peter22 Opublikowano 16 Listopada 2018 Opublikowano 16 Listopada 2018 Panowie pytanie mam dotyczące zwrotnicy i wahaczy. Czy zwrotnica wraz z wahaczami z poliftingowej wersji będzie pasowała do przedliftowej ??? Ojciec przywalił w krawężnik swoją q5 i zastanawiam się nad wymiana na polifta
quadral20004 Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Pany podaje nr wachaczy 75 swozen m14. Nie widze tych nr na pierwszej stronie, a jest ich sporo na allegro. Lewy 8K0407696H Prawy 8K0407695H Edytowane 20 Listopada 2018 przez quadral20004
gumiskrosno Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 Witam panowie może komuś chciało by się podać wszystkie wymiary tej tulei bo chciałbym utoczyć ją przed przystąpieniem do wymiany wahaczy ( niestety nie udało mi się kupić wraz z tulejkami) czyli średnica zewnętrzna 26 mm kołnierz średnica 35 mm (brakuje grubości) średnica wewnętrzna M14 17-21 mm ( 21 od strony kołnierza) brakuje długości całej tulei i grubości kołnierza no i z jakiego gatunku stali jest ona utoczona ale po powyższym zdjęciu nie wygląda to na twardy materiał. Z góry dziękuje za pomoc.
quadral20004 Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Przeczytaj temat uwaznie.wszystkie wymiary byly podane
gumiskrosno Opublikowano 22 Listopada 2018 Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) W dniu 21.11.2018 o 06:48, quadral20004 napisał: Przeczytaj temat uwaznie.wszystkie wymiary byly podane kolego quadral20004 nie obraź się ale twoja odpowiedź nie wnosi nic do tematu może przeczytaj sam cały temat i sprawdź czy wymiary o które pytałem są podane a dla tych co szukają podaje wymiary tulejka.pdf Edytowane 22 Listopada 2018 przez gumiskrosno wstawienie pliku pdf 1
quadral20004 Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 To ty sie nie obraz bo nie czytasz ze zrozumieniem.przez kilka lat chlopaki tocza pod te wymiary co sa podane i nikt nie zadaje dziwnych pytan
gumiskrosno Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 23 godziny temu, quadral20004 napisał: To ty sie nie obraz bo nie czytasz ze zrozumieniem.przez kilka lat chlopaki tocza pod te wymiary co sa podane i nikt nie zadaje dziwnych pytan Oj kolego ja o chlebie ty o niebie ale niech tak będzie - jak przeczytasz mój pierwszy post w tym temacie kilka razy może zrozumiesz po co zadawałem " dziwne " pytanie ;) a tak poza tym tulejki utoczone teraz jeszcze ocynk i jak znajdę chwilę czasu to w poniedziałek wymienię wahacze
quadral20004 Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 Ocynk haha po co? Boze drogi jaki z ciebie pedant.pomijajac to, dlugosc tulejek jest taka sama w przedlifcie jak i polifcie i o to glupie pytanie mi chidzilo.ktos jak pisze ze trzeba przetoczyc krawedz zew na 26 mm i kolniez na 35 mm to znaczy ze wiecej nic nie trzeba toczyc.the end
gumiskrosno Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 2 godziny temu, quadral20004 napisał: Ocynk haha po co? Boze drogi jaki z ciebie pedant.pomijajac to, dlugosc tulejek jest taka sama w przedlifcie jak i polifcie i o to glupie pytanie mi chidzilo.ktos jak pisze ze trzeba przetoczyc krawedz zew na 26 mm i kolniez na 35 mm to znaczy ze wiecej nic nie trzeba toczyc.the end Kolego mam taką możliwość więc ocynkuje jak fabryka a czy to pedanteria nie wiem ktoś wymyślił kiedyś ocynk jako ochronę przeciwkorozyjna ale .... ty wiesz lepiej :) A co do twoich głupich odpowiedzi to może przeczytaj mój post jeszcze raz i zrozum że nie miałem w ręce tulejki ani od przed lifta ani po lifta a chciałem przed wymiana wahaczy utoczyć takie tulejki, ale to dla ciebie widać za trudne zrozumieć że ktoś może sobie takie tulejki z kawałka metalu wytoczyć a nie tylko zmienić średnice zewnetrzną tulejki ( według ciebie nawet wewnątrz nie ta się stożka zwiększyć )
Munczak Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 może ktoś ma na sprzedaż albo pomoże dorwać taki (zestaw) z 75mm chętnie kupię
maras2087 Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Mam pytanie do osób, które wymieniały osobiście banany. Czy konieczne jest opuszczenie sanek , żeby wyszła śruba mocująca tuleje? Śrubę można założyć tą samą? Dzięki za odp.
quadral20004 Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Sruba koniecznie ta sama chyba ze masz nowe ori. Sanek nie trzeba opuszczac ale aluminiowe oslony tylko odkrecic.
maras2087 Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Dzięki wielkie. Czyli nie obejdzie się bez podnośnika czy kanału?
maras2087 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Właśnie wymieniłem. Dzięki za pomoc. Dam znać w ciągu tygodnia jakie efekty.
Krystian1711 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 W dniu 4.04.2019 o 23:45, maras2087 napisał: Właśnie wymieniłem. Dzięki za pomoc. Dam znać w ciągu tygodnia jakie efekty. I jak efekty? Czekamy.
ppa4 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Panowie ... Jakieś 2 lata temu założyłem w swojej B8, nowe poliftowe banany 75mm, dostowany sworzeń i było fajnie, zero problemów. Czy te tuleje z poliftu (olejowo jakieś tam?) szybko się 'wyrabiają' ? Wydaje mi się, że obecnie auto mega lata na boki przy zakrętach (kołysze nim)... byłem na ścieżce i Panowie pokazali, że przy teście z ruszaniem 'podłoża' pod kołem, gdzie chodzi całe zawieszenie w kole, to tuleje wyginała się mega łatwo i wyglądały na ekstremalnie 'miękkie', Panowie zauważyli że to jest nieco 'dziwne'. Mogły te tuleje poliftowe 75mm 'paść' ? Jak to definitywnie zdiagnozować ? Pozdrawiam,
maras2087 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Po wymianie wahaczy zrobiłem trasę i muszę przyznać, że jest dużo lepiej, ale jednak nadal odczuwalne są te wibracje?
Rekomendowane odpowiedzi