Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t BFB 255 @Łukasz13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 18.07.2019 o 23:39, Unf napisał:

Strasznie ciężkie te quattro avanty.

Wsiądzie 2 chłopa i strach myśleć jak to musi zamulać przy seryjnych 163KM...

Zamula ekstremalnie w stosunku do B5, tyle ci powiem ;)

Opublikowano

To było od razu z serii czy po drodze miałeś sam program? Bo nie wiem czy jest sens z stage1 na stage2 przechodzić. Ciekawe czy duża różnica. 

Opublikowano
13 godzin temu, MarcinL napisał:

To było od razu z serii czy po drodze miałeś sam program? Bo nie wiem czy jest sens z stage1 na stage2 przechodzić. Ciekawe czy duża różnica. 

Zależy jaki miałeś stage 1. W moim przypadku ok 200/300nm do 5.3k jakoś jechało w ośce. Przy stage 2 masz większe pole do popisu i co najważniejsze, nie muli po tych 5.3k tylko jedzie do czerwonego pola aż miło.. Oczywiście hybryda od dołu wykastrowana ze względu na seryjne korby:). Chociaż z drugiej strony może zamiast robić okolice 250-260 kunia, atakować w okolice 300 z małym plusem jak jest quattro..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo fajnie turbo ciągnie do samego końca. Aż mnie to zmotywowało i zbieram już graty, bo turbo pada :D Masz tylko dsmic i wtryski od czego?

Opublikowano
W dniu 20.07.2019 o 21:45, grubcio1980 napisał:

B5 to inna bajka. Ze 200 kg różnicy

Dokładnie. Quattro jest ciężke.

Opublikowano
W dniu 17.08.2019 o 17:53, MarcinL napisał:

Bardzo fajnie turbo ciągnie do samego końca. Aż mnie to zmotywowało i zbieram już graty, bo turbo pada :D Masz tylko dsmic i wtryski od czego?

pakuj sprawdzoną hybrydę:)

ja dałem k03s i teraz żałuje, że nie hybrydę.

tak jak Kolega @ELLIOTT pisał, będzie szedł w całym zakresie obrotów a tak górą słabnie..

Opublikowano
3 minuty temu, Misieqq7 napisał:

pakuj sprawdzoną hybrydę:)

ja dałem k03s i teraz żałuje, że nie hybrydę.

tak jak Kolega @ELLIOTT pisał, będzie szedł w całym zakresie obrotów a tak górą słabnie..

Czekam w kolejce na hybrydę. Paczka z tipem i sportowym katem już przyszła dzisiaj. Jutro może jak znajdę czas, to sobie tego tipa założę żeby jak najwięcej samemu ogarnąć auto.

Opublikowano
2 minuty temu, MarcinL napisał:

Czekam w kolejce na hybrydę. Paczka z tipem i sportowym katem już przyszła dzisiaj. Jutro może jak znajdę czas, to sobie tego tipa założę żeby jak najwięcej samemu ogarnąć auto.

a tipa z kwasówki brałeś? jaka cena ? sprzęgło zostaje seria czy zobaczysz po strojeniu jak się będzie zachowywać?

Opublikowano
Teraz, Misieqq7 napisał:

a tipa z kwasówki brałeś? jaka cena ? sprzęgło zostaje seria czy zobaczysz po strojeniu jak się będzie zachowywać?

kwas i cena z katem sportowym 1200zł u Hoffmana. Na razie Łukasz mówił żeby nie ruszać sprzęgła i zobaczyć jak będzie po programie, ale jak coś, to od razu wlatuje AWX kompletne sprzęgło z DM.

Opublikowano
12 minut temu, MarcinL napisał:

kwas i cena z katem sportowym 1200zł u Hoffmana. Na razie Łukasz mówił żeby nie ruszać sprzęgła i zobaczyć jak będzie po programie, ale jak coś, to od razu wlatuje AWX kompletne sprzęgło z DM.

Dochodzi jeszcze kwestia fmica. Powyżej 250 km na dsmic będzie już kiepsko.

Opublikowano
5 minut temu, bartez90 napisał:

Dochodzi jeszcze kwestia fmica. Powyżej 250 km na dsmic będzie już kiepsko.

Jeżeli da się wystroić, to będzie super. Potem można zmienić.

Opublikowano
34 minuty temu, MarcinL napisał:

Jeżeli da się wystroić, to będzie super. Potem można zmienić.

Zalezy jaka bedzie temperatura podczas tego strojenia. Wrzuc wykres jak cos bo znam pare aut co maja/mialy hybryde i dsmic, a ciekawy jestem jak wyjdzie u Ciebie.

Opublikowano

A nie lepiej zadbać o chłodne powietrze za wczasu, ciepłe powietrze nie powoduje większej tendencji do stukow? Niech ktoś mądry wyprowadzi mnie z błędu jak się mylę

Dzięki za logi, fajna kreska ?

Opublikowano

Też myślałem o k03s, ale padło na hybrydę i jestem mega zadowolony. Wstaje fajnie i po lekkim wciśnięciu gazu. Na moje jazdy super. A i spalanie na plus. 

Opublikowano
15 minut temu, grubcio1980 napisał:

Też myślałem o k03s, ale padło na hybrydę i jestem mega zadowolony. Wstaje fajnie i po lekkim wciśnięciu gazu. Na moje jazdy super. A i spalanie na plus. 

A jaka moc? Na fmic czy dsmic?

Opublikowano

Wiedziałem, że się pierwszy odezwiesz ?. U mnie typowy budżet. Nie mam kasy na modyfikacje jak inni i wszystko nastąpiło stopniowo. Dp, Saaby, sai out, hybryda, dsmic. Podobała mi się twoja dyskusja na temat fmic-dsmic. Wszystko zależy od stylu jazdy. Mi. Dsmic starcza spokojnie. Wykresu nie mam, bo Łukasz robił mi wcześniej program i teraz na hybrydzie na odległość. 140 tyś. i wszystko lala

Opublikowano
2 godziny temu, grubcio1980 napisał:

Wszystko zależy od stylu jazdy. Mi. Dsmic starcza spokojnie

To prawda, styl jazdy ma tu decydujace znaczenie. Jak ktos bedzie palowal bez umiaru przy wysokich temperaturach to i fmica 230tke zagotuje:-)

W kazdym razie dobrze ze jestes zadowolony. Na dsmic kumpel zrobil 252 hp na hybrydzie i wiecej sie nie dalo bo juz potem temperatura w dolocie byla za wysoka. Ale na wiecej to i wtryski saaba nie pozwola. W sumie na takich hybrydach i fmic spotyka sie 260 hp ale czy to warte zachodu i rezania sam nie wiem, a i tez nie zawsze tyle wyjdzie.

Opublikowano
32 minuty temu, bartez90 napisał:

To prawda, styl jazdy ma tu decydujace znaczenie. Jak ktos bedzie palowal bez umiaru przy wysokich temperaturach to i fmica 230tke zagotuje:-)

W kazdym razie dobrze ze jestes zadowolony. Na dsmic kumpel zrobil 252 hp na hybrydzie i wiecej sie nie dalo bo juz potem temperatura w dolocie byla za wysoka. Ale na wiecej to i wtryski saaba nie pozwola. W sumie na takich hybrydach i fmic spotyka sie 260 hp ale czy to warte zachodu i rezania sam nie wiem, a i tez nie zawsze tyle wyjdzie.

Robiłem kiedyś logi w ten sam dzień w mojej 220km na dsmic i kolegi 240km na fmic chyba 180mm i ja miałem 42 stopnie w dolocie a on 41 z tego co pamiętam.  Na zewnątrz było 25 stopni jakoś wtedy.

Edytowane przez Misieqq7
Literówka

Opublikowano

Ja przy mocy ok 230km i temp zew w granicach 25c mam do 36 stopni w dolocie na fmic 180. W trakcie robienia logów. Jak zacznę pałować na mieście w upale to dobija do 48 z tego co pamiętam.

Edytowane przez Randor