Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi S3 8Y Sportback 2.0 R4 TFSI quattro S-tronic 310KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

zamówienie już dawno dopięte, auto będzie w ciągu 3 tygodni, a że jest w miarę ciekawe to warto o tym wspomnieć i na forum.

Do rodziny naszych aut dołącza nowe Audi S3. Sam jestem ciekawy jak to będzie jeździło. Jak zamawiałem, niestety nie było w Polsce dostępnej wersji First Edition (weszła dopiero kilka dni temu) - wyróżnia się bogatym wyposażeniem i przede wszystkim czarnymi emblematami, ringami i końcówkami wydechu. Ale praktycznie moja będzie wyglądała bardzo podobnie. Zamówiłem już nawet oddzielnie czarne emblematy S3 oraz ringi Audi. Końcówki układu też mają mi zrobić czarne - wszystkich tych rzeczy nie ma oddzielnie w konfiguratorze dla S3 bez pakietu First Edition (czemu? sam nie wiem).

Auto w kolorze Python Yellow w pełnym pakiecie czerń. Wyposażenie z grubsza to nie full opcja, ale dużo rzeczy, które powinny się znaleźć w takim aucie. M.in. matrixy z wizualizacją przód/tył, czarne koła, okno dachowe, siedzenia sportowe w Alcantarze, B&O, Audi Virtual Cockpit Plus, oświetlenie Ambiente Plus, Phone Box, Audi Smartphone Interface, elektryczna klapa bagażnika, Komfortowy kluczyk, składane i samo-ściemniające się lusterka wraz z bez ramkowym lusterkiem środkowym, sportowa kierownica spłaszczona. Samochód do miasta więc z asystenów tylko Lane Assist, Side Assist, Asystent parkowania z Audi parking system plus, Kamera cofania, Pre Sense Front i Auto Hold. Zawieszenie sportowe, Audi Drive Select z progresywnym układem kierowniczym.

Podsumowując, wg nas bardzo fajne auto względem poprzednika (S3 8V) jeżeli chodzi o wnętrze. Wreszcie czuć świeżość, nowoczesność. Grafiki wyświetlane na ekranach już nie trącą czasem, a sam ekran ma dobrą rozdzielczość - tutaj widać największą różnicę. Natomiast z zewnątrz fajna sprawa to ostrzejsze linie, RS-owy grill wraz z wcięciem w klapie. Osiągowo bardzo podobnie bo i moc praktycznie ta sama - 310 KM (4,8 do setki, poprzednik miał chyba 4,7). Myślę, że auto do miasta w sam raz.

Poniżej zdjęcia z konfiguratora (bez czarnych ringów, emblematów oraz wydechów), oczywiście jak odbiorę podrzucę zdjęcia na żywo wraz z opisem wrażeń z jazdy, bo tych aut jeszcze nie ma więc nawet nie miałem okazji się nim przejechać. 

PS. dorzucam zdjęcia, jak będzie wyglądał z czarnymi ringami, emblematami i końcówkami wydechu ;)

Z pozdrowieniami.

Przechwytywanie.PNG

Przechwytywanie2.PNG

Przechwytywanie3.PNG

Przechwytywanie4.PNG

Przechwytywanie 7.PNG

Przechwytywanie 8.PNG

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano

:kox:

Opublikowano

Dobry wybór i super kolor :thumbup:

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, qruku napisał:

Dobry wybór i super kolor :thumbup:

Kolor powiem Ci, że taki eksperymentalny jak dla mnie. Ale podobają mi się A35 w takim, więc zdecydowaliśmy się spróbować. Jeździć będzie żona, a zaakceptowała także ufff :) Trzeba będzie w lakier do paznokci tylko zainwestować i żółte etiu do srajfona :D ;)

Opublikowano

Ciekawe autko :kox:

Opublikowano

No proszę kolejne fajne kolorowe autko w stajnie , super !!! :D

Opublikowano
  • Autor
W dniu 3.10.2020 o 22:44, reikeb napisał:

No proszę kolejne fajne kolorowe autko w stajnie , super !!! :D

No dzięki. Jak odbierzemy to wrzucimy na żywo. Sam jestem ciekawy jak będzie się prezentować i jeździć :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przyjechała ;) 

DA9DFD68-28B4-4523-9F91-C9E63742B571.jpeg

Opublikowano

miód ze smalcem ... :decayed:

graty nabytku !!!!!!

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, Dev napisał:

miód ze smalcem ... :decayed:

graty nabytku !!!!!!

Dzięki ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak wrażenia z jazdy, wykończenia oraz multimediów?  Pokaż foty wnętrza ?

Opublikowano
  • Autor

Jeździ się fajnie. Nie można narzekać. Wykończenie plastikowe ale też te plastiki udają coś więcej. Na pewno jest lepiej niżw 8V. No i multimedia - można narzekać, że dotykowe itd itp, ale procesor systemów, rozdzielczość i sposób działania jest już mocno do przodu. Kilka fotek z zewnątrz z niedawnej sesji, a ze środka muszę coś zrobić bo chyba nie mam ?

7E1BFF04-82C4-4439-B1DF-91D249A8DBA5.jpeg

04407C41-773B-4E2F-994A-93F8162F795F.jpeg

C5791782-AD20-4B3F-89D0-4AC7BA12192D.jpeg

A4AE1334-1439-4A69-875E-393C873AE289.jpeg

Opublikowano

Na tych zdjęciach ładnie wygląda to żółte S3 i dobrze się komponuje z niebieskim RS5.

Edytowane przez granatowy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolor z pewnością przyciąga uwagę i wzrok :evil2:

Pasuje taka "eksperymentalna" barwa do S3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo fajna furka :)

Mam nadzieję, że kiedyś się na taką przerzucę ale jak na tą chwilę śmigam swoją starszą RS-ką :D Jak Cię będę mijał kiedyś będę trąbić! Szerokości!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.02.2021 o 11:28, Lukas1974 napisał:

Bardzo fajna furka :)

Mam nadzieję, że kiedyś się na taką przerzucę ale jak na tą chwilę śmigam swoją starszą RS-ką :D Jak Cię będę mijał kiedyś będę trąbić! Szerokości!

Jak spotkasz S3 to będziesz trąbić na żonę i może nie zrozumieć :D Jak spotkasz RS5 to na mnie ;)

Fajna RS3 Twoja również. U nas w ekipie jeździ taka zrobiona na 500+ ;)

Opublikowano

Odrzutowa jajecznica.  :banan:

Jak bedziesz kiedyś sprzedawał to zaklepuję już . :buhaha:

Opublikowano

Paweł, a jak oceniasz jakość audio ? Moim zdaniem tragedia jak na B&O. Moja żona sama zwróciła uwagę na to, że dużo gorzej gra niż w poprzednim aucie. Próbowałem coś tam poustawiać, ale dalej lipa i nic z tego raczej porządnego nie będzie. Jak twoim zdaniem to wygląda u Ciebie.

Opublikowano
W dniu 17.02.2021 o 14:55, Kosmita napisał:

Jak spotkasz S3 to będziesz trąbić na żonę i może nie zrozumieć :D Jak spotkasz RS5 to na mnie ;)

Fajna RS3 Twoja również. U nas w ekipie jeździ taka zrobiona na 500+ ;)

Haha ta pewnie pomyśli co za jełop, chyba chce mnie poderwać :D i telefon do Ciebie, że jakiś natręt ją napastuje :P Będę musiał wozić jakiś trunek w bagażniku na wszelki wypadek, oczywiście w podarku bo nie będziemy spożywać. Pozdrawiam! ;)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.02.2021 o 09:11, Carlos* napisał:

Paweł, a jak oceniasz jakość audio ? Moim zdaniem tragedia jak na B&O. Moja żona sama zwróciła uwagę na to, że dużo gorzej gra niż w poprzednim aucie. Próbowałem coś tam poustawiać, ale dalej lipa i nic z tego raczej porządnego nie będzie. Jak twoim zdaniem to wygląda u Ciebie.

Wydaję mi się, że jakoś gorzej od B&O w poprzedniej A3 nie gra. Każdy model w dół to ten B&O jest słabszy niestety. Ja uważam, że w A4/5 jeszcze jest znośnie ale jak porównasz to do B&O Advanced w najnowszej (ten za 30k zł plus) to też gra słabo. W S3 gra ciut słabiej ale jakoś gra. Jak by człowiek miał za to dopłacić 10k to bym się zmartwił ale w S3 nie była to duża dopłata..