Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy bfb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje podnieść moc w moim b7 na 240-260 koni i te 320-350 niuta. Chciałbym,żeby to był bezpieczny zakres mocy ponieważ nie zamierzam zakuwać silnika. Prosiłbym osoby znające temat o jak najlepszą propozycję tego co wypadało by wymienić i dokładnie na co. Oczywiście nie chciałbym wielkich przeróbek typu wycinanie,wiercenie,klejenie,spawanie itp. Dalej jeżeli chodzi o tą moc jakie (tarcze zaciski klocki) czy jeszcze nie trzeba wymieniać i obecny układ da radę? Co do sprzęgła czy muszę wymienić na mocniejsze bądź obić kevlarem? Jeżeli chodzi o układ chłodzenia przy tej mocy zakładać już fmic czy jakiś większy,bądź drugi smic? (Dodam,że interesuje mnie dobre przyspieszenie bez żadnych lagow i innych negatywnych skutków) Chciałbym żeby wszystko w miarę możliwości było plug&play (wtryski,turbo itd) z góry dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam :) 

Opublikowano

Ostatnio był wysyp takich tematów więc poszukaj i poczytaj łaskawie. Wątpię żeby znowu tym samym kilku osobom chciało się powtarzać po raz kolejny. Poza tym wejdź np. na stronę gregora i popatrz sobie jakie moce i na jakich gratach są osiągane. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.08.2019 o 13:04, Darecki8 napisał:

Planuje podnieść moc w moim b7 na 240-260 koni i te 320-350 niuta. Chciałbym,żeby to był bezpieczny zakres mocy ponieważ nie zamierzam zakuwać silnika. Prosiłbym osoby znające temat o jak najlepszą propozycję tego co wypadało by wymienić i dokładnie na co. Oczywiście nie chciałbym wielkich przeróbek typu wycinanie,wiercenie,klejenie,spawanie itp. Dalej jeżeli chodzi o tą moc jakie (tarcze zaciski klocki) czy jeszcze nie trzeba wymieniać i obecny układ da radę? Co do sprzęgła czy muszę wymienić na mocniejsze bądź obić kevlarem? Jeżeli chodzi o układ chłodzenia przy tej mocy zakładać już fmic czy jakiś większy,bądź drugi smic? (Dodam,że interesuje mnie dobre przyspieszenie bez żadnych lagow i innych negatywnych skutków) Chciałbym żeby wszystko w miarę możliwości było plug&play (wtryski,turbo itd) z góry dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam :) 

wtryski s3 lub prosiak 430cc (albo nowe 440cc), hybryda k03 (od siebie polece Geremiego, ma p&p na 260-270ps), tip silikon (ale lepiej sztywny), dsmic z bexa (bedzie p&p, ale lepsza opcja bedzie fmic, pod te moce 550x180x65 starczy), sprzeglo awx, pompa paliwa seryjna jak zdrowa to ogarnie, do tego downpipe i mozliwe, ze srodkowy do wywalenia albo tlumik jakis luzniejszy.

Opublikowano

jeżeli moge się wtrącić to ja dokładnie taki zestaw miałem przygotowany z myśla o 250+, z tym że wtryski poszły 630cc bo te 430/440 to chinole i gregor10 odradził,

i niestety wyszło 235/330 bo ic nie wyrabia i turbina troche słabo pchała...

Opublikowano
11 godzin temu, sky2k napisał:

jeżeli moge się wtrącić to ja dokładnie taki zestaw miałem przygotowany z myśla o 250+, z tym że wtryski poszły 630cc bo te 430/440 to chinole i gregor10 odradził,

To nie winy turbiny jak na moje, żeby mieć co przepchać i jak, muszą zostać odpowiednie warunki spełnione. Podaj cały setup jaki masz.

Odnośnie wtrysków  430cc, trzeba było szukać z prosiaka made in Spain

Opublikowano
W dniu 31.08.2019 o 09:21, ELLIOTT napisał:

To nie winy turbiny jak na moje, żeby mieć co przepchać i jak, muszą zostać odpowiednie warunki spełnione. Podaj cały setup jaki masz.

Te 430 cc ich nr to 280156012 ? One sa p&p do avj/bfb/bex ?

Opublikowano
46 minut temu, Lukasz Stanislawczyk napisał:

Te 430 cc ich nr to 280156012 ? One sa p&p do avj/bfb/bex ?

Nie, pisałem o wtryskach o nr 0280156102 :)

Opublikowano
W dniu 30.08.2019 o 21:21, sky2k napisał:

Mówisz o wersji max p&p z seryjnym wejściem na Tipa ? Tipa wrzuciłeś czy Ori ?

Opublikowano
W dniu 1.09.2019 o 17:13, ELLIOTT napisał:

Nie, pisałem o wtryskach o nr 0280156102 :)

One p&p do avj bfb bex ?

Opublikowano
4 godziny temu, Lukasz Stanislawczyk napisał:

One p&p do avj bfb bex ?

tak są p&p :)

Opublikowano
W dniu 31.08.2019 o 09:21, ELLIOTT napisał:

Może coś podpowiesz jaki setup zrobić pod to turbo. Jeśli mówimy tu o wersji p&p od Gerwazy geremi. Będę go wrzucał do 1.8t AMB i setup będzie taki:

Tip3 na na obudowie przepływki z Bama wkład seria.

Wtryskiwacze deka 630

Fimic 230 z orurowaniem 2.5

Downpipe  

Sprzęgło awx

Wydech można powiedzieć seria.

Opublikowano
W dniu 3.09.2019 o 22:00, Kamil1997 napisał:

Może coś podpowiesz jaki setup zrobić pod to turbo. Jeśli mówimy tu o wersji p&p od Gerwazy geremi. Będę go wrzucał do 1.8t AMB i setup będzie taki:

Tip3 na na obudowie przepływki z Bama wkład seria.

Wtryskiwacze deka 630

Fimic 230 z orurowaniem 2.5

Downpipe  

Sprzęgło awx

Wydech można powiedzieć seria.

napisz na priv, szkoda powtarzać się i zaśmiecać forum :)