Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chip tuning Audi A4 B5 1.8T AWT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 3680 obr/min przydałoby się też więcej paliwa podlać.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano

Jak chcesz urządzać teleturnieje to chociaż wklejaj logi tych samych grup, a nie jeden bez gr.33. Poza tym najlepiej jakby porównywać kompletną serię do zmian, bo niewiadomo co ktoś tam nagrzebał i co autor miał na myśli - takie moje zdanie.

Opublikowano
8 minut temu, przem8 napisał:

bo niewiadomo co ktoś tam nagrzebał

Tutaj to chyba sam @Pinokio 1700grzebie?

Opublikowano

Witam brawo kolega pelonek1 brakuje paliwa nie można iść dalej przyczyna pompa paliwa która na biegu  jałowym robi 3.5 bara a przy spokojnej jeż. 4 bary i podczas butowania na początku  5 bar a potem spada do 3.5 bara chodzi o log z max przepływki 133 g/s .

W logu osiągającym max przepływ 158 g/s jest inny problem ja go znam ale chodzi o naukę czytania logów ja daję wędkę a nie rybę doświadczony tuner nie da wam nawet haczyka.

Tak to trochę teleturniej dla chętnych w celach nauki podnoszenia mocy 1.8 t

Logi z 33 Grupy 002, 033, 115:  

favicon-160x160.png Show log - VAGLOGI

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

W niedziele nieudolne próby na zużytej pompie paliwa dalej po wymianie.

Tak pinokio grzebie bo to jego auto.

Logi z długim czasem robione na 4 biegu częściowo z narażeniem życia v/max w logu 1 wstawionym 220 km/h wg.licznika hamowanie po logu częściowo na zakręcie z tańczeniem i palpitacją serca.

• 1 rok później...
Opublikowano

Szkoda, że temat ucichł. Może jest jakiś kolega co coś więcej by się wypowiedział? Jakich map dotykać, jakich nie, takie podstawy zebrane w jednym poście? Mam nadzieję, że ktoś będzie chciał się podzielic wiedzą :D

Opublikowano

Forum nefmoto tam jest wiedza.A jeżeli masz konkretne pytania odpowiem.

Opublikowano

Powiem tak uczę się cały czas od ostatnich postów w aucie zmieniłem intercooler nietypowo na wodny i uwolniłem wydech. Aktualnie stroje monitorowanie momentu obrotowego po biegach aby ogarnąć problemy z trakcją na 1i2 biegu.

mod2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mogę prosić o pik xdf do silnika awt?? 

[email protected]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Awt wydaje mi się że ma kila xdf nie jest tu ważny kod silnika a soft zagrany w ecu ja mam taki .niestety forum nie akceptuje takich plików jakiś bezsens.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

DZIEKUJE za plik lecz jak mówiłeś awt moze miec wiele pików xdf ale udało sie znaleść na nefmoto plik xdf o moim numerze sterownika 4b0 906 018 DC mam malo czasu ale powoli ucze sie narazie wywaliłem kata i chciał bym zrobic prosta mape usunać 2 sąde moze pompe sai z twoich postów wiem jak obliczyć mape doładowania ale moze coś napiszesz jeszcze o paliwie zapłonie limiterach i które mapy poruszyć do podstawowego softu pozdrawiam.i bede wspierał 

Opublikowano

Oto podstawowe mapy

serja1.png

Opublikowano

Taka zajawka może rozbudzi temat 

ldrxn.png

Opublikowano

Ewentualnie tak w chwili obecnej ale od 3 biegu włącznie w górę.

ldrxn2.png

Opublikowano

Dowalenie boosta nie to wszystko.

Proponuje sprawdzić czy wtryski nie petla bo potem może być płacz.

I zalożysz temat z pytaniem "dlaczego wypalił sie zawór w głowicy".

Edytowane przez Shhaddoww

Opublikowano

Nie pentlą 1.5 ms zapasu lambda 0.82 osiągnięta,  w tej chwili martwię się ile pochodzi fabryczne k-03s na takich nastawach do dzisiaj zrobiłem 7000 km brak problemów może 1 z strojeniem limitera momentu po biegach aby nie palił gumy lub nie zamulał na 1 biegu, 2 wystrojona ok na sezon letni. Fabryczne turbo w połączeniu z intercoolerem który nie stawia oporu szybko wstaje i to jest problemem ale małym, tym bardziej że od 01 01 2022 boję się naciskać na pedał gazu i to jest problem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim.

Bardzo fajnie, że powstał taki temat.

Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi w jaki sposób odpowiednio dobrać plik XDF ewentualnie jak zmodyfikować inny plik, tak aby pasował do naszego wsadu.

Konkretnie chodzi mi o plik 06a906032fc.

Jednak myślę że wiele osób może mieć podobny problem i dobrze by było rozwiać wątpliwości.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Sieka5

Opublikowano

Ja w moim a3 mam taki sterownik i xdf z nefmoto pasuje idealnie nic nie trzeba przerabiać.

Opublikowano

Dzięki za szybką pomoc.

Macie w planach dalej rozwijać temat?

Opublikowano

Myślę że wszyscy co są zainteresowani to pomogą ja też powoli daje sobie radę lecz stoję na rozpracowaniu programu do checksum na win 7 a nie chce uwalić sterownika bo potrzebuje tego auta do pracy ogólnie mam bardzo mało czasu ale będę zdawał relacje i obserwowł temat pozdro ?