marcinsky Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Witam Chce zamontować kamerę cofania w moim aucie radio concert bez navi MMI 2G MCE 8K097063 DC co dokładnie bede potrzebował, aby ją zamontować ? Na ta chwilę mam tylko kamerkę i nic więcej.
marcinsky Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Dodam jeszcze że nie posiadam z tyłu czujników cofania PDC Czy ktoś może się na ten temat wypowiedzieć nie wiem co dalej robić gdzie co podłączyć ? Edytowane 2 Czerwca 2019 przez marcinsky
marcinsky Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2019 Czy ktoś moze mi pomóc stoję w miejscu od paru dni z ta kamerą na forum nie znalazłem żadnego opisu montażu kamery z radiem concert i bez czujników parkowania... dodatkowo jeszcze lift...?
Lukasz_N Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 https://www.audiworld.com/forums/q5-sq5-mki-8r-discussion-129/backup-reverse-camera-install-non-mmi-concert-symphony-under-%24300-2890237/
ira2 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 witam ja montowałem taką kamer z poniższej strony, polecam ją bo działa też z czujnikami tył i przód https://www.carsgadget.com/product-page/2008-2016-audi-a4-a5-q5-allroad-kit
marcinsky Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Ok jest to dobra instrukcja na kamery - zamienniki ja jednak mam juz kupiona oryginalna i pytanie jak ja uruchomić. Czy bede potrzebował jakiś moduł, a moze tylko kable ? Edytowane 3 Czerwca 2019 przez marcinsky
marcinsky Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2019 I co panowie wiemy jak to zrobic ?
ira2 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 13 godzin temu, marcinsky napisał: I co panowie wiemy jak to zrobic ? oryginalną kamerę podłącza się do sterownika kamery a następnie do jednostki MMI przy radiu concert nie ma jednostki MMI więc nie ma jak podłączyć oryginalnej kamerę, samo radio też nie ma żadnego wyjścia na kamerę więc nic z tym nie zrobisz możesz tylko zamontować "zamiennik" kamery - tak mi się wydaje
marcinsky Opublikowano 4 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) A jaki zamiennik możecie zaproponować i jak go podłączyć co z czym łączyć ? Chcę zeby działało i wyglądało jak oryginał no i budżet ograniczony oczywiście. Edytowane 4 Czerwca 2019 przez marcinsky 1
karol_byku Opublikowano 18 Stycznia 2022 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Hej, zrobiłeś kamere w concert ?
darekaudi4 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Czy ktoś ogarnął kamerkę do radia concert ?
Muskel1 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 22 minuty temu, darekaudi4 napisał(a): Czy ktoś ogarnął kamerkę do radia concert ? Należy kupić cały zestaw wraz kamerą i modułem ale cena wysoka i nie opłaca się.
Rekomendowane odpowiedzi