Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

bardzo słabo świecące reflektory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem taki sam problem - słabe światła. A że dużo jeżdżę w nocy i mam fisia na punkcie jak najlepszej widoczności, kupiłem na forum Całe bebechy z B8 polift, czyli odbłyśnik ze stelażem i soczewką, do tego adaptery, żeby to zamontować w reflektorze B6, i to wszystko. Całość była P&P, elegancko wszystko pasowało. Chwila zabawy, ale do wszystkiego jest dostęp.

Opublikowano
Godzinę temu, dayd_4 napisał:

Miałem taki sam problem - słabe światła. A że dużo jeżdżę w nocy i mam fisia na punkcie jak najlepszej widoczności, kupiłem na forum Całe bebechy z B8 polift, czyli odbłyśnik ze stelażem i soczewką, do tego adaptery, żeby to zamontować w reflektorze B6, i to wszystko. Całość była P&P, elegancko wszystko pasowało. Chwila zabawy, ale do wszystkiego jest dostęp.

Ale montowałeś w lampie Bi-xenon bo do xenona czy zwykłych H7 (taka sama obudowa co Xenon) nie zmieści się? Do bixow jak najbardziej b8fl albo Evox-R i wtedy światła robią robotę.

Opublikowano
41 minut temu, MaTeo85 napisał:

Ale montowałeś w lampie Bi-xenon bo do xenona czy zwykłych H7 (taka sama obudowa co Xenon) nie zmieści się? Do bixow jak najbardziej b8fl albo Evox-R i wtedy światła robią robotę.

Montowałem w lampie Bixenon ori

Opublikowano
2 godziny temu, MaTeo85 napisał:

W xenonie/h7 tez się zmieści projektor bosch al ,ale trzeba rozklejać lampę i ciąć plastiki wewnątrz więc nie ma sensu bo za dużo rzeźby.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.09.2020 o 10:53, dayd_4 napisał:

Żarniki to D1S Bosma

Może, ktoś potwierdzić, że w a4 z 2003 roku po lifcie z xenonami swiateł mijania tylko jest D1S żarnik? :D 
W paru miejscach czytałem, że swiatłą krótkie to D2R dlatego pytam.

Edytowane przez kubab5

Opublikowano
26 minut temu, kubab5 napisał:

Może, ktoś potwierdzić, że w a4 z 2003 roku po lifcie z xenonami swiateł mijania tylko jest D1S żarnik? :D 
W paru miejscach czytałem, że swiatłą krótkie to D2R dlatego pytam.

Nie było d2r w a4b6 było d2s na początku produkcji. Od początku 2002r szły juz d1s wyłącznie do xenonów.

Opublikowano

Palniki przeznacza się tak jak stanowi ostatnia litera w oznaczeniu...D2R to odbłyśniki, a D2S to soczewki
Tak jak pisze @pila24, w naszych B6 były D1S bo w tym modelu fabrycznie był tylko jeden odzaj reflektorów, soczewki.

Opublikowano
  • Autor

Ktoś byłby tak miły i wrzucił zdjęcie odbłyśnika do D1S? Bo widzę, że na allegro są dwa typy i już zwątpiłem, który pasuje do D1S. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

To może inne pytanie. Czy odbłyśnik w xenonach i bixenonach jest taki sam? 

Opublikowano

Inny bo zasada działania też inna. 

Opublikowano

Inny bo soczewka jest inna, a soczewka z odbłyśnikiem tworzy jedną całość (skupienie światła itd.) do tego właśnie funkcja lampy w xenonie nie ma przesłony bo za długie odpowiada żarówka H7, w Bixie jak nazwa mówi mamy zarówno mijania jak i drogowe więc potrzebna przesłona ruchoma która decyduje jakie/ile światła pada na soczewkę.

I chyba różnią się też wielkością w bix 3 cale, a w zwykłym chyba 2,5 cala jak dobrze pamiętam. (Chyba że mylę ze zwykłymi H7)