pajaku83 Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Witam czy moze ktoś mi z kolegów powie jak działa automatyczne skladanie lusterek w a4 b9 2017r nie moge znalesc w ustawieniach a ręczne zamykanie działa
wrclaguna Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 w Opcja Pojazd masz w ustawieniach
pajaku83 Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 Podziękował a jeszcze przy wstecznym powinny lusterka isc w dół znaczy szkla to tez jest gdzieś w opcji z góry dziękuję
fio Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 55 minut temu, pajaku83 napisał: przy wstecznym powinny lusterka isc w dół znaczy szkla to tez jest gdzieś w opcji z góry dziękuję U mnie trzeba przekręcić pokrętło ustawiania lusterek na pozycję prawego lusterka.
Muskel1 Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Nie tylko u Ciebie. W każdym modelu.
pajaku83 Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 Dziekuje za informacje jutro sprawdze
pajaku83 Opublikowano 24 Września 2020 Autor Opublikowano 24 Września 2020 Wszystko działa dziekuje za pomoc
Pellek Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 Ktoś wie może jak aktywować w menu pojazdu składane lusterka, wraz z zamknięciem auta? Żeby poprostu pojawiła się opcja w ustawieniach auta?
Muskel1 Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 Spróbowałbym w adaptacjach w 5F, następnie reset mmi. -Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_car_mirror -> aktiv -Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_car_mirror_over_threshold_high -> aktiv -Car_Function_List_BAP_Gen2-mirror_0x0E -> aktiv -Car_Function_List_BAP_Gen2-mirror_0x0E_msg_bus -> Datenbus Komfort
Muskel1 Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 Przejrzałem u siebie wszystkie adaptacje w 5F ale nigdzie nie mogę znaleźć, która za to odpowiada. Masz aktywowane Car_Function_Adaptation_Gen2_menu_display_central_locking? Jest to od zamka centralnego ale tam też jest podpunkt składania lusterek. W sterownikach drzwi kierowcy i pasażera zaznaczyłeś Bit 4 i Bit 6 w Byte 4?
Pellek Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 W module komfortu bajt 9 bit 3 za to odpowiada, udało się odnaleźć
Muskel1 Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 No tam akurat nie szukałem ale tak, masz rację
waldi33b Opublikowano 25 Czerwca 2023 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Jak włączyć opcję składania lusterek bocznych razem z zamknięciem auta Audi a4 avant z 2018 roku 2.0 tdi. Dodam że w ustawieniach menu auta nic takiego nie ma. Proszę o pomoc.
Muskel1 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Jeżeli nie masz tego fabrycznie, to nie uruchomisz tego zmianą kodowania. Masz z pewnością sterowniki drzwiowe, które tego nie obsługują. Po zmianie kodowania jak wyżej opisane możesz spróbować wyświetlenie tej opcji w MMI ale wątpię, aby to ruszyło. Masz składane lusterka w ogóle?
Muskel1 Opublikowano 24 Grudnia 2023 Opublikowano 24 Grudnia 2023 To co chcesz aktywować jak fizycznie nie masz silniczków do składania? Kodowanie sterowników to nie czary, że wyczaruje Ci wyposażenie, którego fizycznie nie masz.
Tomafx Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Witam, a5 f5 2019r . Mam już graty do składania lusterek tj. lusterka elektrycznie składane, rączka z pokrętłem. Moduł sprawdzałem ma możliwość obsługi składania lusterek (8w0 959 593 H). Pytanie, przełożenia lusterek i po tym co dalej? 1 vcds - gdzie szukać opcji odblokownia . 2. Menu auta ? Edytowane 1 Stycznia przez Tomafx
Muskel1 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia W sterownikach drzwi kierowcy oraz pasażera (42 i 52) aktywować w bajcie 4 bit 4. W sterowniku komfortu (46) aktywować w bajcie 9 bit 3. Po zakodowaniu trzeba zaryglować auto pilotem i odczekać 15 min. do uśpienia sterowników. Po ponownym uruchomieniu powinna w MMI w ustawieniach pojazdu/zamek centralny pojawić się opcja możliwości zaznaczwnia automatycznego składania się lusterek po zaryglowaniu auta pilotem.
Rekomendowane odpowiedzi