Oskar222 Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Panowie bylem robic mape u tunera powiedzial ze wystepuje u mnie spalanie stukowe i nie moze zrobic mapy ... pytanie moje jest takie czy turbina wieksza z bexa jest k03s czy ona moze byc przyczyna albo konczace sie wtryski ? Silnik 1.8t bfb a4 b6 Edytowane 26 Listopada 2019 przez Oskar222
TomOskroba Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 22 minuty temu, Oskar222 napisał: Panowie bylem robic mape u tunera powiedzial ze wystepuje u mnie spalanie stukowe i nie moze zrobic mapy ... pytanie moje jest takie czy turbina wieksza z bexa jest k03s czy ona moze byc przyczyna albo konczace sie wtryski ? Silnik 1.8t bfb a4 b6 nie ten dział kolego. ja miałem również cofanie zapłonu na pograniczu spalania stukowego. to już może być wszystko. u mnie okazał się dół silnika do remontu
przem8 Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 55 minut temu, Oskar222 napisał: Panowie bylem robic mape u tunera powiedzial ze wystepuje u mnie spalanie stukowe i nie moze zrobic mapy ... pytanie moje jest takie czy turbina wieksza z bexa jest k03s czy ona moze byc przyczyna albo konczace sie wtryski ? Silnik 1.8t bfb a4 b6 Zrób logi to możemy podyskutować. Turbo nie ma nic do tego, a wtryski się nie kończą tylko pompa paliwa jeśli już ale to powinno wyjść przy diagnostyce o ile ją miałeś przed programem.
Oskar222 Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Opublikowano 26 Listopada 2019 4 godziny temu, przem8 napisał: Zrób logi to możemy podyskutować. Turbo nie ma nic do tego, a wtryski się nie kończą tylko pompa paliwa jeśli już ale to powinno wyjść przy diagnostyce o ile ją miałeś przed programem. Tak mialem diagnostyke i mowil tuner ze wtryski sie koncza i chce sprawdzic czy cisnienie jest wlasciwe i sie okaze bo sam silnik rowno pracuje a cifanie zaplonu jest tylko na 3 i 4 cylindrze
przem8 Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 To, że wtryski się kończą to pewnie miał na myśli ich petlenie przez kiepskie cisnienie paliwa. Bez logów tu nic nie zdzialasz. Sprawdź kompresję póki co.
Rekomendowane odpowiedzi