minimum93 Opublikowano 9 Czerwca 2024 Opublikowano 9 Czerwca 2024 No właśnie te opcje już przerobiłem i dalej jest dramat z tym tylnym głośniczkiem. , umieściłem go już wyżej i bliżej tapicerki - jest nieco lepiej ale i tak twierdzę że jest to dramat. Nie spotkałem się jeszcze w żadnym Audi żeby tak mizernie on działał. Stąd moje pytanie odnośnie VCDS czy gdzieś można jeszcze coś zakombinować. Spróbuje porównać jak jest w A5 lub innym A4 czy one już tak mają no ale wydaje mi się że aż tak cicho być nie powinno. Co do radia to wycisza się jednak ładnie jak PDC się załącza
Muskel1 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Opublikowano 10 Czerwca 2024 (edytowane) W adaptacjach w BCM1 masz możliwość ustawienia głośności i częstotliwości osobno dla przedniego i tylnego głośniczka. MAS01426-Głośność tylnego głośniczka asystenta parkowania. Standardowo ustawiony jest tam poziom 4. Edytowane 10 Czerwca 2024 przez Muskel1
CinekAwP Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Witam zamierzam dorzucić przednie czujniki parkowania czy warto zakupić taki zestaw ? posiadam już tylne czujniki parkowania. Niżej wysyłam wyposażenia auta czy ten zestaw będzie dobrze współpracował czy coś jeszcze trzeba dokupić oprócz tego zestawu ?
Muskel1 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Zależy od tego, co sprzedający ma na myśli pisząc wiązka podłączeniowa przód. Dokładnie mówiąc potrzebne są dwie wiązki.
CinekAwP Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Jak się nie mylę to im chodzi o takie coś, ale jeszcze czekam na odpowiedź z sklepu
Muskel1 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca To jedna wiązka. Potrzebujesz jeszcze wiązkę czujników, znajdująca się w zderzaku, do której wpinasz czujniki
CinekAwP Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): To jedna wiązka. Potrzebujesz jeszcze wiązkę czujników, znajdująca się w zderzaku, do której wpinasz czujniki Przemyślałem sprawę i chyba zakupie wszystko oddzielnie powiedz mi czy te rzeczy będą dobre i czy coś brakuje aby wszystko zainstalować 1- Wiązka 4x pdc Wiązka 4xPDC przedniego zderzaka do Audi A4 B9 8W 2016-2019 | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \ B9 (2016-2019) | VAG-INSTAL – wiązki elektryczne do samochodów grupy VAG VAG-INSTAL.COM Wiązka 4xPDC przedniego zderzaka do Audi A4 B9 8W 2016-2019 | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \ B9 (2016-2019) |... 2-Wiązka uzupełniająca Wiązka uzupełniająca do przednich czujników parkowania 4xPDC do Audi A4 B9 8W | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \ B9 (2016-2019) | VAG-INSTAL – wiązki elektryczne do samochodów grupy VAG VAG-INSTAL.COM Wiązka uzupełniająca do przednich czujników parkowania 4xPDC do Audi A4 B9 8W | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \... 3-Głośnik pdc allegro.pl ALLEGRO.PL 4-Przełącznik panel wielofunkcyjny 8W0925301BC Przełącznik panel wielofunkcyjny Audi A4 A5 Doposażanie aut, Sklep z częściami, Oryginalne części Audi Seat Skoda VW Sklep z częściami samochodowymi SHOP.VAGSYSTEMS.COM Oryginalny przełącznik wielofunkcyjny Audi A4 A5 8W0925301BC 5-Koszyki mocujące allegro.pl ALLEGRO.PL 6-Sensor z uszczelka allegro.pl ALLEGRO.PL Czy to będzie pasowało wszystko i czy czegoś nie brakuje ? Edytowane 14 Marca przez CinekAwP Poprawa glosnika
CinekAwP Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Głośniczek 5Q0 919 279. Reszta powinna pasować. W dniu 15.11.2021 o 18:01, Muskel1 napisał(a): Kodowania: Sterownik 09 (BCM1) długie kodowanie, następnie: w Byte 16 aktywować Bit 0 (aps_switch,installed) następnie: w Byte 28 aktywować Bit 5 (OPS, installed) możliwe, że już będzie aktywowany następnie: w Byte 35 aktywować Bit 5 w Byte 37 Bit 5-7 ustawić w drop down menu na 40 (APS_variant_MLBevo.8_sensors, czyli aktywować Bit 6 dla 8 czujników). W Byte 38 aktywować Bit 0 jeżeli jest tylko 8 czujników bez kamery, czyli APS Standard). Sterownik A5 (Kamera na przedniej szybie) długie kodowanie, następnie: Bajt 12 aktywować Bit 5 (APS 1=coded) Sterownik 13 (ACC) długie kodowanie, następnie: Bajt 03 deaktywować Bit 0 aktywować Bit 1 lub z zakładki wybrać możliwość Bit 0-2 - [20 Ultrasonic_sound_sensor, Einparkhilfe]. Sterownik 6C (kamera wsteczna lub 360°) długie kodowanie, następnie: Bajt 04 aktywować Bit 1 Dzięki. Co do kodowania to mam wykonać takie co podałeś wyżej czy co innego ? Co to kodowania sterownik 6c jeśli mam kamerę cofania nie oryginalna co jest podpięta pod box android i światło cofania coś trzeba zmieniać? Bo jeśli chodzi o wizualizacje to w opcjach boxa android mam opcję włączenia chodzi o to że jak dam wsteczny kamerka się uruchomi i pokazuje auto z czujnikami tylko że nie działa za pewne dla tego że nie ma przednich Edytowane 14 Marca przez CinekAwP
CinekAwP Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca W dniu 14.03.2025 o 18:34, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan. ffff.pdf
Muskel1 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca W dniu 14.03.2025 o 17:51, CinekAwP napisał(a): Co to kodowania sterownik 6c jeśli mam kamerę cofania nie oryginalna co jest podpięta pod box android i światło cofania coś trzeba zmieniać? Bo jeśli chodzi o wizualizacje to w opcjach boxa android mam opcję włączenia chodzi o to że jak dam wsteczny kamerka się uruchomi i pokazuje auto z czujnikami tylko że nie działa za pewne dla tego że nie ma przednich Nie wiem jakiego boxa i kamerę masz na myśli. Nie znam tego rozwiązania. Nie jest to kamera oryginalna zarejestrowana w sterowniku Gateway, więc Ci nie powiem co z nią masz zrobić i dlaczego nie działa jak należy. Kodowania w sterownikach 09 oraz A5 należy po dołożeniu przeprowadzić tak jak opisałem Na przyszłość wrzuć proszę auto-scan w formie pliku tekstowego .txt (tak jak VCDS go zapisuje), a nie zmieniaj na format .pdf..
CinekAwP Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Ok następnym razem wyślę tekst . Jak będę montować i jakieś komplikacje znajdę to się odezwę
kaju Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca W dniu 14.03.2025 o 14:02, Monti napisał(a): @kajuWzywają Cię kolego 😁 Obecny ✌🏻 W dniu 14.03.2025 o 13:33, CinekAwP napisał(a): Jak się nie mylę to im chodzi o takie coś, ale jeszcze czekam na odpowiedź z sklepu A to akurat mój sklep. Do pełni szczęścia potrzebna Ci jeszcze wiązka zderzaka, tak jak pisze @Muskel1.
CinekAwP Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 13 godzin temu, kaju napisał(a): Obecny ✌🏻 A to akurat mój sklep. Do pełni szczęścia potrzebna Ci jeszcze wiązka zderzaka, tak jak pisze @Muskel1. Siemka czy to będzie ten przewód ?
kaju Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 28 minut temu, CinekAwP napisał(a): Siemka czy to będzie ten przewód ? Dokładnie to.
Rekomendowane odpowiedzi