Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 Tfsi Quattro Avant Competition Plus, Eibach Sportline + Koni SRT , Dekory Edelstahl 2h1, MGmotorsport, 1 of 333, Fotele RS4, Audi Exclusive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, liquid8p napisał:

Ale szaleństwo, w pozytywnym słowa znaczeniu. Mnie zaciekawiło to w kierownicy 1 of ... skąd to wytrzasnąłeś, czy po prostu miałeś razem z kierką?

Sporo pracy włożone, ja bym mógł tam zamieszkać :decayed:

Dzięki hehe, 1of333 znaczek jest z audi a1 quattro które wyszło w 333 sztukach na świat, kupiłem kierownice Pierw z czerwona nitka z audi s1, plan był wrzucić znaczek sline ale widziałem od takiego słowaka a4 na Raceism i miał ten znaczek, zagłębiłem się,poszukałem z czego to No i znalazłem,zamówić cieżko było ten znaczek kilka aso mi zamawiało potem pisali ze Niemcy odrzucili zamowienie bo trzeba vin.. nie poddałem sie szukałem rozbitków,vinu itp itd aż znalazłem jedna a1quattro w Polsce w salonie gdzie podali mi vin i Lellek Katowice mi to ściągnął za co im serdecznie dziękuje :)

Temu też jest taka gałka a nie inna bo była identyczna w a1 quattro i mi pasuje do kompletu z kierownica,potem wpadł podłokietnik wraz z uchwytami boczków w czerwonej nitce i myśle ze wszystko się zgrywa i ma sens :)

zdjecie środka a1 quattro 1of333

E7F49E39-8FF3-4001-A2AF-EF074801F9E9.jpeg

A tu auto co zainspirowało tym wytworem ?

573BDC86-6390-4D1F-87F6-A52DDF533CB0.jpeg

Edytowane przez Leszczonka

Opublikowano

Nooo wyszło fajnie w sumie. W sumie to cos jak w czarnej mialem , nie mowie tu o gałce i dodatkach czerwonych heh. Kwestia gustu , galka inna niż wszystkie, ale ni jak tu pasuje. Rzuca się w oczy niz rzeczy które można by pokazać bardziej. Rezaj dalej Panie :thumbup1:

IMG_20190210_133641.thumb.jpg.5fc53204f552670f295da941e1baa66c.jpg

Opublikowano

Gdzieś te stołki dorwał? :slina:

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, afroo. napisał:

Gdzieś te stołki dorwał? :slina:

_auditeile_  z Dąbrowy czyli @marcin_o23 i @mariusz36 graty stan igła

Polecam osobiście ?

Opublikowano
  • Autor

Pany poduszka z a6 c7 podejdzie do kiery a1/a3 myśle ze to samo o ile się nie mylę,poduszka ori oczywiście. myśle ze by pasowała ta poduszka do wnętrza czy wieś :eusathink:

9DC07C4E-83C0-4995-B54B-39D292D4BB18.jpeg

8DC95777-B2AA-4E10-971E-BC101CE09969.jpeg

Opublikowano

Mogą mieć różną ilość naboi i już nie zabangla

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, BLENDEK napisał:

Mogą mieć różną ilość naboi i już nie zabangla

Wiem wiem,wiem ze ktoś na forum przekładał sama obudowę,ciekawi mnie czy cieżko to zdjąć 

Opublikowano
15 minut temu, Leszczonka napisał:

Wiem wiem,wiem ze ktoś na forum przekładał sama obudowę,ciekawi mnie czy cieżko to zdjąć 

Nie pasuje zaślepka z okrągłej kiery z C7 z metalowa obudowa do poduszki bez obudowy metalowej , inne mocowanie , można przełożyć tylko z tych poduszek gdzie nie ma blachy z tyłu i wtedy to chwila roboty ...także Twój plan nie wypali żeby mieć czerwona nitke na airbag z w ściętej kierownicy ...

Opublikowano

Do ciętej nie znajdziesz obszytej skóra, tylko w okrągłych kierkach była opcja skórzanego airbaga, zawsze możesz oddać swój airbag do obszycia

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, WojtekA4B8 napisał:

Nie pasuje zaślepka z okrągłej kiery z C7 z metalowa obudowa do poduszki bez obudowy metalowej , inne mocowanie , można przełożyć tylko z tych poduszek gdzie nie ma blachy z tyłu i wtedy to chwila roboty ...także Twój plan nie wypali żeby mieć czerwona nitke na airbag z w ściętej kierownicy ...

6 godzin temu, marcin_o23 napisał:

Do ciętej nie znajdziesz obszytej skóra, tylko w okrągłych kierkach była opcja skórzanego airbaga, zawsze możesz oddać swój airbag do obszycia

Dzięki Panowie rozwiązaliście moje wątpliwości w 100% ,obszycie jedynie wchodzi w grę, tylko teraz znaleźć kogoś kto to zrobi jak ori żeby nie odbiegało od tego...

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszczonka napisał:

Dzięki Panowie rozwiązaliście moje wątpliwości w 100% ,obszycie jedynie wchodzi w grę, tylko teraz znaleźć kogoś kto to zrobi jak ori żeby nie odbiegało od tego...

Ori obszycie wyglada jak z d...y.

Zrob całą w perforowanej skórze i z przeszyciami na dole, u gory nie dawaj, lipa.

Opublikowano

U siebie przekładałem zaślepkę airbag i trochę żałuję, że nie dałem do obszycia wtedy :sad: Podobnie było z podgrzewaniem kierownicy w c7, w ściętej nie ma.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Mało co grzebane jest ale wpadły czarne ori matowe relingi odrazu lepiej wyglada,wpadły ori schowki foteli i nareszcie wleciał downpipe 2,75 od baq exhaust :) wrzucony już na aucie jeszcze tylko trochę chęci przyjdzie i zamontować intercooler,jeszcze wyleci jeden z dwóch tłumików środkowych do poprawy dźwięku,po samym dp zaczął gadać ale jak dla mnie trochę może głośniej gadać,wiec jeden wyleci całkowicie a drugi zostanie bo po konsultacjach podobno było by nie do zniesienia jak by dwa były out :) 

Zostalo pomalować lotkę rs4 No chyba ze w kolor się trafi to biała bedzie na Sell,środkową puchę out na klamry zrobic,hamulec i program ? 

Wtedy kończę z tym autem i trzeba odkładać na jakieś 2,5 tfsi ?

6B8596DE-566C-4B7A-AC66-BD14BF2B414F.jpeg

20872861-7837-4D01-9607-1E65E971541F.jpeg

B0682DB2-0ADD-4FAB-A816-82F8106B9A73.jpeg

C121D509-CF4C-415B-B668-7527F0035330.jpeg

9CD403CE-4FAE-4BBE-8A24-1906492014D4.jpeg

Opublikowano

Czyli kat wyleciał?

Opublikowano
  • Autor
54 minuty temu, kamelus_ napisał:

Czyli kat wyleciał?

Dokładnie,w aucie cicho ale jak wejdziesz w obroty 3tyś w górę zaczyna ładnie gadać,dla mnie trochę za cicho jednak,przy redukcji z 3 na dwa nawet se cos popierdzial z wydechu?

Wyrzucę jeden środkowy i zobaczę efekt,miałem rozpięty wydech typowo  tylko downpipe i kawał rurki ze złączem elastycznym to auto odpaliłem to tak to ryja darło jak jakaś Honda hehe

Jak by był automat to myśle ze sam dp by starczył i przy zmianie biegów by pierdziało pieknie a tu tego brakuje jednak przy manualu :)

Opublikowano

Ja bym jednak szedł w sportowego kata.

Bez kata śmierdzi za autem jak za starą ładą  i końcówki się brudzą 10 razy szybciej.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, kamelus_ napisał:

Ja bym jednak szedł w sportowego kata.

Bez kata śmierdzi za autem jak za starą ładą  i końcówki się brudzą 10 razy szybciej.

Tu Przyznam racje,śmierdzi bardziej to fakt, a auto jak pogoda to i tak co chwile myje taki urok czarnego uni..... narazie wszystko git zobaczymy potem :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pany pytanie za 100 punktów, wyrzuciłem pierwszy środkowy tłumik odrazu za downpipem,dźwięk cold start piękny i na niskich obrotach,dojdzie do 3 tyś obrotów zaczyna drzeć się jak powinno ale zarazem takie rezonowanie się pojawia jak by to była Honda wolnossąca ?

wywalic jeszcze drugi tłumik środkowy i wrzucić jakieś konkretne dwa na końcu czy po prostu środkowy wymienić np na magnaflow i te rezonowanie zniknie czy dalej bedzie to samo ? 

Na dole foto tłumika z 3.0 co wrzuciłem tylko flansza początkowa przyspawana na swoje miejsce 

A49DC87F-DD66-4EF8-9ECB-5425DFD73AC8.jpeg

Opublikowano

Jak dla mnie to lepiej go bylo zostawic a zamiast 2 srodkowego wstawic jakis przelotowy sportowy. Koncowe tu nie pomoga. Masz kata?

Edytowane przez kristof91

Opublikowano
6 godzin temu, kristof91 napisał:

Jak dla mnie to lepiej go bylo zostawic a zamiast 2 srodkowego wstawic jakis przelotowy sportowy. Koncowe tu nie pomoga. Masz kata?

Fabrycznie drugi jest przelotowy, większy sens jest w zostawieniu drugiego, a wywalic jedynie ten pierwszy. @Leszczonkanie ma kata i to tutaj psuje  :)