Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju w skrzyni biegów S-Tronic w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Jeryk napisał:

Kto wie. Podasz lokalizację. I czy robisz tylko wymianę oleju w skrzyni czy inne rzeczy. Czy możesz mi podesłać jakieś namiary o tej skrzyni (NZS), bo nic nie znajduje. Dzięki 

zadzwon jutro, nr masz w podpisie, robimy cała mechanikę pojazdową

u Ciebie jest 7 biegowa skrzynia z mokrymi sprzegłami, normalka, zadnych fajerwerków

zrób sobie od razu program na 170kM, auto odżyje

Opublikowano

Podaj nr. Jutro spróbuję zadzwonić. Nie mogę znaleźć nr. Tel. Gdzie szukać info o skrzyni NZS

Opublikowano
18 minut temu, Jeryk napisał:

Podaj nr. Jutro spróbuję zadzwonić. Nie mogę znaleźć nr. Tel. Gdzie szukać info o skrzyni NZS

693456699

Opublikowano

Dzięki. Jutro zadzwonię 

Opublikowano

Jakby ktoś był zainteresowany to wymiana oleju w skrzyni s tronic to koszt 1500 zł w ASO Audi. Dodatkowo wymieniłem wszystkie świece i płyn hamulcowy. Cały koszt to 1800 zł.?

Opublikowano
47 minut temu, vvalery napisał:

Jakby ktoś był zainteresowany to wymiana oleju w skrzyni s tronic to koszt 1500 zł w ASO Audi. Dodatkowo wymieniłem wszystkie świece i płyn hamulcowy. Cały koszt to 1800 zł.?

Opublikowano

W ASO za 1500 wymienili dynamicznie czy statycznie ten olej, jakie filtry i ile oleju zużyli. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Jeryk napisał:

W ASO za 1500 wymienili dynamicznie czy statycznie ten olej, jakie filtry i ile oleju zużyli. 

Poniżej masz fakturę i za olej z wymianą jak widać wyszło koło 950 zł. Oczywiście wymiana statyczna bo dynamicznie się oleju w tej skrzyni nie wymienia.

8A1F737E-DFED-4708-B6E7-A7F729DC9119.jpeg

Edytowane przez vvalery

Opublikowano
W dniu 24.07.2019 o 09:28, Kevirek napisał:

Procedura serwisowa jaka wyswietla system w aso nie uwzglednia wymiany zadnego z 2 filtrow. Spuscic, wyplukac i zalac nowy. ..., 

Cała prawda, którą potwierdzam w 100%. Koszt 900zł w A SO. Byłem wymieniałem. Biorąc pod uwagę koszty to lepiej bez tych filtrów co 30k wymieniać i wyjdzie podobnie. ???

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Zbliża się wymiana oleju w skrzyni w Stronic 7 biegowy (Audi A4 B9 AVANT Sline)

Dzwoniłem do firmy Palka zajmującej się serwisem skrzyni automatycznych, powiedzieli mi że koszt wymiany oleju, filtrów, i cała robota z tym będzie trwała 1 dzień i kosztuje 2600 zł.

Czy na śląsku macie sprawdzony warsztat który ogarnął by wymianę? I jakie koszty w chodzą w grę? Podana cena nie jest trochę nad wyraz?

Dzięki za opinię i polecenie :)

Opublikowano
6 godzin temu, aki napisał:

Witam

Zbliża się wymiana oleju w skrzyni w Stronic 7 biegowy (Audi A4 B9 AVANT Sline)

Dzwoniłem do firmy Palka zajmującej się serwisem skrzyni automatycznych, powiedzieli mi że koszt wymiany oleju, filtrów, i cała robota z tym będzie trwała 1 dzień i kosztuje 2600 zł.

Czy na śląsku macie sprawdzony warsztat który ogarnął by wymianę? I jakie koszty w chodzą w grę? Podana cena nie jest trochę nad wyraz?

Dzięki za opinię i polecenie :)

Zgłoś się do chłopaków z TurboExpert VAG z Siemianiowic Sl. Ogarniają tematy S-tronica

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć koledzy

Może mi ktoś sprawdzić ile i jaki olej, filtry do mojej skrzyni i dyfra i czy w torsenie wymienia się osobno ?

WAUZZZF48HA070411

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Opublikowano
15 minut temu, pawgg napisał:

Cześć koledzy

Może mi ktoś sprawdzić ile i jaki olej, filtry do mojej skrzyni i dyfra i czy w torsenie wymienia się osobno ?

WAUZZZF48HA070411

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Wieczorem Ci wrzucę 

Opublikowano

olej do kól zębatych - G 055 549 A2

olej do sprzęgieł - G 055 529 A2

1. filtr ciśnieniowy - 0CK 325 149 D

2. filtr ciśnieniowy - 0CK 325 121 D

niestety nie znam ilosci napełnienia oleju

Opublikowano

Dzięki Dev

ilości wygrzebię w necie.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dev, czy mogę również prosić Cię o numery i ilości napełnienia dla WAUZZZF48HA095051 ?

Opublikowano
W dniu 24.04.2020 o 11:18, hertz napisał:

Dev, czy mogę również prosić Cię o numery i ilości napełnienia dla WAUZZZF48HA095051 ?

olej do kól zębatych - G 055 549 A2

olej do sprzęgieł - G 055 529 A2

1. filtr ciśnieniowy - 0CK 325 149 D

2. filtr ciśnieniowy - 0CK 325 121 D

niestety nie znam ilosci napełnienia oleju

Opublikowano

Witam Dev. Mam prośbę, czy mógłbyś rozszyfrować mi nr VIN i podać nr. Oleju i filtrów do s-tronica.

VIN WAUZZZF42HA021866

Dzięki i pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wymieniłem olej w stronic przy przebiegu 110k, wcześniej przy 60k olej wymieniał serwis

skróciłem interwał bo sprawdziło się to co piszecie, serwis nie wymienia filtrów tylko sam olej...  2 filtry były ori z datą produkcji samochodu..

Edytowane przez RALF76

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,
Zbliża mi się serwis S-tronic, auto jest jeszcze na gwarancji, ale zastanawiam się czy jechać do ASO i robić wg. ich "uproszczonej" procedury, czy lepiej poza ASO zrobić "pełny" serwis?
Czy możecie ewentualnie polecić kogoś na dolnym śląsku, kto może to zrobić "zgodnie z procedurą ASO" żeby nie stracić gwarancji?