Szczure8 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Wyczytałem na forum że audi4 b8 powinno się włączać zapłon bez sprzęgła gdzieś na innym forum że trzeba wcisnąć sprzęgło bo jest czujnik sprzęgła mój problem polega na tym że trzy razy po wciśnięciu kluczyka świece się rozgrzaly i cisza i nie wiem czy to może być ta przyczyna czy coś innego
kkt Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Witam. Trzeba wcisnąć sprzęgło zeby odpalić silnik. Jak sie świece nagrzeją to wciśnij kluczyk jeszcze raz.
RALF76 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) wcisnąć sprzegło i kluczk nacisnąć - w lato zapala natychmiast, w zimę grzeją chwile świece i zapala po zwłoce na grzanie świec nie ma potrzeby wciskać 2x kluczyka... Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez RALF76
Szczure8 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A przed włożeniem klucza nie naciskać sprzęgło dopiero po załączeniu zapłonu
RALF76 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 1.wcisnąć sprzęgło 2. kluczk nacisnąć
Rekomendowane odpowiedzi