M@teo Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Witam ,w moim dieslu mam taki problem że gdy chce gwałtownie zahamować to pedał hamulca robi sie bardzo twardy i auto nie hamuje a jak wciskam powoli i to jest miękki i hamuje normalnie . Próbowałem odpowietrzyć ale to nic nie pomogło . Zaobserwowałem że jak auto jest odpalone i sie naciska hamulec to słychać takie syknięcia jak by w okolicach zaworka serwa a na zgaszonym tylko raz syknie i koniec . Jak myślicie co może to powodować ? Czy to zaworek serwa jest do wymiany ? Edytowane 4 Stycznia 2021 przez M@teo
Dev Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 12 minut temu, M@teo napisał: Witam ,w moim dieslu mam taki problem że gdy chce gwałtownie zahamować to pedał hamulca robi sie bardzo twardy i auto nie hamuje a jak wciskam powoli i to jest miękki i hamuje normalnie . Próbowałem odpowietrzyć ale to nic nie pomogło . Zaobserwowałem że jak auto jest odpalone i sie naciska hamulec to słychać takie syknięcia jak by w okolicach zaworka serwa a na zgaszonym tylko raz syknie i koniec . Jak myślicie co może to powodować ? Czy to zaworek serwa jest do wymiany ? masz nieszczelnosc na podcisnieniu
M@teo Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2021 56 minut temu, Dev napisał: masz nieszczelnosc na podcisnieniu Ale ten słychać tylko wtedy gdy wciskam hamulec jak by zaworek upuszczał
Dev Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 28 minut temu, M@teo napisał: Ale ten słychać tylko wtedy gdy wciskam hamulec jak by zaworek upuszczał czytasz co napisałem ?
Muskel1 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Wspomaganie hamulca działa dzięki podciśnieniu. Jak masz nieszczelność w układzie podciśnienia tak jak Ci kolega wyżej napisał to wspomaganie nie działa należycie i pedał jest twardy.
Rekomendowane odpowiedzi