michal_g84 Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 albo moc i sama benzyna albo lepiej kupić wolnossący i wtedy gazować
wojtek26 Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Jakos nie dawno natknąłem sie na artykuł gdzie jakas firma montowała LPG do silników typy FSI i była to instalacja V generacji wtrysk gazu w fazie płynnej.
Dev Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Jakos nie dawno natknąłem sie na artykuł gdzie jakas firma montowała LPG do silników typy FSI i była to instalacja V generacji wtrysk gazu w fazie płynnej. to nie ma znaczenia czy 1,2,3,4 czy 5 generecja liczy sie tylko sposób napełniania komory cylindrowej
talib1990 Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 albo moc i sama benzyna albo lepiej kupić wolnossący i wtedy gazować tu nie chodzi o to, że silnik jest z turbinką ale o sposób zasilania TSI TFSI itp są wyposażone w bezpośredni wtrysk paliwa... wielu ludzi ma 1.8 T z LPG nawet 2,7 BiTurbo i to śmiga..
michal_g84 Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 albo moc i sama benzyna albo lepiej kupić wolnossący i wtedy gazować tu nie chodzi o to, że silnik jest z turbinką ale o sposób zasilania TSI TFSI itp są wyposażone w bezpośredni wtrysk paliwa... wielu ludzi ma 1.8 T z LPG nawet 2,7 BiTurbo i to śmiga.. No zgadzam się z Tobą ale nie da się ukryć że najmniejsze prawdopodobieństwo powikłań po instalacji LPG jest w autku z silnikiem wolnossącym, ja słysząc opinie na temat instalek do silników z bezpośrednim wtryskiem w życiu bym się na to nie zdecydował, bo co do 1.8T i 2.7 BiT to już inna bajka i tam po prostu jest potrzebny znający się na rzeczy gazownik
Dev Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 nie tylko gazownik ale i przystosowany do turbo junkers
michalmic Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 no nic tylko diesla trza kupić... Ale dzięki za pomoc
Bogumił Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 Na allegro pojawiła się oferta 2,0TFSI z gazem http://moto.allegro.pl/item803272291_audi_a4_2_0tfsi_200km_z_gazem_okazja.html jak to w końcu jest? Będzie taki samochodzik z takim silnikiem jeździł na gazie czy nie? Na zdjęciach jest pokazane co B7 ma pod maską i widać tam jakąś instalację.
juby_p Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 Instalacja wyglada na BRC i już dawno wspominałem, tylko w chyba w innym watku, ze BRC ma cos takiego w ofercie;) niewiadomo dokońca jak to działa z tego co słyszałem to na wolnych obrotach przelancza sie na benzyne ale to tylko plotki. Tu link http://www.czakram.pl/grafika/pdf/folder_sdi.pdf jakby mozna ze zdjęcia wywnioskować to z bezposredniego wtrysku po zalozeniu instalacji to nagazie jest juz posredni, ale to tez moje przypuszczenie po nawiertach kolektora.
poziek Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 TFSI nie będzie jeździł na gazie...
juby_p Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 TFSI nie będzie jeździł na gazie... Mozesz sie deko rozwinąć? na mój nos jeździc może ale napewno nie tak samo jak na benzynie.
poziek Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 na mój nos jeździc może ale napewno nie tak samo jak na benzynie. Ale jaki jest sens montować gaz skoro będzie co chwila w korku przełączał się na benzynę...naprawdę zamiast kombinowac na siłę kupcie sobie A4 z silnikiem wolnossącym i zakładajcie gaz...
juby_p Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 na mój nos jeździc może ale napewno nie tak samo jak na benzynie. Ale jaki jest sens montować gaz skoro będzie co chwila w korku przełączał się na benzynę...naprawdę zamiast kombinowac na siłę kupcie sobie A4 z silnikiem wolnossącym i zakładajcie gaz... Niemam zamiaru zakładać gazu do TFSI a do wolnosacego FSI to chyba to samo?? Chodziło mi o fakt że można zamontować LPG ale silnik niedziała jak na benzynie no i na wolnych obrotach chodzi na benzynie a nie odpowiedź nie bo nie - bez obrazy Pozdrawiam.
poziek Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 Niemam zamiaru zakładać gazu do TFSI a do wolnosacego FSI to chyba to samo?? do FSI też nie, do żadnego silnika z bezpośrednim wtryskiem trzeba się z tym pogodzić i zapomnieć o temacie
Dev Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 ze tez komus chce sie ciagnac jeszcze ten temat silnik bedzie chodzil ale kulawo o wolnych obrotach zapomnij ogolnie cala zabawa g....o warta. Amen
Rekomendowane odpowiedzi