Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Blad airbag - problem z polaczeniem vcds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ok 2 miesiace temu zrobilem swap kiery od b7, wszystko banglalo az milo gdy nagle... 

Dzisiaj rano wsiadam do auta, odpalam a tu zonk - swieci sie airbag. Probujac polaczyc sie vcdsem z airbagiem dlugo mieli, wchodzi w airbag ale zaraz wywala komunikat „too many communications errors to continue”, wczesniej normalnie moglem sie polaczyc. Wszystkie kable za kierownica podlaczone dobrze. Ktos moze ma jakis pomysl?

Opublikowano

Czym się laczysz vcds lite? Vag com? Spróbuj zmniejszyć latency time (czas opóźnienia) na 1 lub 2

Opublikowano

hej, zczytalem blad

jak myslicie, airbag kierownicy czy chodzi o fotel kierowcy?

5D875CF0-479E-40CF-83B0-D3A376A0D6E3.jpeg

Opublikowano

Zapalnik poduchy w kierownicy n95

Zdejmij poduchę i sprawdź czy wiązka ok i czy wszystko styka jak trzeba. Tylko Aku odłącz

Opublikowano

Jak okablowanie ok to miernikiem sprawdź taśme kierownicy,wyśrodkowałeś ją przed założeniem?

Opublikowano
54 minuty temu, pila24 napisał:

Jak okablowanie ok to miernikiem sprawdź taśme kierownicy,wyśrodkowałeś ją przed założeniem?

tak wysrodkowana byla, ogolnie wszystko banglalo przez miesiac i dopiero po miechu wyskoczyl ten airbag

ide do auta sprawdzic wszystko jeszcze raz

Opublikowano

Wepnij miernik w taśme tam gdzie masz łącznik airbag 4 pin,masz tam 2 mostki. Podłącz się omomierzem  pod pierwszy i sprawdź czy jest przejście na 2 piny tam gdzie wpinasz poduchę kiery. Następnie podłączasz się pod drugi mostek i sprawdzasz 2 kolejne piny czy jest przejście.

Opublikowano
42 minuty temu, pila24 napisał:

Wepnij miernik w taśme tam gdzie masz łącznik airbag 4 pin,masz tam 2 mostki. Podłącz się omomierzem  pod pierwszy i sprawdź czy jest przejście na 2 piny tam gdzie wpinasz poduchę kiery. Następnie podłączasz się pod drugi mostek i sprawdzasz 2 kolejne piny czy jest przejście.

nie mam aktualnie miernika, w pon podlece do swojego mechaniora bedziem dzialac, dzieki za trop ogarne i dam znac

Opublikowano

problem rozwiazany - wymienilem tasme i lacznosc z vcdsem wrocila, oraz zniknal airbag - tak dla potomnych.

Opublikowano

Czyli nie do końca była wyśrodkowana taśma,one są wytrzymałe ale przeciągnięcia kierownicą nie przetrwają.

Opublikowano (edytowane)

Czesc, nie wiem juz co moze byc nie tak, udalo mi sie po wymianie tasmy laczyc z airbagiem, ale teraz srednio raz w tygodniu przy odpalaniu auta znowu wywala airbaga. Nie mam juz pojecia co to moze byc... 

edit dzisiaj juz airbag zapalil sie na stale, po skasowaniu pojawia sie odrazu... Powiedzcie mi czy np jak mialem lekko zbieznosc rozjechana i ustawialem kierownice zeby byla na wprost czy to moze uszkadzac tasme przez co ten airbag szaleje?

blad mam

00588 airbag igniter;Driver side (n95)

001 upper limit exceeded

Edytowane przez komzuald