komzuald Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Witam, ok 2 miesiace temu zrobilem swap kiery od b7, wszystko banglalo az milo gdy nagle... Dzisiaj rano wsiadam do auta, odpalam a tu zonk - swieci sie airbag. Probujac polaczyc sie vcdsem z airbagiem dlugo mieli, wchodzi w airbag ale zaraz wywala komunikat „too many communications errors to continue”, wczesniej normalnie moglem sie polaczyc. Wszystkie kable za kierownica podlaczone dobrze. Ktos moze ma jakis pomysl?
kamil-vag Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Czym się laczysz vcds lite? Vag com? Spróbuj zmniejszyć latency time (czas opóźnienia) na 1 lub 2
komzuald Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 hej, zczytalem blad jak myslicie, airbag kierownicy czy chodzi o fotel kierowcy?
MaTeo85 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zapalnik poduchy w kierownicy n95 Zdejmij poduchę i sprawdź czy wiązka ok i czy wszystko styka jak trzeba. Tylko Aku odłącz
pila24 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jak okablowanie ok to miernikiem sprawdź taśme kierownicy,wyśrodkowałeś ją przed założeniem?
komzuald Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 54 minuty temu, pila24 napisał: Jak okablowanie ok to miernikiem sprawdź taśme kierownicy,wyśrodkowałeś ją przed założeniem? tak wysrodkowana byla, ogolnie wszystko banglalo przez miesiac i dopiero po miechu wyskoczyl ten airbag ide do auta sprawdzic wszystko jeszcze raz
pila24 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Wepnij miernik w taśme tam gdzie masz łącznik airbag 4 pin,masz tam 2 mostki. Podłącz się omomierzem pod pierwszy i sprawdź czy jest przejście na 2 piny tam gdzie wpinasz poduchę kiery. Następnie podłączasz się pod drugi mostek i sprawdzasz 2 kolejne piny czy jest przejście.
komzuald Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 42 minuty temu, pila24 napisał: Wepnij miernik w taśme tam gdzie masz łącznik airbag 4 pin,masz tam 2 mostki. Podłącz się omomierzem pod pierwszy i sprawdź czy jest przejście na 2 piny tam gdzie wpinasz poduchę kiery. Następnie podłączasz się pod drugi mostek i sprawdzasz 2 kolejne piny czy jest przejście. nie mam aktualnie miernika, w pon podlece do swojego mechaniora bedziem dzialac, dzieki za trop ogarne i dam znac
komzuald Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Opublikowano 23 Lutego 2020 problem rozwiazany - wymienilem tasme i lacznosc z vcdsem wrocila, oraz zniknal airbag - tak dla potomnych.
pila24 Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 Czyli nie do końca była wyśrodkowana taśma,one są wytrzymałe ale przeciągnięcia kierownicą nie przetrwają.
komzuald Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Czesc, nie wiem juz co moze byc nie tak, udalo mi sie po wymianie tasmy laczyc z airbagiem, ale teraz srednio raz w tygodniu przy odpalaniu auta znowu wywala airbaga. Nie mam juz pojecia co to moze byc... edit dzisiaj juz airbag zapalil sie na stale, po skasowaniu pojawia sie odrazu... Powiedzcie mi czy np jak mialem lekko zbieznosc rozjechana i ustawialem kierownice zeby byla na wprost czy to moze uszkadzac tasme przez co ten airbag szaleje? blad mam 00588 airbag igniter;Driver side (n95) 001 upper limit exceeded Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez komzuald
Rekomendowane odpowiedzi