KingRaider Opublikowano 19 Grudnia 2019 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Dzień dobry, Od jakiś 3 miesięcy jeżdżę trochę wzmocnionym bfb, większe wtryski drugi ic, program. Następnie był regulowany gaz, spalanie rzędu 11.5-13.5 litra. Dołożyłem quattro (6 biegów z 3.2fsi) i od razu komputer pokazuje większe spalanie, ale raz pali więcej raz mniej, najmniej udało mi się uzyskać 11 litrów, najwięcej prawie 16l/100km. Sonda pokazuje na LPG ujemne wartości, a samą górą skacze nawet +25 LPG log: Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub... Niestety nie mam logu na Pb, czy po wrzucenie quattro trzebaby udać się na korektę softu bądź regulacje LPG?
piotrsob1 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) No niestety , za posiadanie quattro trzeba zapłacić większym zużyciem paliwa i sporo mniejszą mocą na kołach niż w ośce Straty w układzie przeniesienia napędu są dużo większe niż w ośce i różnica ta się zwiększa wraz ze wzrostem przenoszonej mocy i obrotów ... Dla przykładu kreski z mojej jak jeszcze "świeża" była : Kiedyś porównywałem wykresy i z tego co pamiętam to pod dużym obciążeniem straty przeniesienia napędu w quattro są ponad dwa razy większe niż w ośce Edytowane 19 Grudnia 2019 przez piotrsob1
przem8 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Gaz do regulacji. Daj komplet logów na pb żeby wykluczyć usterki.
KingRaider Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2019 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS... Które dokładnie zrobić :)?
KingRaider Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2019 dobra zebrałem się i w końcu zrobiłem logi, w miedzy czasie zrobiłem kilka km i spalanie około 14 litrów na lpg, chyba kwestia przyzwyczajenia się do tego 02 33 PB95 03 20 PB95 115 118 PB 95 02 33 LPG Raz na jakiś czas wyskoczy mi błąd (nie zapisałem ) Coś z system to lean i upiernicza moc, po wykasowaniu jest ok
przem8 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Gaz do regulacji., jest ubogo. Reszta w normie.
KingRaider Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2019 Gdzie udać się aby mi to dobrze wyregulowali bo gazownik, który zakładał robił to już 4 razy i dalej coś jest nie tak
przem8 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Jak będziesz w okolicach Puław to mogę Ci ogarnąć jeśli masz staga lub lpgtech
KingRaider Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2019 Stag 4, tylko że jest na gwarancji i chyba trzeba w autoryzowanym
przem8 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Z autoryzowanych to zostaje Ci warsztatownia w Lublinie i Rogowski w Snopkowie. Wybrałbym tą drugą opcję, bo po własnych doświadczeniach i problemach innych to warsztatownia się popsuła. Edytowane 28 Grudnia 2019 przez przem8
KingRaider Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2019 Akurat niedługo będzie nalatane 10k km nalatane także pewnie do Snopkowa się wybiorę chyba że warsztatownia lepiej ogarnia, aczkolwiek wydaje mi się że osoby siedzące przy 1.8t najlepiej by to zrobiły..
Rekomendowane odpowiedzi