kubabkb Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 Panowie cieknie z czujnika temperatury , oring byl wymieniany jakies 1,5 rok temu( oring byl oryginalny) mozliwe ze pekl ten aluminiowy kruciec dlatego cieknie z czujnika czy znow uszczelke wywalilo?
indyczes Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 Może cieknąć również z samego czujnika, na początek wymień oringa tylko oryginał a nie zamiennik i obserwuj. 1
kubabkb Opublikowano 26 Października 2020 Autor Opublikowano 26 Października 2020 czyli sam czujnik moze byc pekniety ? zdazaly sie takie sytuacje?
kubabkb Opublikowano 28 Października 2020 Autor Opublikowano 28 Października 2020 no chyba ze jeszcze jest opcja ze ten aluminiowy kruciec pekl w okolicy czujnika
piotrsob1 Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Nie słyszałem żeby króciec czujnika pękł , sam czujnik też nie powinien przeciekać Jak ciekło wcześniej i np. nie wyczyściłeś dokładnie króćca z osadu po wyciekającym płynie to jest mała szansa że nastepny o-ring będzie szczelny Musi być wyczyszczone praktycznie do żywego aluminium, o-ring lekko nasmarowany wazelina techniczną lub w ostateczności smarem . Edytowane 6 Listopada 2020 przez piotrsob1 1
Dev Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 36 minut temu, piotrsob1 napisał: Nie słyszałem żeby króciec czujnika pękł , sam czujnik też nie powinien przeciekać Jak ciekło wcześniej i np. nie wyczyściłeś dokładnie króćca z osadu po wyciekającym płynie to jest mała szansa że nastepny o-ring będzie szczelny Musi być wyczyszczone praktycznie do żywego aluminium, o-ring lekko nasmarowany wazelina techniczną lub w ostateczności smarem . króciec często pęka w srodku przy uszczelce, stad wycieki
kubabkb Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 Dev chodzi Ci o ten metlowy czy ten drugi plastikowy?
Dev Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) plastik, ale uszczelka pod alu też potrafi puscic Edytowane 6 Listopada 2020 przez Dev
Maro2063 Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 witam w sobotę wymieniłem czujnik temp g62 i lipa bo wstawiłem hella a nie oriczeka mnie jeszcze raz zabawa
Maro2063 Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 7 minut temu, przem8 napisał: A co z nim nie tak?
Maro2063 Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 9 minut temu, przem8 napisał: A co z nim nie tak? To zdjęcie błędu starego czujnika ori na nim pokazywało temp 90 stopni tylko wywalało błąd powyzej pokazany, na nowym maksymalnie pokazuje 86 stopni i właśnie nie wiem czy tak ma być czy po prostu czujnik walnięty (spalanie wg fis ponad 3l większe)
Maro2063 Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 Teraz, przem8 napisał: Okablowanie sprawdź jeszcze. Sprawdziłem kable są ok
Rekomendowane odpowiedzi