Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czujniki parkowania w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie te opcje już przerobiłem i dalej jest dramat z tym tylnym głośniczkiem. , umieściłem go już wyżej i bliżej tapicerki - jest nieco lepiej ale i tak twierdzę że jest to dramat. Nie spotkałem się jeszcze w żadnym Audi żeby tak mizernie on działał. Stąd moje pytanie odnośnie VCDS czy gdzieś można jeszcze coś zakombinować. Spróbuje porównać jak jest w A5 lub innym A4 czy one już tak mają no ale wydaje mi się że aż tak cicho być nie powinno. Co do radia to wycisza się jednak ładnie jak PDC się załącza

Opublikowano (edytowane)

W adaptacjach w BCM1 masz możliwość ustawienia głośności i częstotliwości osobno dla przedniego i tylnego głośniczka.

MAS01426-Głośność tylnego głośniczka asystenta parkowania.

Standardowo ustawiony jest tam poziom 4.

Screenshot_20240610_215515_Gallery.jpg

Edytowane przez Muskel1
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam zamierzam dorzucić przednie czujniki parkowania czy warto zakupić taki zestaw ?

posiadam już tylne czujniki parkowania. Niżej wysyłam wyposażenia auta czy ten zestaw będzie dobrze współpracował czy coś jeszcze trzeba dokupić oprócz tego zestawu ?

IMG_3824.png

IMG_3825.png

Opublikowano

Zależy od tego, co sprzedający ma na myśli pisząc wiązka podłączeniowa przód.

Dokładnie mówiąc potrzebne są dwie wiązki.

Opublikowano

Jak się nie mylę to im chodzi o takie coś, ale jeszcze czekam na odpowiedź z sklepu 

IMG_3828.jpeg

IMG_3829.jpeg

IMG_3831.jpeg

Opublikowano

@kajuWzywają Cię kolego 😁

Opublikowano

To jedna wiązka. Potrzebujesz jeszcze wiązkę czujników, znajdująca się w zderzaku, do której wpinasz czujniki

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

To jedna wiązka. Potrzebujesz jeszcze wiązkę czujników, znajdująca się w zderzaku, do której wpinasz czujniki

Przemyślałem sprawę i chyba zakupie wszystko oddzielnie powiedz mi czy te rzeczy będą dobre i czy coś brakuje aby wszystko zainstalować 

1- Wiązka 4x pdc

VAG-INSTAL.COM

Wiązka 4xPDC przedniego zderzaka do Audi A4 B9 8W 2016-2019 | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \ B9 (2016-2019) |...

2-Wiązka uzupełniająca

VAG-INSTAL.COM

Wiązka uzupełniająca do przednich czujników parkowania 4xPDC do Audi A4 B9 8W | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \...

3-Głośnik pdc

ALLEGRO.PL

4-Przełącznik panel wielofunkcyjny

5-Koszyki mocujące 

ALLEGRO.PL

6-Sensor z uszczelka

ALLEGRO.PL

Czy to będzie pasowało wszystko i czy czegoś nie brakuje ?

Edytowane przez CinekAwP
Poprawa glosnika
Opublikowano

Głośniczek 5Q0 919 279. Reszta powinna pasować.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Głośniczek 5Q0 919 279. Reszta powinna pasować.

W dniu 15.11.2021 o 18:01, Muskel1 napisał(a):

Kodowania:

Sterownik 09 (BCM1)

długie kodowanie, następnie:

w Byte 16 aktywować Bit 0 (aps_switch,installed)

następnie:

w Byte 28 aktywować Bit 5 (OPS, installed) możliwe, że już będzie aktywowany

następnie:

w Byte 35 aktywować Bit 5

w Byte 37 Bit 5-7 ustawić w drop down menu na 40  (APS_variant_MLBevo.8_sensors, czyli aktywować Bit 6 dla 8 czujników).

W Byte 38 aktywować Bit 0 jeżeli jest tylko 8 czujników bez kamery, czyli APS Standard).

Sterownik A5 (Kamera na przedniej szybie)

Bajt 12 aktywować Bit  5 (APS 1=coded)

Sterownik 13 (ACC)

Bajt 03

deaktywować Bit 0

aktywować Bit 1

lub z zakładki wybrać możliwość Bit 0-2 - [20 Ultrasonic_sound_sensor, Einparkhilfe].

Sterownik 6C (kamera wsteczna lub 360°)

Bajt 04

aktywować Bit 1

Dzięki. Co do kodowania to mam wykonać takie co podałeś wyżej czy co innego ? Co to kodowania sterownik 6c jeśli mam kamerę cofania nie oryginalna co jest podpięta pod box android i światło cofania coś trzeba zmieniać? Bo jeśli chodzi o wizualizacje to w opcjach boxa android mam opcję włączenia chodzi o to że jak dam wsteczny kamerka się uruchomi i pokazuje auto z czujnikami tylko że nie działa za pewne dla tego że nie ma przednich

Edytowane przez CinekAwP
Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan.

Opublikowano
W dniu 14.03.2025 o 18:34, Muskel1 napisał(a):

Wrzuć pełny auto-scan.

ffff.pdf

Opublikowano
W dniu 14.03.2025 o 17:51, CinekAwP napisał(a):

Co to kodowania sterownik 6c jeśli mam kamerę cofania nie oryginalna co jest podpięta pod box android i światło cofania coś trzeba zmieniać? Bo jeśli chodzi o wizualizacje to w opcjach boxa android mam opcję włączenia chodzi o to że jak dam wsteczny kamerka się uruchomi i pokazuje auto z czujnikami tylko że nie działa za pewne dla tego że nie ma przednich

Nie wiem jakiego boxa i kamerę masz na myśli. Nie znam tego rozwiązania. Nie jest to kamera oryginalna zarejestrowana w sterowniku Gateway, więc Ci nie powiem co z nią masz zrobić i dlaczego nie działa jak należy.

Kodowania w sterownikach 09 oraz A5 należy po dołożeniu przeprowadzić tak jak opisałem

Na przyszłość wrzuć proszę auto-scan w formie pliku tekstowego .txt (tak jak VCDS go zapisuje), a nie zmieniaj na format .pdf..

Opublikowano

Ok następnym razem wyślę tekst . Jak będę montować i jakieś komplikacje znajdę to się odezwę 

Opublikowano
W dniu 14.03.2025 o 14:02, Monti napisał(a):

@kajuWzywają Cię kolego 😁

Obecny ✌🏻

W dniu 14.03.2025 o 13:33, CinekAwP napisał(a):

Jak się nie mylę to im chodzi o takie coś, ale jeszcze czekam na odpowiedź z sklepu 

IMG_3828.jpeg

IMG_3829.jpeg

IMG_3831.jpeg

A to akurat mój sklep. Do pełni szczęścia potrzebna Ci jeszcze wiązka zderzaka, tak jak pisze @Muskel1

Opublikowano
13 godzin temu, kaju napisał(a):

Obecny ✌🏻

A to akurat mój sklep. Do pełni szczęścia potrzebna Ci jeszcze wiązka zderzaka, tak jak pisze @Muskel1

Siemka czy to będzie ten przewód ?

IMG_3848.png

Opublikowano
28 minut temu, CinekAwP napisał(a):

Siemka czy to będzie ten przewód ?

IMG_3848.png

Dokładnie to.