Jump to content
IGNORED

Listwy progi S line

humptydumpty

Recommended Posts

Czy nakładki na progi s line to aż tak deficytowy produkt że nie mogę znaleźć używek tylko trzeba nowe z aso za 800 PLN ?

Polecicie jakieś źródło? 

AUDI-A4-B9-LISTWY-PROGOWE-LED-S-LINE-L-P
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 399 zł - AUDI A4 B9 LISTWY PROGOWE LED S-LINE L/P 2016R (7896948741). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

jest ich troche tylko trzeba poszukać.

No chyba że szukasz do swoiej B3 (jak w profilu) to może być nawet więcej jak deficytowy towar :)

Być może mój opis szukanej części jest niejasny ale mi chodzi o te zewn dokladki jak niżej tylko że do b9.

20190906_083308.jpg

Bardzo możliwe, często używki są krzywe, źle zdemontowane, a co za tym idzie - uszkodzone. Najbezpieczniej kupić nowe w ASO i polakierować. I jeszcze jedno - nie kupuj chińczyków.

a jest jakaś różnica w listwach miedzy sedanem a kombi ?

W jaki sposób montowane są takie listwy? Oryginalnie na zatrzaski? Znalazłem aftermarketowe rozwiązanie (akurat tu do A5 b8) na klej:

W dniu 16.03.2021 o 22:13, A5Radek napisał:

W jaki sposób montowane są takie listwy? Oryginalnie na zatrzaski? Znalazłem aftermarketowe rozwiązanie (akurat tu do A5 b8) na klej:

podbijam pytanie :brawo:ktoś przyklejał te listwy?

15 minut temu, pit07 napisał:

podbijam pytanie :brawo:ktoś przyklejał te listwy?

Oryginalne mają gotowe  taśmy 3M  . Jak używki to starą taśmę usunąć i nakleić nową , ja dawałem jeszcze w środku po długości klej do szyb .

• Upvote 1

1 minutę temu, mariusz36 napisał:

Oryginalne mają gotowe  taśmy 3M  . Jak używki to starą taśmę usunąć i nakleić nową , ja dawałem jeszcze w środku po długości klej do szyb .

i trzyma się ładnie rozumiem

dzięki za informacje

Witam

mam już pół roku przyklejone progi na taśmę 3M VHB o grubości 0.6mm i jest masakra. Odklejają się z czasem te progi. Nie wiem czy nie dałem za grubej taśmy. Będę je ponownie kleił tylko nie wiem czy nie kupić cieńszej. Na jaką wy przyklejacie? Myśle jeszcze dodatkowo dać na środku w kilku punktach klej do szyb. 

Edited by msszwedzik16