Pieniu96 Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Witam, od jakiegoś czasu próbuję zrobić chiptuning podniesienia mocy ze 163 km i max o ile można podnieść moc to 10 km i 26 nm i pytanie z mojej strony czy to pęknięcie w turbinie może mieć na to znaczący wpływ ?? Bo wszystko inne jest sprawne, że tak powiem sprawdzone od A do Z i tylko pozostaje ta turbina.
grubcio1980 Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Tu pęknięcie ma prawie każda i zazwyczaj drugie jest WG. Na szczęście tego drugiego nie widać, więc komplet logów pokaże czy można wirusować ? i jak wszystko jest ok to na pewno będzie więcej niż 10 km ? Edytowane 10 Listopada 2020 przez grubcio1980
Pieniu96 Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) 23 minuty temu, grubcio1980 napisał: Edytowane 10 Listopada 2020 przez Pieniu96
Pieniu96 Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Opublikowano 10 Listopada 2020 A pytanie jeszcze jedno czy może być tak że w tych b7 18t benzynach komputer nie pozwalał na chipa i możliwe że trzeba będzie obejść jakiś sterownik bądź zgrywać nową mapę ??
przem8 Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Co za mongolskie teorie wymyślasz? Masz niesprawne auto albo pseudo tunera. Pokaż logi serii to będzie widać co jest grane. Po samym sofcie w zdrowym bfb masz pod 200koni i 300 niuta. 2
Remilo7 Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 22 godziny temu, Pieniu96 napisał: A pytanie jeszcze jedno czy może być tak że w tych b7 18t benzynach komputer nie pozwalał na chipa i możliwe że trzeba będzie obejść jakiś sterownik bądź zgrywać nową mapę ?? Nie bardzo się na tym znam, ale może ktoś mądrzejszy rozwinie temat U mnie jak robili program faktycznie była taka sytuacja, że pomimo zmiany parametrów ecu nie reagowało. Trzeba było zmieć wartość w jakimś tam miejscu w mapie, czego nie dało się zrobić przy pomocy tego sprzętu jakiego zazwyczaj firma używała. Musieli użyć innego o szerszych możliwościach. Ale ostatecznie wszystko wyszło. Może tutaj tuner jakiś lewy i o tym nie wie lub też nie dysponuje odpowiednim softem do chipowania?
Pieniu96 Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) W dniu 11.11.2020 o 20:33, Remilo7 napisał: Nie, tuner nie jest lewy, co się okazało że mechanik któremu zleciłem naprawę zaczął wymyślać sobie jakieś historyjki aby mnie naciąć na kasę, co się okazało cięgno w turbinie miało luzy których nie powinno być Edytowane 14 Listopada 2020 przez Pieniu96
Rekomendowane odpowiedzi