Patryk Lebiedziński Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Witam, mam pytanko do was, otóz czy dobrze zamontowałem nowy zaworek zwrotny przy filtrze, pytam ponieważ pierwszy raz zdarzyło mi sie wpychać zawleczke od drugiej strony (byc moze to jakis inny typ zaworku?) czerwona strzalka to strzalka na zaworze niebieskie to strzalki na filtrze
bobikos Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 strzałka czerwona powinna być w odwrotnym kierunku względem niebieskich. Sprawdź też czy oringi na zaworku dobrze założyłeś. SKODA CZĘŚCI dystrybutor części do skody,części skoda,skodaczesci,skoda felicja,favorit,skoda fabia,octavia WWW.SKODACZESCI.PL
KINIAM Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zawleczka zaworu zwykle na zewnątrz filtra paliwa. Co to za zaworek zwrotny kupiłeś ?. Raczej go odwrotnie zamontowałeś.
kamil-vag Opublikowano 13 Grudnia 2019 Opublikowano 13 Grudnia 2019 To nie jest zawór zwrotny a podgrzewacz paliwa... Część ciepłego paliwa z głowicy wraca do filtra i idzie znowu na zasilanie, reszta wraca do baku... Strzałka wskazuje kierunek przepływu, powinna być od głowicy w stronę baku.
Rekomendowane odpowiedzi