Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kupno regenerowanej maglownicy do A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Dev napisał:

było juz kilka przypadków na tym płynie że pompy siadały, magle sie rozszczelniały itp

A widzisz, mądrego dobrze posłuchać, chociaż już kilka razy go zmieniałem w różnych VAGach i nie było nigdy żadnego problemu, febi podaje też nr G004000M2 w specyfikacji, także nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

To muszę poinformować mechanika żeby zalał ten febi zielony bo nawet jakbym chciał ten z ASO to pewnie można go kupić tylko w ASO ;D a nie mam jak się tam dostać bez auta :)

Opublikowano
2 godziny temu, pelonek1 napisał:

A widzisz, mądrego dobrze posłuchać, chociaż już kilka razy go zmieniałem w różnych VAGach i nie było nigdy żadnego problemu, febi podaje też nr G004000M2 w specyfikacji, także nie wiem.

Ravenol również podaje taką specyfikację. Jakieś 6,5 kkm temu zrobiłem płukankę i wymianę na Ravenol SSF.

Opublikowano

Kombinowałem kiedyś z płynami i ten z ASO w lato przy wysokich temperaturach powoduje lekkie wycie pompy czasem. Najlepszy febi mineralny. Biała butelka i zielona nakrętka,i taki ma być w b6 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pozwolę się podpiąć pod temat żeby nie rozpoczynać nowego. 
A mianowicie muszę kupić magiel do B6 2,4v6 i tez nie do końca wiem z jakim numerem szukać. Czy kto mógłby mi podać numery maglu które będą pasować? 
VIN: WAUZZZ8EX4A275566

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, PatrykBVB napisał:

Pozwolę się podpiąć pod temat żeby nie rozpoczynać nowego. 
A mianowicie muszę kupić magiel do B6 2,4v6 i tez nie do końca wiem z jakim numerem szukać. Czy kto mógłby mi podać numery maglu które będą pasować? 
VIN: WAUZZZ8EX4A275566

Ostatnio też wymieniałem maglownice, więc wszystko zależy czy masz servotronic czy nie, jeżeli nie to numery będą pasować wszystkie te które kolega wyżej wypisał   8E1 422 065 S ---> 8E1 422 052 A ---> 8E1 422 052 Q ---> 8E1 422 053 A ---> 8E1 422 053 K ---> 8E1 422 054 A ---> 8E1 422 054 E

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 2.01.2021 o 15:19, Dev napisał:

Od tego powinienes rozpoczac, najpierw trzeba ustalic nr ktory podejdzie P&P a potem szukać właściwego magla.

Dawaj VIN.

Witam Cię Dev , mam ogromną  prośbę , czy sprawdziłbyś mi po Vinie czy mam maglowinice z servotroniciem ? Będe bardzo wdzięczny

VIN WAUZZZ8E54A034983

Opublikowano
21 godzin temu, przemek3067 napisał:

Witam Cię Dev , mam ogromną  prośbę , czy sprawdziłbyś mi po Vinie czy mam maglowinice z servotroniciem ? Będe bardzo wdzięczny

VIN WAUZZZ8E54A034983

8E1 422 054 A lub E

Opublikowano

Będzie pasować maglownica servotronic z exeo 3R1422072A do mojej b6 vin.WAUZZZ8EX3A001069

Opublikowano

Magiel z exeo będzie pasował bez problemów.

Opublikowano
1 minutę temu, MaTeo85 napisał:

Magiel z exeo będzie pasował bez problemów.

Ok.super dzięki z szybką odp.

Opublikowano

Mam ten magiel u siebie w b6, 2.0 ale to praktycznie to samo co 1.8 więc nic się nie martw tylko montuj :)

Opublikowano

Przeczytałem  ten wątek i trochę mi namieszało w głowie że trzeba patrzeć na magiel jaki jest notowany w b6.Ja mam servotronic zamontowany  z exeo 3R1422072A od 2 lat czasami słyszę przy skręcie jakieś skrzypienie olej ori zalany wyżej koledzy wypowiadają się Febi minerał jest lepszy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam @Dev mam prośbę tą samą co kolega wyżej. Dasz rade po nr VIN sprawdzić jaki magiel muszę szukać ? Wiem tylko tyle że mam ten standardowy z B6 czyli 1N1. Tylko teraz nie wiem jakich nr maglownicy szukac. :D

Opublikowano
7 minut temu, Dziurra napisał:

Witam @Dev mam prośbę tą samą co kolega wyżej. Dasz rade po nr VIN sprawdzić jaki magiel muszę szukać ? Wiem tylko tyle że mam ten standardowy z B6 czyli 1N1. Tylko teraz nie wiem jakich nr maglownicy szukac. :D

daj nr VIN

Opublikowano
27 minut temu, Dev napisał:

daj nr VIN

WAUZZZ8E73A320266
A mogłbyś mi jeszcze sprawdzić prawy przegub wewnętrzny/półoś ? Bo mam do wymiany i nie wiem jakiego szukać. 

Opublikowano
16 godzin temu, Dziurra napisał:

WAUZZZ8E73A320266
A mogłbyś mi jeszcze sprawdzić prawy przegub wewnętrzny/półoś ? Bo mam do wymiany i nie wiem jakiego szukać. 

magiel - 8E1 422 054 A lub E

półoś - 8E0 407 272 S lub 8E0 407 452 GX

przegub - 8E0 498 099 G

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pozwolę sobie zapytać w tym temacie. Brzydkie stukanie z przodu, nastawiam się na maglownicę bo komplet zawieszenia z przodu wymieniony a sugerując się innymi postami tutaj to by pasowało. Odstawiam auto do mechanika i po diagnozie, jeśli to faktycznie maglownica - szukać nowej czy regenerować?

//Jednak stanęło na wymianie zwrotnicy.

Edytowane przez baQQQ

Opublikowano
  • Autor

Ostrzeżenie.. Jak padnie Wam maglownica to sprawdźcie też obowiązkowo stan pompy, w moim przypadku i podobno to częsty problem w tych autach, pompa lubi często rozwalić maglownice poprzez opiłki z pompy. Ja niczego nie świadomy wymienilem maglownice, pompy nie ruszalem i maglownica wytrzymała 2 miesiące.. Dopiero po wymianie maglownicy, pompy i przepłukanie całego układu wspomaganie działa jak należy 

Opublikowano

WAUZZZ8E44A257242 

Co zrobić w sytuacji, gdyby moja przekładnia nie nadawała się tj. jakiej nowej szukać?