Cycu19911 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Siemka, po długiej i nierównej walce z nie doładowywaniem turbiny w końcu pacjent skończył na stole...wszystkie zawory w porządku szczelność w dolocie itp...do sedna, czy możliwe że przez te pęknięcia (foto) turbo Nie ładowało? I czy to jest normalne że po "naciągnięciu" sztangielki czyli otwarciu klapki i zatkaniu grzybka palcem ona się z powrotem zamyka? Nie powinno trzymać? Nieszczelny grzybek czy normalna rzecz? I drugie pytanie, znalazłem małe pęknięcie na kolektorze (ostatnie foto), czy wymieniać kolektor czy to nie robi różnicy??
przem8 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Pęknięcia przy klapce mają wpływ na doładowanie. Kolektor szukaj też drugi, bo spawanie raczej nie zda egzaminu na dłuższy czas i na pewno będzie to postępować.
Cycu19911 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 A czy między kolektorem a blokiem powinna być uszczelka?
hopek03 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 pomiędzy kolektorem a głowicom powinna być uszczelka jak i pomiędzy kolektorem a turbinom też powinna być jak coś to mam kolektor z bexa na zbyciu
Cycu19911 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 No a u mnie nie było uszczelki...z BEX do BFB pasuje bez problemu nie? Ile za niego?
hopek03 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 pasuje bez problemu jutro go zobaczę i dam znać podeśle fotki jak co sobie zobaczysz
soul87 Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 turbo i kolektor szrot. Kolektor kup z BEXa.
Rekomendowane odpowiedzi