bodas Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam Pod koniec 2018r. podjąłem decyzje o wymianie mojej A4 na coś młodszego. Byłem praktycznie zdcydowany na S3 8V lub A3 8V 2.0 TFSI w pakiecie Prestige. Ostatecznie wyszło tak, że kupiłem A5 w budzie Coupe. Jeśli chodzi o autko to całkiem fajna wersja się trafiła z przebiegiem 17 tys mil. Kilka rzeczy się jeszcze doreza i będzie bardzo przyjemnie: Produkcja: Styczeń 2016 Kolor: Niebieski Scuba Blue Metalic LX5Q Silnik: 2.0 TFSI CPMB 220 KM Napęd: Quattro + 8-biegowy Tiptronic ZF8HP55 Wyposażenie: - S-Line exterior - felgi lato 20" nieśmiertelny wzór rs4 b7 + 18" zima - tył światła LED - przód LED + bixenon - AFS statyczny - czujnik zmierzchu - czujnik deszczu - lusterka fotochromatyczne wewnętrzne plus zewnętrzne - lusterka zewnętrzne z pamięcią - Fotele elektryczne z pamięcią - klimatyzacja automatyczna 3-strefowa - podgrzewane fotele - tylna kanapa dwumiejscowa - Skóra w kolorze Beige plus reszta wykończeń Moor Brown - multifunkcyjna kierownica ze z łopatkami (dorezana - była bez łopatek) - pakiet QQ1 oświetlenie nóg klamek itd. - Advanced key z funkcją Save Lock (bezkluczykowy dostęp i odpalanie auta) plus domykanie szyb dotykowo - alarm - Audi connect internet - MMI Navigation PLUS 3G z twardym dyskiem, DVD, google earth itp. - nagłośnienie Bang & Olufsen - Bluetooth - Audi drive select (dorezane) - Audi side assist - Dach panoramiczny - System Homelink (otwieranie bram) - Kamera plus czujniki parkowania (tył) z wizualizacją na MMI (przód do dołożenia tego lata) - tempomat - Coming home / Leaving home - Auto Hold (dorezany) - FIS z kolorowym wyświetlaczem - wskaźnik kontroli ciśnienia w oponach - Wydech turbo back by Sporttig zakończony 4 końcówkami 90mm Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez bodas
liquid8p Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Przyjemnie się prezentuje w tym kolorze i z lusterkami od eski. Co konkretnie planujesz modzić? Pokaż wnętrze...
bodas Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 8.04.2020 o 14:36, liquid8p napisał: Przyjemnie się prezentuje w tym kolorze i z lusterkami od eski. Co konkretnie planujesz modzić? Pokaż wnętrze... Z modów, które planuje/już zrobiłem to: -lusterka S5 -Auto Hold -Kompletny Wydech -Stage 2 ECU plus TCU -Wymiana przedniego grilla -Montaż przednich czujników parkowania -Żarówki led w halogeny 12000lm -Wymiana oświetlenia środka na LED -Wymiana kierownicy na taką z łopatkami (bardzo ciężko dostać w kolorze moor brown) -Wymiana żarówek kierunkowskazów na LED -montaż klimatyzacji schowka -przyciemnienie szyb -Dynamiczne kierunki w lusterka -Polakierować zaciski, a jak te się zużyją to może jakiś Big brake kit -Dystanse przód + tył -Montaż FMIC z 3.0 bitdi SQ5 (leży na półce i nie mogę się zebrać) -Dekory w Carbon + Piano Wnętrze wrzucę jak tylko coś znajdę na telefonie. Edytowane 24 Września 2020 przez bodas
kkam Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Piękne!!! Bardzo podoba mi się ten kolor. Masz jakieś fotki wnętrza? Auto przyjechało z USA?
liquid8p Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Grill od eski, czy RS? Ja się zastanawiam czy u siebie nie wrzucić grilla s5. Dorzuć do listy modów żarówki wstecznego LED
bodas Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Godzinę temu, liquid8p napisał: Grill od eski, czy RS? Ja się zastanawiam czy u siebie nie wrzucić grilla s5. Dorzuć do listy modów żarówki wstecznego LED Grill oczywiście rs, plaster miodu. Ten od S się niczym nie różni od tego. Ps. Ledy z tyłu już są ? 1
kris_91 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Piękny kolor. Jaki masz rozmiar opon i zawias? Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez kristof91 1
Wandej Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Ładna amerykanka @bodas jak chcesz big brake to pisz -Wymiana przedniego grilla - Jak dla mnie pozycja nr 1 na zewnątrz
bodas Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2020 2 godziny temu, kristof91 napisał: Piękny kolor. Jaki masz rozmiar opon i zawias? Rozmiar seryjny 265/30r20 Zawias 1BA+ springi H&R (-35mm) Siadło równo na 4 kołach po około 30mm. Wrzuciłem je stosunkowo niedawno, ale wrażenia pozytywne.
bodas Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 15:37, kkam napisał: Piękne!!! Bardzo podoba mi się ten kolor. Masz jakieś fotki wnętrza? Auto przyjechało z USA? Tak autko ściągałem zza wielkiej wody. Chciałem sprawdzić na własnej jak to w ogóle wygląda. Zrobiłem kilka fotek środka.
Wandej Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 23 minuty temu, bodas napisał: Tak autko ściągałem zza wielkiej wody. Chciałem sprawdzić na własnej jak to w ogóle wygląda. Zrobiłem kilka fotek środka. Mnie to cały czas zastanawia czemu hamburgery mają te fotele placki tylko w zasadzie Przecież one są tragiczne.
bodas Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Wandej napisał: Mnie to cały czas zastanawia czemu hamburgery mają te fotele placki tylko w zasadzie Przecież one są tragiczne. Mnie akurat fotele to nawet leżą. Ojciec jak miał sporty w c6 to mi się średnio siedziało w trasie. Te nie mają trzymania bocznego, ale wygodne ?. Dla mnie najbardziej idiotyczne jest to, że lusterka są fotochrom, grzane, elektryczne z pamięcią z czujnikiem martwego pola, ale nie mają silników do składania??♂️.
peter22 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Bo w USA same grubasy i nie mieszczą się w fotele z trzymaniem bocznym - sport , s-line, s, rs.?? 1
granatowy Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Bardzo ładny kolor Felgi też dobrze pasują.
Dev Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 co to za przycisk w schowku z napisem "VALET" ???
granatowy Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Jak wjeżdżasz na podjazd domu to naciskasz ten przycisk i przybiega kamerdyner który parkuje za ciebie i zabiera torby z bagażnika
jedrekx Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 9 godzin temu, Dev napisał: co to za przycisk w schowku z napisem "VALET" ??? też się zastanawiałem Audi Infotainment/MMI ONBOARD AUDI A5 WWW.INSTRUCCIONESAUDI.COM
bodas Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2020 11 godzin temu, Dev napisał: co to za przycisk w schowku z napisem "VALET" ??? Kolega @jedrekx wyjaśnił w 100 procentach ?. Funkcja dość bezsensowna.
liquid8p Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Podoba mi się ten jasny środek. Myśle że dobrze by pasowały dekory stal szlachetna. Luknij sobie u mnie w temacie
bodas Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Przed świętami znalazłem chwilę i w końcu założyłem fmic z SQ5. IC'ek od forumowego kolegi @Kodzak33 już przystosowany pod węże 2.0 tfsi/tdi. Prawie plug&play 1
Rekomendowane odpowiedzi