bubbba Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 Czy przed montażem nowego czujnika pedału sprzęgła trzeba go jakoś przygotować/wyregulować ? Spotkałem się z jakimiś informacjami, że np czujnik pedału stopu należy najpierw wyciągnąć całkowicie popychacz co powoduje wyregulowanie wyłącznika. Czy przy czujniku pedału sprzęgła też należy coś takiego zrobić ?
przem8 Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 Nic nie robisz, bo tylko zepsujesz. Wkładasz w takim stanie w jakim wyjmiesz z pudełka.
dayd_4 Opublikowano 30 Maja 2019 Opublikowano 30 Maja 2019 Porównaj sobie stary czujnik z nowym. Ja trafiłem na nowy egzemplarz, który miał dłuższą dźwignię niż stary i musiałem ją obciąć. Pozdr.
bubbba Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Opublikowano 31 Maja 2019 W dniu 29.05.2019 o 18:29, przem8 napisał: Nic nie robisz, bo tylko zepsujesz. Wkładasz w takim stanie w jakim wyjmiesz z pudełka. Dzięki za odpowiedź
bubbba Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Opublikowano 31 Maja 2019 6 godzin temu, dayd_4 napisał: Porównaj sobie stary czujnik z nowym. Ja trafiłem na nowy egzemplarz, który miał dłuższą dźwignię niż stary i musiałem ją obciąć. Pozdr. No chyba aż tak drastyczna ingerencja nie jest potrzebna ? Czy w nowych czujnikach nie występuje jakiś system samoregulacji, który załatwia takie sprawy ?
dayd_4 Opublikowano 31 Maja 2019 Opublikowano 31 Maja 2019 To nie jest aż tak skomplikowane. Nie ma tam żadnej regulacji. Wyciągnij stary czujnik, porównaj z nowym. Jeżeli ich długości są takie same, wciśnij trzpienie w obydwu czujnikach i zobacz, czy chowają się tak samo głęboko. Jeśli tak, to zakładaj. Wsadź w otwór, przekręć, podłącz. Wszystko. W moim przypadku, czujnik był za długi, wziąłem nożyk i go skróciłem, żeby był takiej samej długości jak stary. 2 minuty roboty i działa. Jakbym miał jechać oddać nowy czujnik, zamawiać następny, tydzień był się bujał i tracił tylko czas. Dlatego sam go skróciłem. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi