Wismior93 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Witam. Mam problem z audi a4 b7 1.9 diesel Mianowicie podczas przyspieszenia szarpie silnikiem i słychać dźwięk zasysania powietrza. Mechanik wymieniał egr na różne rodzaje i dalej to samo. Czujniki wymienione na silniku itp itd . Na kopmie wszystko książkowo, pompowtryskiwacze też, turbo też. Mechanik sprawdził wszystko i nie wie co to jest. Może z Was coś wie lub miał taki spam przypadek. Pomocy 1
Wismior93 Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Opublikowano 20 Listopada 2019 Możesz powiedzieć co to takiego?
piotrsob1 Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Opisz dokładnie w jakich okolicznościach szarpie i jak to szarpanie wygląda .
Wismior93 Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 Szarpie w różnych okolicznościach czasami jak jest zimny, czasami jak rozgrzany. Szarpanie jest w przedziale od 2 tyś do 2,5, czasami jak się odpali silnik tak dziwnie nim buja jakby pracował nierówno, ale czytałem, ze w audi tak jest zeby sie tym nie przejmować To szarpanie ma taki dziwny dźwięk jakbym zasysania powietrza. Jeździłem z podpiętym komputerem to w pewnych momentach są takie dziwne skoki powietrza. I wyskakuje czek silnika coś błąd z powietrzem nie pamiętam jak to brzmi dokładnie, ale związane z powietrzem Już nie wiem co to jest. Wszytko wymieniane na czas, bo jestem przeraźliwiony na punkcie stukow jakiś czy czegokolwiek. 1
piotrsob1 Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Tak na nosa to może być problem z przepustnicą powietrza na dolocie, pasowało by ją podmienić na inny egzemplarz Skoda że nie spisałeś numeru błędu który się pojawiał
Rekomendowane odpowiedzi