Dawidoseq Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Witam. Pacjent a4b8 2014r. 2.0 tdi 190km Od paru dni zaczeły mi migać spiralki na desce dotego doszło brak mocy aż wreście check. W vcds takie błędy jak na foto. Nie da sie usunąć , nieraz spiralka znika i moc wraca ale zaraz jest to samo. Wie ktoś o co chodzi? Poprostu czujnik do wymiany i po sprawie? Gdzie go znajde czujnik 1 zespół 1.
Muskel1 Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Wklej cały tekst tego błędu bo tam na dole sa ważne informacje np. jaką temp. pokazuje ten czujnik i te inne pozostałe. G235 to ten pierwszy czujnik siedzi w turbinie na wylocie. Najprawdopodobniej do wymiany lub kable do niego lub wtyczka. Nie jeździj z tym błędem bo sobie filtr cząstek stałych zapchasz bo z tym błędem nie wypala Ci dpf. Edytowane 30 Maja 2020 przez Muskel1
Dawidoseq Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Opublikowano 30 Maja 2020 12 minut temu, Muskel1 napisał: Wklej cały tekst tego błędu bo tam na dole sa ważne informacje np. jaką temp. pokazuje ten czujnik i te inne pozostałe. G235 to ten pierwszy czujnik siedzi w turbinie na wylocie. Najprawdopodobniej do wymiany lub kable do niego lub wtyczka. Nie jeździj z tym błędem bo sobie filtr cząstek stałych zapchasz bo z tym błędem nie wypala Ci dpf. Dpf mam mokrego, wiem unikam jazdy już. Jeżeli chodzi o czujnik jezeli to ten kolo silnika jak na foto ?bo nie wiem jaki zamawiac, Ruszalem kablami , wtyczke psikalem i powraca.
Dawidoseq Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Opublikowano 30 Maja 2020 16 minut temu, Muskel1 napisał: Wklej cały tekst tego błędu bo tam na dole sa ważne informacje np. jaką temp. pokazuje ten czujnik i te inne pozostałe. G235 to ten pierwszy czujnik siedzi w turbinie na wylocie. Najprawdopodobniej do wymiany lub kable do niego lub wtyczka. Nie jeździj z tym błędem bo sobie filtr cząstek stałych zapchasz bo z tym błędem nie wypala Ci dpf.
Muskel1 Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Czy mokry czy suchy nie gra roli. Jak czujnik temp. nie działa nie przeprowadza regeneracji.
Dawidoseq Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Opublikowano 30 Maja 2020 Teraz, Dev napisał: Czujnik jest w turbo Czyli chodzi o ten chyba co na foto wyslalem?
Muskel1 Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Możliwe bo ma brązową wtyczke ale 100% pewność tylko po nr. części. Edytowane 30 Maja 2020 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi