Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oryginalny termometr w liczniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pogadaj z Krychą, powinien mieć. Miałem założony termistor na początku czyli coś w rodzaju tego z aukcji i przekłamywał. Na oryginalnym czujniku jest ok.

Opublikowano

koledzy, przeczytałem wątek ale mam jeszcze pytanie. Czy aby podać masę to nie wystarczy wpiąć sie w któryś kabel z kostki od licznika i tak samo z regulacją podświetlenia?

Opublikowano

Ja właśnie wpiąłem się z zasilaniem pod licznik (niebieska kostka 32 piny)

pin 1 - zasilanie po stacyjce (15)

pin 9 - masa (31)

pozostaje tylko regulacja podświetlania lecz u mnie nie chce to działać :wallbash:

Opublikowano

ale ja mam licznik z 95r. wiec i inne kostki, podłączył ktoś do przedlifta pod licznik? 12v po stacyjce to wiem który to ale który przewód od ściemniania i masy?

Opublikowano

podlaczcie sie pod zapalniczke! zeby miec sciemnianie a chyba w kazdym modelu byla ! Sa 3 kable masa prad i podswietlenie.. :gwizdanie:

Opublikowano

podlaczcie sie pod zapalniczke! zeby miec sciemnianie a chyba w kazdym modelu byla ! Sa 3 kable masa prad i podswietlenie.. :gwizdanie:

to normalne, tak samo mozna pod inne przełaczniki, ale ja chciałbym to podpiąć pod licznik, a jeden tylko kabel dac do klimatronika :gwizdanie:

Opublikowano

Do ściemniania wykorzystany jest pin 19 w twojej kostce (26 stykowa niebieska) , jest to zacisk oznaczany jako 58d.

Daj znać czy Ci będzie działać.

Opublikowano

Będzie działać, poczytaj parę postów wcześniej, ja właśnie tak podpiąłem, tzn pod licznik.

Opublikowano

a kolor kabla pamiętasz? a masę też z licznika brałeś?

Opublikowano

Koloru kabla nie pamiętam, ale nawet jakby to bym się tym nie sugerował, bo np u mnie w liczniku się one nie zgadały z tym co inni pisali. Co do masy to za licznikiem jest metalowa blacha w której miałem pustą nagwintowaną dziurę, więc wkręciłem tam śrubkę z kabelkiem :decayed:

tu masz schemat: http://www.rezacze.pl/bilu/rezanko_licznika/90-25%20Instrument%20cluster%20location%20diagram%20from%20M.Y.%202000.pdf

interesuje Cie pin od terminalu 58d (pin15 wtyk niebieski)

Opublikowano

O dzięki, może jutro to zamontuje, razem z rigami alu :naughty: tylko jeszcze zapytam: bo miałem przy wyświetlaczu ori kostkę z 3cm przewodami, czy przedłużając ten od czujnika temp. do klimatronika muszę zachować średnice przewodu taką samą czy też dać grubszy kabel??[br]Dopisany: 09 Marzec 2011, 20:53_________________________________________________Ze schematu wynika ze 19 bo pin 15 to z kostki 32 stykowej :)

tylko jak z średnicą przewodu

Opublikowano

Najlepiej to taki mniej więcej jaki jest, nie mniej nie ma to tu większego znaczenia, chyba, że planujesz dać taki jak do akumulatora :)

Opublikowano

nie no taki gruby to nie ale poszukam mniej więcej takiego samego żeby potem chyba :) termometr nie przekłamywał

Opublikowano

Fajny opis musze się za to zabrać, szkoda że zdjęcia nie działają :(

Opublikowano

najpierw poszukaj :wallbash: są zdjęcia bo sam je dodałem

Opublikowano

i u mnie termometr zawitał...

masa z zapalczniki..

prad z czerwonej kostki radia concert I - czarno czerwony kabel

podswietlenie kabel szaro- jakis tam z czerwonej kostki

w czerwonej kostce mialem tylko 2 kable..

klimatronik kostka b pin 1 jak koledzy wyzej pisali sygnal temperatury

i wsio..

201103141_hrapxqw.jpg

201103141_hrapnph.jpg

201103141_hrapnhr.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy nie dałoby się jakoś zagospodarowac tego drugiego paska od automatu ? Np. żeby wyświetlał napięcie ładowania... :kox:

Opublikowano

Czy nie dałoby się jakoś zagospodarowac tego drugiego paska od automatu ? Np. żeby wyświetlał napięcie ładowania... :kox:

Nie da rady, pokazuje tylko biegi automatu....

Opublikowano

A ja słyszałem, że można ten drugi pasek od biegów zaadoptować jako stan lpg :cool1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

:hi: panowie mam pytanko mam czujnik temperatury pod zderzakiem a na wyświetlaczu jest czarna d..a :wallbash: :wallbash:

pytanko jest takie czy wystarczy wymienić czujnik i pokaże się temperatura czy coś z wyświetlaczem jest nie tak bo jak kupiłem te auto to już tak było ;( ;(

i nie wiem co pierw ruszyć :cool1: z góry dzięki :notworthy: :notworthy: