sebool12 Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Cześć, Mam problem z doborem amortyzatorów do mojego auta czyli B6 1.8T BEX Quattro 1BV (0YM 0JG) Jakis czas temu jak szukałem amortyzatorów (chyba Sachsa) to na stronie były wyszczególnione rodzaje zawieszenia, teraz jak szukam to jest tylko zawieszenie sportowe lub standardowe, a przecież amorki od 1BV są sztywniejsze od 1BE Posiada ktoś nr z np Sachsa jakie amortyzatory powinny być do mojego auta? I ewentualnie jakie by było ich oznaczenie dla 1BE (myśle czy nie zamontować miększych amorków)
pila24 Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 sachs przód 558 297,tył 312 784 To są odpowiedniki 1be,są bardziej komfortowe na większych dziurach niż 1bv.
Dev Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 8 godzin temu, sebool12 napisał: Cześć, Mam problem z doborem amortyzatorów do mojego auta czyli B6 1.8T BEX Quattro 1BV (0YM 0JG) Jakis czas temu jak szukałem amortyzatorów (chyba Sachsa) to na stronie były wyszczególnione rodzaje zawieszenia, teraz jak szukam to jest tylko zawieszenie sportowe lub standardowe, a przecież amorki od 1BV są sztywniejsze od 1BE Posiada ktoś nr z np Sachsa jakie amortyzatory powinny być do mojego auta? I ewentualnie jakie by było ich oznaczenie dla 1BE (myśle czy nie zamontować miększych amorków) daj VIN to podam Ci nr OE skrosujesz sobie z Sachsem , Boge czy Bilsteinem
sebool12 Opublikowano 22 Września 2019 Autor Opublikowano 22 Września 2019 @pila24 nie wiem co jeszcze wybiorę, ale na pewno nie którzy będą chcieli zostać przy sztywniejszym amorku wiec fajnie było by wiedzieć jakiego amorka szukać
Dev Opublikowano 23 Września 2019 Opublikowano 23 Września 2019 Przód - 8E0 413 031 CN Tyl - 8E0 513 033 N
jolley Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Panowie, pozostanę w temacie amorków. Mam obecnie zawiechę 1BV i z przodu amorki o sile tłumienia 10M. Znalazłem ori w bdb stanie 1BE o sile 3M. Będzie to "jeździło"? Nie wiem jak się odnieść do tego.
xxxPALUCHxxx Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 W dniu 21.09.2019 o 14:03, sebool12 napisał: Cześć, Mam problem z doborem amortyzatorów do mojego auta czyli B6 1.8T BEX Quattro 1BV (0YM 0JG) Jakis czas temu jak szukałem amortyzatorów (chyba Sachsa) to na stronie były wyszczególnione rodzaje zawieszenia, teraz jak szukam to jest tylko zawieszenie sportowe lub standardowe, a przecież amorki od 1BV są sztywniejsze od 1BE Posiada ktoś nr z np Sachsa jakie amortyzatory powinny być do mojego auta? I ewentualnie jakie by było ich oznaczenie dla 1BE (myśle czy nie zamontować miększych amorków) i jakie amortyzatory w koncu zamontowales?
Rekomendowane odpowiedzi