Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A6C6 3.0 TDI V6 Quattro S-line Sedan Lift.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, jedrekx napisał:

CDUD, jak w profilu ;)

U mnie w Q5 z tym samym silniku rozrząd grzechotać zaczął przy 135000km

Opublikowano
  • Autor

Podziękował ?

Elektryczna kolumna ogarnięta w całości. CP zdjęte, osłona pod kolumną wymieniona, pamięć działa i komfortowe wsiadanie i wysiadanie również. Nic tylko odfajkować kolejnego moda ?

....

W planach jest side assist - ale póki co ogarniam temat, zobaczę co to przyniesie ?

Opublikowano

Super modzik, tego mi brakuje u mnie. Klameczki z rsa robią robotę ?

Opublikowano
  • Autor

Polecam. Nieduży pieniądz, a robi robotę. Przede wszystkim elektryczna kolumna jest rzadkością ?

Opublikowano

Dużo roboty ? Trzeba coś jeszcze przerabiać? Tzn trzeba mieć elektryke foteli żeby założyć el.  Sterowanie kierownicy ?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, skubiszek napisał:

Dużo roboty ? Trzeba coś jeszcze przerabiać? Tzn trzeba mieć elektryke foteli żeby założyć el.  Sterowanie kierownicy ?

Dużo roboty nie ma. Musisz tylko zdjąć ochronę komponentu. Ja w prawdzie trzy razy do tego podchodziłem, miałem problem żeby przełożyć moduł blokady. Ale tylko dlatego że źle do tego podchodziłem. Ostatnim razem udało się w inny sposób - bardziej logiczny ?

Co do części. Nie wiem, czy elektryka foteli jest potrzebna, wydaje mi się że nie. Potrzebujesz na pewno moduł centralnej elektr. z lit M, kolumnę, osłonę z guzikami i wiązke. ..

Tylko w moim mniemaniu taka kolumna traci na swojej użyteczności, kiedy nie masz foteli z pamięcią. Ale regulacja będzie elektryczna i być może komfortowe wsiadanie i wysiadanie też ruszy. ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zapowiedź kolejnego moda......graty prawie ogarnięte, został gateway - czyli podstawowa sprawa, kosmetyka i montaż :)

20191003_174549.jpg

Edytowane przez grzes283

Opublikowano
  • Autor

Przy okazji wpadnie też HBA - zerowe koszty, a zawsze coś więcej na liście wyposażenia :)

20191004_084947.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, grzes283 napisał:

Zapowiedź kolejnego moda......graty prawie ogarnięte, został gateway - czyli podstawowa sprawa, kosmetyka i montaż :)

20191003_174549.jpg

No i pięknie lecisz z tematem dalej?

Mam u siebie taki bajerek, fajne to jest, a co to jest te HBA? 

Opublikowano

Dobra już wiem , wujek google mi podpowiedział :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Miało być szybko i bez problemów, a było zupełnie odwrotnie. Ale dzisiaj mam nadzieję, że ostatecznie zamknąłem temat side assist i hba. Pesel i brak czasu skutecznie uniemożliwiają radość  podczas modzenia :-) Coraz mniej się chce i każda robota wymaga wysiłku i nerwów - nie to, co kilkanaście lat temu :-/

Nie sprawdzałem na drodze asystentów, ale vcds czysty więc powinno być ok :-)

20191020_074329_resize_52.jpg

20191020_072849_resize_19.jpg

20191020_072818_resize_2.jpg

Opublikowano

Full roboty widzę wykonałeś, mój PESEL nie taki ale po 1 mi się nie chce, po 2 nie mam czasu ;)

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, skubiszek napisał:

Full roboty widzę wykonałeś, mój PESEL nie taki ale po 1 mi się nie chce, po 2 nie mam czasu ;)

Mi jeszcze się chce, ale coraz mniej ;-)

.Z czasem to tragedia. Kolumnę prawie rok zakładałem....tu się śpieszyłem, bo nie mam garażu a to cieplej już nie będzie. Z kolei do wiosny nie chciało mi się czekać. Zostałą mi jescze kamera i na razie spokój...

Edytowane przez grzes283

Opublikowano
  • Autor

A tak to działa....

Opublikowano

:kox:

Opublikowano

Na trasy miodzio ? od jakiej prędkości to dział ? 

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Norbas napisał:

Ciężko powiedzieć. Póki co testuje. Łapie mi barjery przy obwodnicy i wczoraj nawet słup oświetleniowy złapał przed skrętem, a prędkość była w okolicy 20 km/h. Myślę, że kwestia ustawień v vcdsie. Uważam, że powinno nawet na postoju działać. Włączając się do ruchu, też może się przydać ;-) Z kolei jak stałem na światłach i z prawej dojeżdzał samochód, to już asystent nie dał znać. Być może standard - czyli przekroczenie 15km/h włącza asystenta....

Opublikowano
W dniu 21.10.2019 o 22:52, Norbas napisał:

w C7 Side Assist działa praktycznie od zera ;) nawet jak stoję w korku i coś jedzie na pasie obok to działa ;)

Opublikowano
  • Autor

Tak to powinno działać,  ale w C6 a przynajmniej u mnie działa powyżej 20-30 km/h....

Opublikowano
  • Autor

Żeby nie zmarnować soboty, dzisiaj ugryzłem temat kamery cofania z liniami skrętnymi.  Montaż zakończony sukcesem, nie było tragedii. 4 godzinki na spokojnie i temat ogarnięty. 

Niebawem na auto wskoczy "pakiet zima" a póki co chyba większość "gadżetów" w aucie skończona. Brak pomysłu na cokolwiek innego, ale może zima przyniesie jakieś rozwiązania. Byś może jeszcze wpadnie opcja kontroli ciśnienia w oponach, brakuje mi tego a już przy 19" powinno być. ...:wink: