WiernY Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, Mam problem ze strzelającym układem wydechowym jak wyłączę auto. Wiem, że układ i silnik się chłodzi dlatego słychać stuki chłodzenia metalu, ale on ma taką przypadłość, że nawet po krótkiej trasie słychać go dosyć głośno. Wspomnę, że auto jeździ na LPG, na benzynie był podobny problem. Miał ktoś takie problemy czy to jednak naturalne? Pozdrawiam. Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez WiernY bład
WiernY Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Teraz, przem8 napisał: Norma. Słyszałem od mechanika, że mam zapchany katalizator. Jest taka możliwość?
przem8 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 A on to wróżbita czy ma rentgen w oczach? Jak nie ma błędu na kompie i brak stukow w gr.20 na vagu pod obciążeniem to kat drożny. 1
MarcinL Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 U mnie w B7 też po zgaszeniu silnika są stuki i u brata w B8. Rura stygnie i strzela tak mi się wydaje.
Langista Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Nie wiem jak to definiujesz, u mnie są takie dźwięki jakby woda skapywała na gorący metal i parowała, ewentualnie naprężenia. Wydech rozgrzewa się do 600°C, nic dziwnego że naprężenia powodują dźwięki.
Emejcz Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Potwierdzam, że w B7 strzela. Jest to jednak o tyle dziwne, bo w B5 nic takiego nie występowało
Langista Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Może kwestia osłon, których w b5 brakuje.
dayd_4 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 U mnie, odkąd nie mam katalizatora, nie strzela już tak, jak kiedyś po zgaszeniu. Prawdopodobnie nie nagrzewa się tak mocno układ wydechowy.
Tibos Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 normalna sprawa nie ma co się tym przejmować
Rekomendowane odpowiedzi