AdamCH Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Witam Razem z kolegą mamy mały problem lub nie problem(nie wiedza). Problem dotyczy a4 b6 1.8T BEX quattro. Mianowicie podczas wymiany koła pasowego i paska rozrzadu coś jest nie tak "prawdopodobnie". Przed przystąpieniem do wymiany porobilismy sobie znaki na kole i pasku aby sie nimi poźniej wspomóc gdy sie zluzuje napinacz. Do tej pory ustawilismy silnik w GMP I cylindra i zmienilismy koło pasowe na nowe w celu zrobienia sobie znakow na kole pasowym i osłonie. Wszystko poszło ok, nowe koło pasuje. Przed wymianą paska na nowy bruciliśmy kilka razy wałem. Co sie okazało znaki ktore zrobilismy wczesniej(stary pasek) po kilku obrotach w prawo juz sie nie pokrywają. Załaczam zdjęcie dla lepszego zrozumienia problemu. Pytanie brzmi: czy to jest normalne czy pasek sie przestawił ? Prosze o wyrozumiałość chce pomoc koledze. Sam osobiscie wymieniałem kilka razy pasek i nigdy mi sie takie cos nie zdażyło. Pozdrawiam
bercik2 Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Dwa obroty wału to jeden obrót walka rozrządu.
AdamCH Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Opublikowano 22 Listopada 2019 Znaki fabryczne sie zgadzaja tylko nasze namalowane sie nie zgadzaja po kilku obrotach. 1
Dev Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 1 godzinę temu, AdamCH napisał: Witam Razem z kolegą mamy mały problem lub nie problem(nie wiedza). Problem dotyczy a4 b6 1.8T BEX quattro. Mianowicie podczas wymiany koła pasowego i paska rozrzadu coś jest nie tak "prawdopodobnie". Przed przystąpieniem do wymiany porobilismy sobie znaki na kole i pasku aby sie nimi poźniej wspomóc gdy sie zluzuje napinacz. Do tej pory ustawilismy silnik w GMP I cylindra i zmienilismy koło pasowe na nowe w celu zrobienia sobie znakow na kole pasowym i osłonie. Wszystko poszło ok, nowe koło pasuje. Przed wymianą paska na nowy bruciliśmy kilka razy wałem. Co sie okazało znaki ktore zrobilismy wczesniej(stary pasek) po kilku obrotach w prawo juz sie nie pokrywają. Załaczam zdjęcie dla lepszego zrozumienia problemu. Pytanie brzmi: czy to jest normalne czy pasek sie przestawił ? Prosze o wyrozumiałość chce pomoc koledze. Sam osobiscie wymieniałem kilka razy pasek i nigdy mi sie takie cos nie zdażyło. Pozdrawiam matko Boska ....
AdamCH Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 Smiesznie brzmi temat. Przedstawiłem go bardzo prosto. Mi chodziło głównie dlaczego tak jest. Dziekuje za pomoc. Kilka odpowiedzi pomogło zrozumiec. Ustawic rozrzad z instrukcji i obrazkow łatwo wykonać podmienic pasek itp. Głownie chodziło o zrozumienie. Nastepny raz bedzie łatwiej 1
Dev Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 Pasek nie ma.parzystej liczby zębów dlatego cały czas zmienia się jego polozenie wzglefem kół. Ważne jest ustawienie kół, nigdy paska 1
Emejcz Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Niezłe sekcje na tym pasku porobione xD
Rekomendowane odpowiedzi