tboreczek Opublikowano 12 Stycznia 2021 Opublikowano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Witam. Mam taki problem. Wymieniłem lampy przednie na nowe zamienniki z silniczkami i nie działa regulacja wysokości świateł. Na przełączniku od regulacji nie świeci się żadna cyfra od 0-3. Proszę o pomoc. Edytowane 12 Stycznia 2021 przez tboreczek
Muskel1 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Dlaczego wymieniałeś lampy? Był problem z silniczkami? Podpinałeś auto pod komputer? Jakieś błędy?
tboreczek Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2021 Lampy wymieniałem bo były angielskie ktoś założył wcześniej. Ale na tamtych też regulacja nie działała. Na komie błędów nie ma.
tboreczek Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2021 Bezpiecznik jest ok. Pytanie czy tych lamp się nie koduje jakoś może. Sprawdzałem nawet inny wyłącznik i to samo.
Muskel1 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Silniczka nie da się zakodować czy wykodować.
Banan Opublikowano 17 Stycznia 2021 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Układ ręcznej regulacji to prosta elektryka - z bezp.10 zasilanie idzie na oba silniczki i włącznik/ regulację , z niego idzie kabel do obu silniczkòw w lampach. Wyciagnij włącznik i sprawdź kabelki we wtyczce - 5 pinów powinno być - jeden masa , dwa piny podświetlenia , jeden pin zasilania z bezp.10 i jeden pin idący do silniczków świateł
tboreczek Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2021 Mam taką kostkę czy wie ktoś który pin jest od czego w celu sprawdzenia napięcia?
Banan Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 pin 1 i pin 8 - sygnał podświetlenia pin 2 - plus po zapłonie z bezp.10 pin 3 - sygnał pozycji na silniczki ( pin 2 reflektora ) pin 5 - masa
Rekomendowane odpowiedzi