Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

LEDy w miejsce świateł postojowych i dziennych - fotostory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, teraz sam nie wiem - kupiłem jakieś tanie W5W w "przydrożnym" motoryzacyjnym, ale jest w nich tylko po 5 diód i trochę kiepsko świecą.

Myślałem żeby zmienić na mocniejsze - może te Cree... Dlatego zainteresowały mnie też te H7 ledowe...

Pewnie bezpieczniej będzie hidy wstawić w drogowe, a te ledy jak już to tylko w postojówkach ? :eusathink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie tak się zastanawiam, może dało by radę jakoś wynegocjować jakieś zniżki dla A4-klub na strocne motoHID. Z tego co widzę inne klubiki już się zakręciły w temacie:

b6h3.jpg

Może zarząd klubu jakieś rozmowy by podjął albo ktoś kto tam często zakupy robi? :wink:

---------- Post dopisany 23-07-2013 at 14:54 ---------- Poprzedni post napisany 13-07-2013 at 12:14 ----------

Hej,

ja nie mam błędu, ale skusiłem się na droższe rozwiązanie z motohid,

fakt, że trochę się namęczyłem z podpięciem tych filtrów, bo kabelki od oprawki mam dosyć krótkie i ciężko mi było zapiąć obie szybkozłączki, ale w sumie jestem zadowolony, auto jeździ juz ze 2 tygodnie i nic niepokojącego się nie dzieje.

Dla porównania świecenia zrobiłem sobie zdjęcie jak zakładałem:

http://s7.postimg.org/kewhtdlyv/led1_mod.jpg

http://s7.postimg.org/w5afarerb/led2_mod.jpg

Pozdr!

VoYtaZ001

Ja zakupiłem zestaw:

BA15s (1156) Power LED 5x1.5W LENS biała + Filtr CAN do DRL do AUDI A3 8P ,A4 B7 FL, VW Passat CC, EXEO

Faktycznie montaż bezproblemowy, radiatory w lampie nic się nie grzeje na tyle by coś się działo z lampą. Efekt świecenia - nie jest to czysta biel, bo wpada tam lekki odcień niebieskiego ale i tak lepiej niż żółć zwykłych żarówek :naughty:

Zatem zostały mi tylko LEDy do oświetlenia wnętrza auta i będzie :thumbup1:

Reszta zostanie seryjna :wink:

---------- Post dopisany 25-07-2013 at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany 23-07-2013 at 14:54 ----------

a jeszcze jedno...

Jakie LEDy można dać w przednie przeciwmgielne?? tam siedzą zdaje się H11 w oryginale...

Opublikowano

kolego ja w b5 wziełem rozbroilem halogeny wyciołem sobie plytki ogrogłe z odblysnikiem włozyłem po 4 diody po 1 watt do tego driver i juz rok czasu jezdze i jest git jak cos pisz na priv podesle ci foty jak swieci i jak to wygłada

Opublikowano

Jakie LEDy można dać w przednie przeciwmgielne?? tam siedzą zdaje się H11 w oryginale...

tak h11 jest w halo ale żarówka led nie daje rady bo słabe światło daję jedynie ładnie wygląda

do halo lepiej założyć zwykłą h11 o barwie powyżej 7000k dają białe światło,Akjam ma coś takiego założone :thumbup1:

Opublikowano

Dobra to jeszcze szybkie pytanie, do wymiany bede musiał zrzucić osłone silnika by dostać się do tych żarówek? :)

Opublikowano

tak h11 jest w halo ale żarówka led nie daje rady bo słabe światło daję jedynie ładnie wygląda

do halo lepiej założyć zwykłą h11 o barwie powyżej 7000k dają białe światło,Akjam ma coś takiego założone :thumbup1:

:wink4: Ano. Lepiej żarówka o odpowiedniej barwie bo spełnia też swoją rolę a nie tylko "ładnie" wygląda. Tu masz temacik: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/zarowki-swiatlach-przeciwmgielnych-halogenach-bixenon-look-249073/

:hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z tą żywotnością tych żarówek to jakaś masakra...:kwasny: Kupiłem takie jak na foto myśląc że wytrzymają dłużej od standardowych a tu wręcz odwrotnie. Osramy zwykłe prawie rok a te ze zdjęcia nie całe 6 m-cy i gdzie tu jest 3x dłuższe świecenie jak na opakowaniu piszą.:facepalm: Nie polecam a dodatkowo są droższe od zwykłych. A co myślicie o philipsach? Czy z tą żywotnością też jest jak w osramach?

9a478b9ebaa9e8e0.jpg

Ok doczytałem że jest tak samo w philipsach :facepalm:

Opublikowano

Ja u tescia zamontowalem H4W. Koszt nie wielki bo okolo 2 zł. Na poczatku zarowka nie pasowala bo miala dwa wybrzuszenia. Spiłowalem jedno i jest git. Swieci troche slabiej, ale za to koszt zarowki jest mały. Ja musialem tak zrobic bo nie moglem kupic H6W. Tesciu jezdzi i jak na razie wszystko jest ok

Opublikowano

Zastanawiam się jeszcze nad Narva , Bosch lub Hella. Ceny już są tych żarówek o wiele niższe bo od 8 do 13zł i jak się przepalą nie będzie żal bo wtedy cena adekwatna już bardziej do żywotności.:wink: No nic zacznę od testowania Narvy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ludziki tu nie chodzi o żywotność LEDów tylko o nieodpowiednie napięcie dla nich, lekka różnica i jeśli żaróweczka dostaje więcej jedzenia niż powinna przez parę miesięcy to się kończy.

Opublikowano

Ja się jeszcze zastanawiam jaką moc mieć powinna LEDowa żarówka aby bła widoczna w słoneczny dzień... :mysli: Te z MotoHid, które kilka postów wyżej wrzucił kolega mają chyba 15W a może by tak wrzucić 30W?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam 30 W i świecą bardzo jasno kupiłem takie jak na zdjęciu:

LED.jpg

Do tego rezystory 47ohm 50 W:

IMG_20140526_00456.jpg

IMG_20140526_00457.jpg

Opublikowano

koledzy a jakie ledy by byly ok w lusterka?

Opublikowano

witam jakie rezystory było by dobrze założyć by nie waliło błędu na komputerze do ledów can bus

---------- Post dopisany at 16:57 ---------- Poprzedni post napisany at 16:56 ----------

Ledy do podświetlania tylnej tablicy rejestracyjnej

Opublikowano

Ledy do podświetlania tylnej tablicy rejestracyjnej

LEDY kup sobie od kolegi TOMNIK,żadnych błędów i ładna biała barwa:wink:

Opublikowano

fajnie wygląda to ;)