duzy616 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Panowie wszyscy narzekamy na ASO na ,,fachowców'' z ASO. Ale jak kupujemy samochód używany to każdy by chciał mieć historię serwisową z ASO 2
pawel72689 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Historię serwisową Tak jak najbardziej. Ale tu się dyskusja toczy o drobiazgi typu montaz nakładek wydechu w ASO. 1
Muskel1 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 40 minut temu, pawel72689 napisał: Historię serwisową Tak jak najbardziej. Ale tu się dyskusja toczy o drobiazgi typu montaz nakładek wydechu w ASO. A co to zabronione? Jego sprawa. To nie powód by pisać tutaj naprawdę żałosne komentarze typu "wciąż to tylko przedlift" i tym podobnych. 2
skotyman Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Brawo @Muskel1! Dajcie chłopakowi spokój i zajmijcie się swoimi perełkami 2
BLENDEK Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 20 godzin temu, Muskel1 napisał: Panowie nie ma się co spinać. Nie widzę sensu gnojenia kolegi bo zleca wykonanie napraw czy innych usług w ASO. Znam ludzi, którzy jadą wymienić żarówkę i baterię w kluczyku do ASO. I co? I też należy ich potępiać? To ich wola i skoro tak wybrali to ich sprawa. To nie zabronione. Idźcie gnoić osoby wsadzające hidy ledy i inne wynalazki do H7 i wycinających katy i dpfy. Oni szkodzą w przeciwieństwie do kolegi nam wszystkim. Po części kolega ma rację z ASO. Nie wszystkie warsztaty i mechanicy (choćby nie wiem jacy byli dobrzy) mają dostęp do bazy danych, specjalnych narzędzi oraz oprogramowania producenta więc nie zawsze wizyty w ASO mijają się z celem. Ziomek sam szydzi z zamienników i "chińszczyzny", a sam ją posiada i pewnie więcej rzeczy by się znalazło no to sorry, ja mam w swojej kilka rzeczyz ali jak podstopnice, przedni znaczek na grillu, emblematy sline i może mnie to uraziło? Chcę po prostu żeby wyszedł ze swojego wymyślonego świata i przejrzał jaka jest rzeczywistość, ileż można robić z tego zwyklaka rolls royca. btw. ciekawe czy na zmianę dywaników też pojechał do ASO 5
NelsonPL Opublikowano 15 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Następny element układanki już jest... Oryginalne nakładki na pedały - Zamówione Edytowane 15 Stycznia 2021 przez NelsonPL
Blanky84 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Złap se wkrętem od spodu bo Ci ściągną ? 1
NelsonPL Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2021 W dniu 15.01.2021 o 20:21, Blanky84 napisał: Złap se wkrętem od spodu bo Ci ściągną ? W servisie Audi mi to zrobią.... ( nie mam kanału w garażu) Przy okazji będą montować inne dodatki.
pelonek1 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Godzinę temu, NelsonPL napisał: W servisie Audi mi to zrobią.... ( nie mam kanału w garażu) Przy okazji będą montować inne dodatki. Tylko przekaż żeby Ci na 100% przykręcili, bo długo się nie nacieszysz nimi. 1
R4xx Opublikowano 17 Stycznia 2021 Opublikowano 17 Stycznia 2021 3 godziny temu, NelsonPL napisał: W servisie Audi mi to zrobią.... ( nie mam kanału w garażu) Jeśli bardzo się chce, można zrobić to bez kanału 1
NelsonPL Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2021 23 godziny temu, R4xx napisał: Jeśli bardzo się chce, można zrobić to bez kanału OK.. opisz niby jak?
pelonek1 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Dużo rzeczy da się zrobić bez kanału i podnośnika uwierz, kiedyś w A6 C6 już zacząłem odkręcać wał i półosie żeby wymienić tylny dyfer, na leżąco nie wygodnie było ale pewnie zrobiłbym to tylko brat powiedział że niedługo kupuje podnośnik, zrezygnowałem i wymieniłem za pół roku w trochę innych warunkach, inaczej pewnie nie poddałbym się Ty obrałeś inną drogę, ja to szanuję, tylko tak jak pisałem gdzieś wcześniej - spróbuj zrobić coś sam, zobaczysz jaki będziesz szczęśliwy z przeprowadzonego moda. Edytowane 18 Stycznia 2021 przez pelonek1
NelsonPL Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Nie jest tak że wszystko robię w ASO. Wiele rzeczy robię sam.... Po zakupie auta wymieniłem osłonę głośnika ( była pęknięta) i kilka innych drobiazgów. Czasami robię sam czasami w ASO. Nie lubię się brudzić przy robocie--więc wymiana oleju itp zostawiam serwisowi. Edytowane 18 Stycznia 2021 przez NelsonPL
R4xx Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 23 minuty temu, NelsonPL napisał: OK.. opisz niby jak? Na niewielkim podnośniku uniosłem sobie nieco tyłeczek mojego avanta, żeby sobie nieco pracę ułatwić. Kolejno w zależności od indywidualnych upodobań szlifierka kątowa, miniszlifierka czy też piła szablasta i stare końcówki poleciały. W miejsce starych końcówek przymiarka nowych (żeby prościutko wyszło), małe korekty i dokręcenie. Samochód w dół i można podziwiać wkład własny w swój dupowóz. Przy okazji oczyściłem sobie mechanizm wysuwania haka, przeprowadziłem kontrolę wizualną tłumików, wieszaków oraz dopatrzyłem się kilku mankamentów, które przy okazji poprawiłem. Na brak wygody nie narzekałem - wózek, na glebę i wjazd pod auto. Zaledwie godzinka spędzona wieczorem przy samochodzie a jak cieszy Bez kanału wiele można zrobić, nawet olej zdarzało się wymieniać Ale tego nie polecam 1
NelsonPL Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2021 Nie mam wymienionych narzędzi--więc robota samemu odpada.
pelonek1 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 9 minut temu, NelsonPL napisał: Nie mam wymienionych narzędzi--więc robota samemu odpada. Więc kompletuj powoli to co Ci potrzebne, uwierz warto
pelonek1 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 18 minut temu, R4xx napisał: nawet olej zdarzało się wymieniać Ale tego nie polecam Żebym to raz robił bez kanału
cysiek18 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) 11 godzin temu, pelonek1 napisał: Żebym to raz robił bez kanału Właśnie się zastanawiam czego kolega @R4xx nie poleca wymiany oleju bez kanału. Toż to sama przyjemność, szczególnie jak zimno i leżysz sobie na kocyku lub kartonie Robiłem nie raz i nie jest źle. W swojej pod blokiem założyłem drugi IC z prawej strony i go podłączyłem bez najeżdżania na krawężnik @NelsonPL jak masz furę i chcesz o nią dbać to musisz mieć narzędzia, inaczej się nie da Kupuj nawet tańsza z lidla, castoramy. Do podstawowych prac ci wystarczą. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez cysiek18
NelsonPL Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, cysiek18 napisał: @NelsonPL jak masz furę i chcesz o nią dbać to musisz mieć narzędzia, inaczej się nie da Kupuj nawet tańsza z lidla, castoramy. Do podstawowych prac ci wystarczą. Jak inaczej się nie da---ASO. Prosta sprawa-w tym czasie popijam sobie kawusie. Przyjemność z wykonanej roboty ta sama. Nie muszę się brudzić Edytowane 19 Stycznia 2021 przez NelsonPL
R4xx Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 8 godzin temu, cysiek18 napisał: Właśnie się zastanawiam czego kolega @R4xx nie poleca wymiany oleju bez kanału. Toż to sama przyjemność, szczególnie jak zimno i leżysz sobie na kocyku lub kartonie Zimno? Olej wymienia się na ciepłym silniku. Nie ma nic bardziej przyjemnego od padającej kropli pachnącego, cieplutkiego, przepalonego oleju na twarz 2
Rekomendowane odpowiedzi