Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRB] Wyciek oleju przy rurze turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich 

Ostatnio jechałem w góry i to dość wysoko było i z 30 km jechało się cały czas pod górę aż mi szkoda samochodu było aż w pewnym momencie zaświeciła się kontrolka o niskim poziomie oleju , wiec stanąłem i sprawdziłem stan i był okej po ponownym uruchomieniu kontrolka się nie zaświeciła, ale jakoś wolałem się przyjrzeć bardziej i zauważyłem ze był mały wyciek a właściwie tylko zapocenie w miejscu łączenia przewodu który idzie zdaje się od odmy, tak mi się wydaje i łączy się z przewodem który wchodzi w ten duży przewód od filtra powietrza.

Nigdy nie było takiego przypadku i teraz nie wiem czy ja nie dokręciłem tego gdy wymieniałem rozrząd i wałek rozrządu czy może tam nie powinno być oleju, miał ktoś taki przypadek  ? Wracam za niedługo do Polski i nie wiem czy mam się obawiać 

D03AC1F8-EF2E-4A57-AF72-32B4BA96ED42.jpeg

4DF0571B-59F0-4D88-9FAF-41D87E3793B2.jpeg

85AF845E-ED46-495C-9663-030BF9826A00.jpeg

FAF124C0-6756-4DDB-A4DC-817B39BE929F.jpeg

4A6ADA7A-8C3E-4636-A211-E6D0B773E273.jpeg

9E0F926C-700C-4B41-BDAD-D7B7CDFBEB0E.jpeg

Edytowane przez Mundy96
Opublikowano

Pasowałoby ściągnąć tą całą rurę i sprawdzić czy ten olej idzie z odmy czy wcześniej z turbo...

Opublikowano

Jutro się tym zajmę a co byś wróżył w ciemno ?Jakieś przypuszczenia ?

Opublikowano

Albo turbo już popuszcza olej, albo pokrywa zaworów nie spełnia już swojej roli separacji oleju...

Opublikowano

Zajrzałem do tego i niestety nie miałem odpowiednich kluczy aby odkręcić rurę od turbo i tak z moich obserwacji wynika ze to jakby z odmy a nie z turbo choć nie jestem pewny bo świecąc latarka za wiele wywnioskować nie można , a czy jest taka możliwość ze to wszystko byłoby przez bardzo strome podjazdy oraz ostre gazowanie, czy to raczej wykluczone ? Bo znam objawy odmy, ale nic takiego się nie dzieje