hak64 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2021 2 minuty temu, MaTeo85 napisał: dlatego napisałem poniżej drugą wersję wydarzeń Też odpada. Pojazd 2 wymusza wtedy pierwszeństwo na nr 3.
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) 3 2 1 reguła prawej strony, tutaj nie ma znaczenia gdzie który jedzie Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Dev 1
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 5 minut temu, Dev napisał: 3 2 1 reguła prawej strony, tutaj nie ma znaczenia gdzie który jedzie Też tak mówię. Pod warunkiem, że wszystkie 3 pojazdy w tym samym czasie dojeżdżają do skrzyżowania.
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 lepsze sa skrzyzowania równorzedne gdzie naraz "wpada" 4 auta
dirty.73 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 5 minut temu, Muskel1 napisał: Też tak mówię. Pod warunkiem, że wszystkie 3 pojazdy w tym samym czasie dojeżdżają do skrzyżowania. no ale 3 wymusza 1 w tym wypadku
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 5 minut temu, dirty.73 napisał: no ale 3 wymusza 1 w tym wypadku
dirty.73 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Teraz, Dev napisał: nie wiem co cię cieszy,skręcający w lewo ma pierszeństwo przed jadącym prosto??
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Tyle że ten co jedzie na prosto musi czekać i puścić tego z prawej więc nic nikt nie wymusza.
dirty.73 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Teraz, Muskel1 napisał: Tyle że ten co jedzie na prosto musi czekać i puścić tego z prawej więc nic nikt nie wymusza. tak,a ten z prawej,ma z prawej 3 i też ma czekać?
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Jedyny nie mający nikogo po prawej jest nr 3 i on zaczyna. Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Muskel1
dirty.73 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) 5 minut temu, Muskel1 napisał: Jedyny nie mający nikogo po prawej jest nr 3 i on zaczyna. hm,no coś w tym jest,ale skręciłbyś w lewo,widząc jadące prosto auto z naprzeciwka? edit:pewnie nie mam racji,ale 3 zmienia kierunek jazdy,pozostałe jadą prosto,i tu bym szukał rozwiązania Edytowane 2 Stycznia 2021 przez dirty.73
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) 15 minut temu, dirty.73 napisał: tak,a ten z prawej,ma z prawej 3 i też ma czekać? prawo jazdy z chipsów ? ile masz lat ? Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Dev 1
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Najwidoczniej się pomyliłem dając wiarę tej stronie Pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniach równorzędnych OSKDUET.PL Pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniach równorzędnych. Omówienie trudnych sytuacji...
hak64 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2021 Koledzy, właściwa kolejność to 1, 3, 2. A teraz po kolei. Na skrzyżowanie jako pierwszy wjeżdża pojazd nr 3, ale zatrzymuje się na środku, bowiem ma obowiązek ustąpienia pierwszeństwa jadącemu na wprost, wynikający z treści Art 25 pkt. 1 Kierujący pojazdem... jest obowiązany ...ustąpić pierwszeństwa pojazdowi... jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost... (czyli pojazdowi nr 1). Z kolei pojazd nr 2 nie może wjechać na skrzyżowanie, bo przepis Art 25 pkt 4 ust 1 mówi: Kierującemu pojazdem zabrania się wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy (a przypomnę stoi na nim pojazd nr 3). Zatem pojazd nr 1 przejeżdża jako pierwszy, następnie skrzyżowanie opuszcza pojazd nr 3 i dopiero wtedy wjeżdża pojazd nr 2.
dirty.73 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 1 minutę temu, Dev napisał: prawo jazdy z chipsów ? ile masz lat ? lat mam za dużo,i szkoda mi już czasu na dyskusje z ludźmi,którzy myślą,że wszystko wiedzą,a jedyne co potrafią,to jakieś idiotyczne odpowiedzi 1
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) 3 minuty temu, hak64 napisał: Koledzy, właściwa kolejność to 1, 3, 2. A teraz po kolei. Na skrzyżowanie jako pierwszy wjeżdża pojazd nr 3, ale zatrzymuje się na środku, bowiem ma obowiązek ustąpienia pierwszeństwa jadącemu na wprost, wynikający z treści Art 25 pkt. 1 Kierujący pojazdem... jest obowiązany ...ustąpić pierwszeństwa pojazdowi... jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost... (czyli pojazdowi nr 1). Z kolei pojazd nr 2 nie może wjechać na skrzyżowanie, bo przepis Art 25 pkt 4 ust 1 mówi: Kierującemu pojazdem zabrania się wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy (a przypomnę stoi na nim pojazd nr 3). Zatem pojazd nr 1 przejeżdża jako pierwszy, następnie skrzyżowanie opuszcza pojazd nr 3 i dopiero wtedy wjeżdża pojazd nr 2. Tzn. nie sprzedasz mi teraz polisy? oblałem egzamin Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Muskel1
pelonek1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 No tak ale większość zakładała że wszyscy stoją na skrzyżowaniu a nie ze pojazd 2 dojeżdża. Faktycznie do skrzyżowania ma jeszcze kawałek drogi
hak64 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2021 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Tzn. nie sprzedasz mi teraz polisy? Nie sprzedaję polis ubezpieczeniowych. Ja z ubezpieczycielami walczę.
Rekomendowane odpowiedzi