kkocia Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Witam, Mam problem z audi, kopci na niebiesko jak z komina, do tego czasem traci moc, nie chce przyspieszać, plus ucieka płyn chłodniczy.... czasem zapala się check engine Już 2 mechaników rozłożyło ręce.... Podpiałem komputer i pojawia się komunikat P0234 Turbocharger/superturbocharger "A" ovecboost condition
Langista Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 A czy test na szczelność uszczelki pod głowicą był robiony?
kkocia Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 nie, nie robiony jeszcze. coś takiego ? https://allegro.pl/oferta/tester-szczelnosci-uszczelki-glowicy-co2-5-testow-7527406733?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMjIwMzk5MzcAMTk0ODEzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2eb6b928-96a8-4251-a84f-654dacb6535e
Langista Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Chociażby. Skoro mechanik to i test sprężania powinien zrobić na tym też wyjdzie gdzie uszczelka nie trzyma.
kamil-vag Opublikowano 20 Czerwca 2019 Opublikowano 20 Czerwca 2019 W dniu 17.06.2019 o 10:54, kkocia napisał: Mam problem z audi, kopci na niebiesko jak z komina, do tego czasem traci moc, nie chce przyspieszać, plus ucieka płyn chłodniczy.... czasem zapala się check engine Już 2 mechaników rozłożyło ręce.... Podpiałem komputer i pojawia się komunikat P0234 Turbocharger/superturbocharger "A" ovecboost condition Błąd z przeładowania turbo, za każdym razem jak mocniej dasz w palnik, odcina moc i przechodzi w tryb awaryjny. Masz jak zrobić logi ? Turbo może popuszczać olej, stąd kopcenie na niebiesko. Olej zapieka się na elementach turbo i powoduje zacinanie się zmiennej geometrii powodując przeładowanie i tryb awaryjny... Odłącz rurę powietrza od turbo i zobacz czy nie ma tam widocznych śladów oleju...
Rekomendowane odpowiedzi