Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Ogromna utrata mocy lub jej brak zamiast 170 jest 133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Byłem dziś w salonie w ASO i ustosunkowali się do tego mimo że gwarancja minęła uznali że to błąd fabryki tym bardziej że nie mogą odszukać pomiaru gdy auto opuszczało fabrykę i nie ma punktu odniesienia .... Auto jutro będzie miło jeszcze jedno badanie na hamowni maha co ma potwierdzić że hamownia wskazała doby pomiar , ciekaw jestem jak oni sie do tego odniosą zostało napisane pismo (było wymagane ) że auto dnia tego i tego zostało zakupione nie było auta testowego dla porównania aby był jakikolwiek punkt odniesienia 2. auto nie trzyma żadnej normy ani 140 ani 170 , wszystko wskazuje na to że auto będzie rozebrane całe przez ASO i szukanie usterki po czym będą wyciągnięte konsekwencje jak auto mogło trafić w taki stanie do odbiorcy

Dodam też że nikt w warsztacie nie miął pojęcia jak ten wykres się czyta jak i logi czarna magia same krzywe i cyferki zupełnie nikt :shock: :roll:

Opublikowano

Jak juz pisalem,byl pooobny przypadek na passat.pl

Pomoglo czyszczenie czy wymiana pompowtryskow nie pamiatam dokladnie.

Opublikowano
  • Autor

marwel masz może ten temat bo ja znaleźć nie mogę

Opublikowano
  • Autor

I wszystko jasne auto ma 190 km i 400 nm :) ale to nie zmienia faktu że na 35 salonów po których dzwonilem nikt nie wiedział jak sie uporać z usterką chodź jest opisana obszernie w audi jako usterka powszechnie znana od 2008 przy przebiegach około 30 tyś km jeden salon który ogarną temat był to salon szewczyka który serdecznie polecam nie pracuja tam ludzie z łapanki i zawodówki tylko ludzie którzy mają coś w głowie !!!!!!!!! pomogło czyszczenie wtrysków i auto lata ! a w auto vivie nie dość że nie potrafili nic powiedzieć to chieli wymienić pół auta co się wiązało z kosztami około 20 tyś zł

Opublikowano

I wszystko jasne auto ma 190 km i 400 nm :)

Byłeś drugi raz na hamowni? ;)

Opublikowano
  • Autor

tak :) ale muszę zmartwić użytkowników owych silników silniki BRD konkretnie wtryski elektryczne siemensa są przygotowane na normę spalin euro 5 lecz niestety przy naszej jakości paliw będą się zapychały zależy od rodzaju ON wiec czyszczenia są nie do przeskoczenia po przebiegach 30 50 lub tez i 80 tyś tak jak wspomniałem zależy wszystko to co lejemy do auta ale nie jesteśmy wstanie tego sprawdzić

Opublikowano

tak :) ale muszę zmartwić użytkowników owych silników silniki BRD konkretnie wtryski elektryczne siemensa są przygotowane na normę spalin euro 5 lecz niestety przy naszej jakości paliw będą się zapychały zależy od rodzaju ON wiec czyszczenia są nie do przeskoczenia po przebiegach 30 50 lub tez i 80 tyś tak jak wspomniałem zależy wszystko to co lejemy do auta ale nie jesteśmy wstanie tego sprawdzić

no już o tych siemensach nie raz czytałem... kolejny bonus w 2.0 TDI

Opublikowano

Tylko BRD i BVA. Reszta ma Boscha pompki, które są bardziej trwałe, choć STP im się czasem przydaje :decayed:

Opublikowano

az sie nie chce wierzyc ze Audi wypuściło taki badziew :shocked:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

re4lity i pozostali Panowie,

Niestety mam analogiczny przypadek. Przed 2 miesiącami kupiłem AR BRD 125KW. Autko było od pierwszego właściciela kupione pod koniec grudnia 2006 cały czas serwisowane w Auto VIVA (do końca 2010 jest na dodatkowej gwarancji). Po zmianie oponek na letnie (szersze) zauważyłem, że niestety coś słabo ciągnie (Wcześniej nie miałem negatywnych odczuć bo przesiadłem się z Mondeo 130km). Pojechałem na hamownie i okazało się, że auto ma 151km i 305 Nm, a do tego przebieg momentu jest fatalny (nie mam pod ręką scannera więc niestety nie wkleje). Pojechałem do serwisu Auto VIVA zostawiłem auto na 2 dni. Ponoć przegrzebali je dokładnie (robili też dynamiczne testy z VAG) i stwierdzili, że wszystko działa (tzn. nie wykryli żadnych błędów) a, że faktycznie nie trzyma mocy (co czuć) to nie wiedzą dlaczego i co najwyżej mogę napisać pismo w tej sprawie do importera.

re4lity,

Możesz proszę podzielić się szerzej szczegółami tego czyszczenia wtryskiwaczy w Szewczyku ? Tzn. jak wpadli, że to jest przyczyna, Ile to kosztowało ? Ew. jaki doradca cię obsługiwał (jeśli to nie problem powołałbym się na przypadek twojego samochodi)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, Audi A4 2007, BRD, 170PS

Mialem ten sam problem,kupilem auto w salonie wszystko bylo ok, po 30.000km pojechalem zrobic program, okazalo sie ze nie trzyma mocy i kazdy z trzech wykresow jest inny, malo tego wyniki to miedzi 140km a 155km.

Pojechalem do ASO wyszlo ze trzeba wyczyscic wtryski trwalo to chyba ze 3 tygodnie bo nie mieli w krakowie urzadzenia :)

Pozniej bylo lepiej ale teraz po 52.000 znow zaczynam wyczuwac lekkie spadki.

POzdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie wiedział jak sie uporać z usterką chodź jest opisana obszernie w audi jako usterka powszechnie znana od 2008 przy przebiegach około 30 tyś km

Co masz na mysli piszac 2008.Chodzi ci o rok modelowy 2008 ( czyli koniec B7 ) czy od 2008 pojawialy sie w serwisach auta ( roczniki 2006 , 07 , 08 ) z ta usterka ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tylko BRD i BVA. Reszta ma Boscha pompki, które są bardziej trwałe, choć STP im się czasem przydaje :decayed:

Jest jakas opcja zeby zmienic pompki na bardziej wydajne???

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jest jakas opcja zeby zmienic pompki na bardziej wydajne???

dołączam się do pytania, czy można w BRD zamontować wtryski boscha np. ?

znacie jakiś dobry warsztat/serwis na śląsku który byłby w stanie przeczyścić pompowtrysk ?

pozdrawiam

badboy

Opublikowano

Mechanicznie zamontujesz bez najmniejszego problemu (trzeba tylko zmienić wiązkę pompek w głowicy), ale nie ma szans na sterowanie pompek Boscha za pomocą ECU Siemensa.