SylverStone Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam,miesiac temu kupilem Audi 1.8T super sprawa jednak mam pewien mankament jednak nie klopotliwy bardzo.Gdy samochód jest zimny to staram sie go oszczedzac czyli zmiana przy lekko ponad 2tys. Gdy sie nagrzeje do 90 to wtedy czasem sie poszaleje,jednak zauwazyłem ze gdy silnik nie jest dogrzany badz był i po postoju (10-15min) gdy jade i chce depnac to tak chodzby miał odciecie przy 5,5-5tys obr. do tego momnentu ok potem to juz szarpie robi kangurka i tyle zmieniam bieg ale momentalnie dochodzi do tych wartosci i znowu.Jest to wlasnie w takich momentach.Raz przycislem przy temp. 60 i to samo mialem,no i po postoju zauwazylem.Gdy juz ta temperatura 90 jest jakis czas powiedzmy 2-3km to nie ma najmniejszego problemu ciagnie dalej,nie raz bylem na trasach i nie zawiodlo mnie odnosnie przyspieszania.Poza tym nic sie z autem sie nie dzieje.Jednak nurtuje mnie takie cos.Czy turbo musi miec odpowiednia temperature zeby wszystko chodzilo?Czy mam sie martwic czy to naturalny objaw Pozdrawiam
gienek150 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 witam tez mam tego typu problem jak depne na zimnym to szarpie i przez minute chodzi jak traktor i nie reaguje na gaz po chwili wszystko wraca do normy. czego to moze byc wina ? moze ktoś miał taki problem
Dev Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 a vaga podpinali? tak jest, najpierw VAG, potem gdybanie. Do sprawdzenia: sonda, czujnik wody, przeplywka, swiece, cewki
gienek150 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 vag podpinany nie ma błedów sonda ok przepływka pompuje jak trza zostaja swiece i cewki do sprawdzenia[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 20:17_________________________________________________pompa paliwa sprawdzana pompuje jak trzeba suszarka tez dmucha dobrze
martinno Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 vag podpinany nie ma błedów sonda ok przepływka pompuje jak trza zostaja swiece i cewki do sprawdzenia[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 20:17_________________________________________________pompa paliwa sprawdzana pompuje jak trzeba suszarka tez dmucha dobrze No i jeszcze ewentualnie przewody zapłonowe
Dev Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Kolego AEB to nie ADR, tam nie ma kabli tylko same cewki
martinno Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Upssss, to ja przepraszam,nie wiedziałem,nie jestem w temacie A te fajki co wychodzą z cewek na świece?
Rekomendowane odpowiedzi