarówki postojowe, DRL i inne

http://sklep.motohid.pl/pl/i/Zarowki-LED-i-CANBUS/18

Czy ktoś próbował zmieniać te wartości ? Autor pisze, że nie trzeba wtedy rzekomo stosować nawet rezystorów. Po prostu podmieniamy żarówki.

Opublikowano

Mrugnięcie jest w podświetenie w środku. Na zewnątrz jest ok.

A montował ktoś z was żarówki led do świateł cofania i stop w tylnych lampach ? Jeśli tak, to jakie są potrzebne do b6 ?

Też mnie to interesuje. Troche szukałem ale nic nie znalazłem co by pasowało. Klawo by było mieć takie żarówki w kierunkach, wstecznym. w sumie stop też by się przeydał.

może ma ktoś coś?

Ponawiam pytanie, bo nie znalazłem odpowiedzi.

U mnie FIS nie wywala błędów żarówek, bo jest to wyłączone. Czy mogę do tylnych lamp włożyć LEDy np. P21W/5W, czy będzie coś nie tak?

Czy kierunkowskaz np. nie będzie szybko migał jak przy spalonej jednej żarówce?

Opublikowano

Mrugnięcie jest w podświetenie w środku. Na zewnątrz jest ok.

A montował ktoś z was żarówki led do świateł cofania i stop w tylnych lampach ? Jeśli tak, to jakie są potrzebne do b6 ?

Też mnie to interesuje. Troche szukałem ale nic nie znalazłem co by pasowało. Klawo by było mieć takie żarówki w kierunkach, wstecznym. w sumie stop też by się przeydał.

może ma ktoś coś?

Ponawiam pytanie, bo nie znalazłem odpowiedzi.

U mnie FIS nie wywala błędów żarówek, bo jest to wyłączone. Czy mogę do tylnych lamp włożyć LEDy np. P21W/5W, czy będzie coś nie tak?

Czy kierunkowskaz np. nie będzie szybko migał jak przy spalonej jednej żarówce?

Masz może instrukcję jak wyłączyć żeby nie pokazywało błędów ?

Opublikowano

Witam . Czy ktoś montował ledy w światłach przeciwmgielnych ? Może polecicie jakiś zestaw z allegro ? :)

Opublikowano

Ja montowałem takie zestawy 2x4 a teraz założyłem 2x9 led CREE (bo leżały nie założone do innego auta)

Nie widzę ich teraz na allegro, ale płaciłem coś ok. 110zł. W sumie 3 zestawy kupiłem i wszystkie sprawują się bez zarzutu już 2 lata.

20130501_171933.jpg

20130501_132531.jpg

20130501_132520.jpg

Opublikowano

Ja zrobiłem podobnie, tylko że wymieniłem same żarówki H11 LED zamiast wymieniać całe lampy, i kosztowało to około 20zł ;)

Efekt prawie identyczny

Opublikowano

Hej,

Pacjent A4 B6 orginał xenon. Diody w postojówki, żadna nie wytrzyma dłużej jak dwa miesiące... Różne próbowałem, od allego i trzech różnych sprzedawców diód, po alliexpres import z chin (bez drwin, te najdłużej wytrzymały :). Zaczyna się od mrugania diód, kończy komunikatem o spalonej żarówce. Wszystkie LEDy kupowałem z myślą o CANBUS, komuniaktu nie wywalało.

Co z tymi diodami nie tak, może coś z autem nie tak???

Dodam że żarówki to BAX9s o ile gwint ma znaczenie... Jakieś pomysły, sugestie?

Dzięki pozdrawiam

Opublikowano

mam wersję http://sklep.motohid.pl/pl/p/Filtr-CAN-do-DRL-do-AUDI-A3-8P-%2CA4-B7-FL%2C-A8%2C-VW-Passat-CC%2C-EXEO%2C-Fiat-500%2C-Mito/722do świateł dziennych, sprawują się ok, schowane w obudowie lampy, nic się nie grzeje i co najważniejsze działa.. :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie poszukuję takich żarówek do wstecznych. Może ktoś coś może polecić?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc chłopaki zarzucie ktos linkiem do kogos kto robi ledy pod samodiagnoze :

np led postojowe ,tablica rej

Dzieki :hi:

ps nie umiem odszukac @kolegi Tominick

Opublikowano

Nick >>> Tomnik :wink:
Najlepiej pisać na pocztę: [email protected]

Cały temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/229778-moduly-led-do-naszych-a4/

Mam od niego cały środek, rejestrację i ostatnio postojówki założyłem, mogę polecić z czystym sumieniem :kox:

Opublikowano

No własnie o to chodziło dzięki Mat :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

gdzie dorwac DRL w ledzie ? do B7 ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pany jakie macie rezystory w drl? Do 11 watowej żarówki jaki rezystor powinien pójść?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam a montował koś może światła do jazdy dziennej, które świecą świtała drogowe połową mocy?

Opublikowano

Witam a montował koś może światła do jazdy dziennej, które świecą świtała drogowe połową mocy?

Pewnie o to Ci chodziło: :arrow2:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/227985-montaz-modulu-drl-w-swiatlach-drogowych/page-1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam wersję http://sklep.motohid.pl/pl/p/Filtr-CAN-do-DRL-do-AUDI-A3-8P-%2CA4-B7-FL%2C-A8%2C-VW-Passat-CC%2C-EXEO%2C-Fiat-500%2C-Mito/722do świateł dziennych, sprawują się ok, schowane w obudowie lampy, nic się nie grzeje i co najważniejsze działa.. :)

a jakie masz do tego żarówki?możesz podesłać jakiś link gdzie kupiłeś? :)

Opublikowano

Zarowki led tez na motohid bralem dokladnie nie pamietam modelu. Na pewno maja diody po bokach i na szczycie z banieczka :)

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka